Πώς να αλλάξεις τη ζωή σου το 2020

Πώς να αλλάξεις τη ζωή σου το 2020

Οργάνωσε την αλλαγή που θέλεις να δεις

Αναρωτιέσαι πώς να αλλάξεις τη ζωή σου το 2020; Με το τέλος του χρόνου να πλησιάζει, δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία για να ξεκινήσεις να οργανώνεις τη ζωή σου. 

Όταν είμαστε πιο μικροί, όλοι έχουμε κάποιον να μας βοηθάει και να μας κατευθύνει. Δεν χρειαζόταν να σκεφτόμαστε πολύ και να αναρωτιόμαστε για το μέλλον μας. Τώρα όμως έχεις και μία καριέρα. Τώρα μιλάμε για τη ζωή σου. Πού θέλεις να ζεις; Τι θέλεις να κάνεις; Τι σε κάνει χαρούμενη; Αν θέλεις να κάνεις το 2020 την καλύτερη χρονιά της ζωής σου, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. 

Βήμα 1ο - Πάρε συνέντευξη από τον εαυτό σου

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους να οργανώσεις τη ζωή σου είναι με το να πάρεις συνέντευξη από τον εαυτό σου. Και φυσικά δεν εννοώ με το να κάνεις μερικές εύκολες ερωτήσεις. Μιλάω για βαθιά σκέψη. Σκέψου το τέλος της ζωής σου. Για παράδειγμα, είσαι 100 χρονών και κάποιος σε ρωτάει για κάτι που κατάφερες και είσαι πολύ περήφανη γι’ αυτό. 

Θέλουν να ακούσουν για την ιστορία της ζωής σου. Ξεκίνα τώρα. Γράψε τη ζωή σου από την αντίθετη. Τι έχεις κατορθώσει; Με ποιος πέρασες χρόνο; Τι είναι αυτό που ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό σου ότι μπορείς να κάνεις; Πώς κατάφερες όλα όσα ονειρευόσουν; 

Πέρασε λίγο χρόνο σκεπτόμενη όλες τις απαντήσεις. Γιατί αυτές οι απαντήσεις είναι οι στόχοι σου για το 2020.

Βήμα 2ο - Η τέλεια ζωή σου 

Ήρθε η ώρα για να οραματιστείς τη ζωή σου. Ποιος είναι ο ορισμός της τέλειας ζωής για σένα. Ξεκίνα από τη στιγμή που ξυπνάς. Πού ξυπνάς; Οραματίσου την τέλεια ζωή και γράψε όλα τα στοιχεία που την κάνουν. Αλλά να είσαι ρεαλίστρια. Δεν πρόκειται να ξυπνήσεις και έξω από το σπίτι σου να σε περιμένει μία Ferrari. 

Γράψε σε ένα χαρτί τις προτεραιότητες σου. Αν ξοδεύεις πολύ χρόνο σε πράγματα που δεν είναι η προτεραιότητά σου, προσπάθησε να τα αποβάλεις το 2020. Επίτρεψε στον εαυτό σου να ζήσει τη ζωή που του αξίζει. Κάνε ωραία πράγματα, ταξίδεψε, και κάνει ό,τι θέλεις. Είναι η ζωή σου και πρέπει να περάσεις καλά!

Βήμα 3ο - Οργάνωσε την κάθε λεπτομέρεια 

Είναι ώρα να ζήσεις το όνειρό σου και να είσαι κυνική με τα πάντα γύρω σου. Θέλεις να ζήσεις το όνειρό σου. Θέλεις να πετύχεις μεγάλα πράγματα και πρέπει να έχεις προτεραιότητες. Πώς θα τα καταφέρεις όλα αυτά; Με το να νιώθεις άβολα!

Το να νιώθεις άνετα με τα πάντα δεν θα σε βοηθήσει. Το να κάνεις τα πράγματα που ήδη ξέρεις δεν σε πάει ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο. 

Πρέπει να οργανώσεις την κάθε λεπτομέρεια και πρέπει να καταλάβεις ότι όλα δεν γίνονται μέσα σε μία νύχτα. Τίποτα από όλα αυτά που θέλεις να κάνεις θα γίνουν σε έναν συγκεκριμένο χρόνο, πρέπει να βρουν τη θέση τους στη ζωή σου. 

Ο πιο απλώς τρόπος να τρυπώσουν στη ζωή σου είναι με το γραφτούν στους Στόχους του 2020. Γράψε ένα σχόλιο δίπλα στον Ιανουάριο. Στη συνέχεια, οργάνωσε έτσι τα πράγματα ώστε να τα καταφέρεις. 

Δούλεψε σκληρά και πίεσε τον εαυτό σου να κάνεις πράγματα με τα οποία νιώθεις άβολα. Και θα δεις πως θα αρχίσεις να ζεις τη ζωή των ονείρων σου.

Εσένα ποιος είναι ο στόχος σου για το 2020;

Πηγή & featured image: careergirldaily.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.