Η αγάπη του Manolo Blahnik για το σινεμά είναι γνωστή, καθώς το γεγονός πως αντλεί έμπνευση από αυτό. Μοιράστηκε στο Harper’s Bazaar τη λίστα με τις πιο αγαπημένες του ταινίες. Εσύ με τη σειρά σου μπορείς να την προσθέσεις στη λίστα με τις παλιές to-watch σου.

Rebel Without A Cause, 1955

Η ταινία γνωστή και το plot επιτυχημένο. Ο Jim Stark μετακομίζει σε μια νέα περιοχή για να κάνει μια φρέσκια αρχή. Εκεί όμως ερωτεύεται την κοπέλα του “σκληρού τύπου”. Αυτό του δημιουργεί κάποια προβλήματα. Σε άλλα νέα, ο James Dean στον πιο iconic ρόλο του και με το outfit για το οποίο έχει γίνει περισσότερο γνωστός.

The Leopard, 1963

Κάπου στο 1860 ένας αριστοκράτης που απολαμβάνει τα προνόμια που του δίνει το όνομά του, αναγκάζεται να έρθει αντιμέτωπος με τις κοινωνικές αναταράξεις που ενέχουν οι επαναστάσεις. Πρωταγωνιστούν ο Burt Lancaster και η Claudia Cardinale, ενώ η αισθητική της ταινίας δια χειρός Luchino Visconti δίνει μια ιδιαίτερη, καλλιτεχνική εικόνα.

And God Created Woman, 1956

Η Brigitte Bardot τον ρόλο μιας νέας, σεξουαλικά απελευθερωμένης γυναίκας στο St Tropez. Είναι παντρεμένη, χωρίς αυτό να έχει ηρεμήσει την άγρια φύση της.Ο σύζυγός της πιστεύει πως την έχει “εξημερώσει”, όσο εκείνη μπαίνει σε ένα ερωτικό τρίγωνο.

All About Eve, 1950

Μια επιτυχημένη ηθοποιός του Broadway προσλαμβάνει τη νέα και φιλόδοξη Eve ως προσωπική της βοηθό. Αυτό που η ηθοποιός δεν καταλαβαίνει είναι πως η Eve έχει το δικό της πλάνο για να κλέψει τη ζωή της και να γίνει εκείνη.

Possessed, 1947

Η Joan Crawford υποδύεται μια ψυχικά διαταραγμένη γυναίκα, που αποκαλύπτει σιγά σιγά τι την οδήγησε σε αυτή την κατάσταση. Πρόκειται για τη δραματική ιστορία εμμονής μιας γυναίκας με τον πρώην εραστή της.

Double Indemnity, 1944

Μια προκλητική, νεαρή σύζυγος σαγηνεύει έναν πωλητή και τον εμπλέκει σε μια απάτη. Στόχος της είναι να σκοτώσει εκείνος τον σύζυγό της ώστε να κερδίσει τα χρήματα της ασφάλειάς του. Αν δεν είσαι οικεία με τη γοητεία της Barbara Stanwyck, αυτή η ταινία θα σου δώσει μια καλή γεύση.

images: harpersbazaar.com/uk featured image: Footwear News