Μια θεωρία λέει πως οι Ιχθύες “κουβαλούν” τη σοφία των υπόλοιπων 12 ζωδίων. Ένας Ιχθύς έχει την τάση να είναι ονειροπόλος, να έχει απεριόριστη ενσυναίσθηση και να επηρεάζεται πολύ από το περιβάλλον του. Πρόκειται για ένα ζώδιο του νερού, άρα για ένα γεμάτο συναίσθημα πλάσμα. Είναι καλλιτέχνης και στις “κακές” του μέρες επηρεάζεται εύκολα και μπορεί να ακολουθήσει έναν πολύ σκοτεινό τρόπο ζωής γεμάτο καταχρήσεις και εθισμούς.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις σχέσεις, ένας Ιχθύς έχει ανάγκη από μια σχέση στην οποία να μπορεί να εκφράσει όλα του τα συναισθήματα. Όντας ευμετάβλητο ζώδιο (μαζί με τον Παρθένο και τον Τοξότη), αντιλαμβάνεται πως τίποτα δεν κρατάει για πάντα, για αυτό αναζητά την αλλαγή.

Πώς ερωτεύεται όμως ένας Ιχθύς;

Τα Ψάρια είναι βαθιά ρομαντικές ψυχές. Έχουν ανάγκη να αγαπούν και να αγαπιούνται. Είναι στη φύση τους να βουτούν σε πραγματικά ρομαντικές καταστάσεις που ίσως να φαντάζουν και βγαλμένες από παλιότερες εποχές. Συγχωρούν εύκολα, είναι τρυφεροί και αισθησιακοί σύντροφοι. Όλη η αγάπη και η στήριξη που δείχνουν στο άτομο που αγαπούν, τους κάνει πιστούς και τρυφερούς.

Γενικά, οι Ιχθύες τα πάνε καλά σε ερωτικό φιλικό επίπεδο, με τα υπόλοιπα ζώδια του νερού (άλλους Ιχθύες, Σκορπιούς και Καρκίνους). Αυτό γιατί και τα τρία αυτά ζώδια δημιουργούν βαθιές και μακροχρόνιες σχέσις και καταλαβαίνουν το ένα το άλλο πνευματικά και συναισθηματικά.

Το αντίθετο ζώδιο των Ιχθύων είναι ο Παρθένος. Ο ξεκάθαρα ρεαλιστής συναντά τον αμετανόητο dreamer. Είναι δυο εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες, αλλά πρόκειται και για δύο ευμετάβλητα ζώδια. Αυτό σημαίνει πως έχουν παρόμοια προσέγγιση στη ζωή και απολαμβάνουν να δημιουργούν νέες περιπέτειες από το μηδέν. Και τα δύο αυτά ζώδια δέχονται τις διακυμάνσεις της ζωής και ξέρουν πώς ακριβώς να τις εκμεταλλευτούν.

Με ποιο ζώδιο δεν ταιριάζουν οι Ιχθύες;

Ο Υδροχόος δεν είναι ένα και τόσο ιδανικό “ταίρι” για τους Ιχθύες. Αυτό γιατί είναι απόμακρος και φέρει έναν καθαρά επιστημονικό εγκέφαλο. Καθώς και αυτή τη χαλαρότητα που χαρακτηρίζει τα ζώδια του αέρα. Ένας Υδροχόος θα έρθει σε ρήξη με τον Ιχθύ, μιας και εκείνος βασίζεται περισσότερο στο συναίσθημα, ενώ τα μεταφυσικά δεν τον αφήνουν ανεπηρέαστο ούτε και αδιάφορο.

featured image: livingly.com