Ο Τοξότης είναι ο κωμικός και παράλληλα ο φιλόσοφος του ζωδιακού κύκλου. Αν έχεις έναν Τοξότη στον κύκλο σου, η αισιοδοξία του, η μόνιμα καλή του διάθεση και η δίψα του για ζωή σου είναι γνώριμα στοιχεία. Αυτό το ζώδιο της φωτιάς κινείται συνεχώς. Από το ένα μορφωτικό πεδίο σε κάποιο άλλο, από τη μια χώρα στην άλλη. Το μόνο που μπορεί να τον ηρεμήσει είναι το να μαθαίνει συνεχώς καινούργια πράγματα και να μαζεύει εμπειρίες.

Όπως και τα άλλα δύο ζώδια της φωτιάς, είναι παθιασμένος και ανταγωνιστικός. Το ιδιαίτερο όμως είναι πως παίρνει μαζί του και τους γύρω του σε αυτό τον τρόπο ζωής που επιλέγει. Με κυβερνήτη τον Δία, έχει με έναν μαγικό τρόπο σχεδόν πάντα την τύχη με το μέρος του. Ίσως για αυτό να είναι τόσο ευδιάθετος. Ξέρει πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά και αυτό το vibe του παρασύρει και τους γύρω του. Θα μπορούσε να πει κανείς πως το να ζεις με έναν Τοξότη είναι ευλογία.

Πώς ερωτεύεται όμως ένας Τοξότης;

Ο Τοξότης είναι σχεδόν πρωταθλητής στο φλερτ. Καλώς ή κακώς, αυτό τον οδηγεί σε περίεργες περιπέτειες στα ερωτικά του. Τον εξιτάρει το “κυνήγι” στον έρωτα, το παιχνίδι. Είναι σίγουρος και πάντα ξέρει πως μπορεί να κερδίσει το άτομο που έχει μπει στο μυαλό του. Ακόμα και αν τελικά δεχτεί απόρριψη, νιώθει κερδισμένος. Πως όλο αυτό κάτι του έμαθε.

Η σεξουαλικότητά του είναι έντονη και οι ανάγκες του σε αυτόν τον τομέα πολλές. Έχει μονίμως ανάγκη το καινούργιο, την περιπέτεια. Ερεθίζεται από τον κίνδυνο και τις απαγορευμένες απολαύσεις. Αυτά τα δύο, αντικειμενικά, είναι επικίνδυνος συνδυασμός. Για αυτό τον λόγο ο Τοξότης έχει πάντα ενδιαφέρουσες ερωτικές ιστορίες να εξομολογηθεί.

Οι Τοξότες τα πάνε καλά με τα υπόλοιπα ζώδια της φωτιάς, Κριό και Λέων. Μοιράζονται το ίδιο πάθος και κάθε φορά που τσακώνονται, η επανασύνδεση είναι ακόμα πιο παθιασμένη. Το αντίθετο ζώδιο του Τοξότη είναι οι Δίδυμοι. Πρόκειται για δύο ζώδια εξίσου επαναστατικά, γεμάτα ενέργεια και ενδιαφέρουσες προσωπικότητες. Έτσι γίνονται ένας εκρηκτικός συνδυασμός. Από τα ζευγάρια που δεν ξέρεις αν θα καταλήξουν στην εκκλησία ή το αστυνομικό τμήμα.

Αν υπάρχει ένα ζώδιο με το οποίο ο Τοξότης δεν τα πηγαίνει καλά, αυτό είναι ο Καρκίνος

Ο Καρκίνος έχει την τάση να “εξαρτάται” από τους ερωτικούς του συντρόφους και να έχει απόλυτη ανάγκη την ασφάλεια για να είναι ευτυχισμένος. Αυτή την αφοσίωση και το pampering ο Τοξότης δε μπορεί να του την προσφέρει, μιας και περιμένει από τους άλλους να εκτιμούν την ανεξαρτησία όσο και εκείνος.

featured image: livingly.com