Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του πρόγραμμα. Διαφορετικά ενδιαφέροντα, συναισθήματα και διαφορετικές συνήθειες ύπνου.

Όταν γεννιέται ένας άνθρωπος, δημιουργείται και ο αστρολογικός χάρτης γέννησης του. Αυτό το σχεδιάγραμμα παρέχει όλες τις λεπτομέρειες της ζωής κάποιου, συμπεριλαμβανομένου του ήλιου, του φεγγαριού και του ανερχόμενου ή ανοδικού σημείου. Το σύμβολο του ήλιου, το οποίο είναι το πιο γνωστό σε όλους, αντιπροσωπεύει την ψυχή μας, το συνειδητό εγώ και την προσωπική μας δύναμη. Αυτός ο ήλιος κινείται σε κάθε σημείο κάθε μήνα, οπότε αν κάποιος λέει «Είμαι Ιχθύς», συνήθως μιλάει για το σύμβολο του ήλιου. Ωστόσο, το σύμβολο της Σελήνης αντιπροσωπεύει τη συναισθηματική μας κατάσταση, τις υποσυνείδητες συνήθειες, τη διάθεση και τη μνήμη. Αυτή η νοητική διαδικασία είναι αυτό που βοηθάει πολύ ή εμποδίζει την ικανότητά μας να κοιμόμαστε. Ή να δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε.

Παρακάτω θα δεις πώς τα ζώδια επηρεάζουν τον ύπνο και ποια προβλήματα ύπνου είναι πιο πιθανά για τον καθένα μας.

Υδροχόος 20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου

Οι Υδροχόοι είναι άτομα της υπερανάλυσης, τα οποία βρίσκονται συνεχώς εν κινήσει και αυτό περιλαμβάνει κυρίως το μυαλό. Είναι ο ηγέτης του ζωδιακού κύκλου για όσους χρειάζονται τον περισσότερο ύπνο. Η συνεχής σκέψη και η μελλοντική πρόβλεψή τους τους καθιστά πιο ευάλωτους στην αυπνία. Έτσι εκνευρισμένοι Υδροχόοι ξεκουραστείτε, διαλογιστείτε και βρείτε το κέντρο σας πριν τον ύπνο με κάποιες ανάσες. Επιλέξτε ένα βιβλίο αντί για το iPhone!

Ιχθείς 19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου

Εντάξει, οι Ιχθείς είναι γνωστό πως είναι ονειροπόλοι. Τα όνειρα ανήκουν στον θεραπευτικό χώρο των Ιχθύων. Είναι ένα από τα πιο πνευματικά ζώδια και μπορεί να ωφεληθεί μέσω της ανάλυσης των ονείρων. Η επιστήμη και οι σκεπτικιστές λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα πίσω από τα όνειρα εκτός από ένα σωρό γεμάτες σκέψεις. Ωστόσο, οι ονειροπόλοι, όπως οι Ιχθείς, γνωρίζουν ότι υπάρχει ένα μήνυμα πίσω από το όνειρο. Συχνά αυτοί είναι οι άνθρωποι που υποφέρουν από εφιάλτες. Εάν παλεύετε με τον ύπνο, κρατήστε έναν ονειροκρίτη στην κρεβατοκάμαρα σας για να κατανοήσετε το υποσυνείδητό σας.

Κριός 21 Μαρτίου – 19 Απριλίου

Ο Κριός, το μωρό του ζωδιακού κύκλου, γενικά υποφέρει από κατάθλιψη και άλλα θέματα ψυχικής υγείας. Οι Κριοί είναι γεμάτοι με ενέργεια και θέλουν να τελειώνουν τα πάντα γρήγορα. Εάν η ενέργειά τους δεν αναλώνεται μέσω της άσκησης ή κάποιου άλλου δυναμικού αθλητισμού, αυτή η ενέργεια θα προκαλέσει προβλήματα ύπνου. (Σκέψου ένα υπερκινητικό παιδί). Οι Κριοί συνήθως κοιμούνται τέσσερις έως πέντε ώρες τη νύχτα. Λειτουργεί καλά στον ύπνο σε πιο δροσερά δωμάτια με ήχους ύπνου, όπως φύση, λευκό θόρυβο ή χαλαρωτική μουσική.

Ταύρος 20 Απριλίου – 20 Μαΐου

Οι Ταυροί αγαπούν την ομορφιά και κοιμούνται καλά σε ένα δωμάτιο που εκφράζει την αισθητική τους. Ωστόσο οι σύντροφοι μπορεί να ανακατέψουν τα τακτοποιημένα σεντόνια τους, πράγμα που θα τους κρατήσει ξύπνιους αφού θα καυγαδίσουν! Πολλές φορές είναι ευάλωτοι σε εθισμούς. Αγαπούν το ποτό, οπότε αν είσαι Ταύρος και έχεις συνηθίσει να πίνεις μια μπύρα ή ένα κρασί για να χαλαρώσεις τη νύχτα, θυμήσου να το διατηρείς υπό έλεγχο καθώς μπορεί να προκληθεί εθισμός.

Δίδυμοι 21 Μαΐου – 20 Ιουνίου

Ο Δίδυμος είναι ένα μεταβλητό ζώδιο και κυρίαρχος της επικοινωνίας,. Ο Δίδυμος κυβερνάται επίσης από τον Ερμή, ο οποίος προάγει την καθημερινή έκφραση και τις σχέσεις. Οι Δίδυμοι είναι επιρρεπείς στο να στέλνουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να αναρωτιούνται επι δέκα λεπτά αν έλαβαν τη σωστή απόφαση. Μείνετε ήρεμοι στο κρεβάτι. Η δουλειά δεν θα επιλυθεί ενώ γυρνάτε συνεχώς πλευρό και αναστενάζετε από το άγχος. Διαλογιστείτε και μείνετε γειωμένοι.

Καρκίνος 21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου

Το φεγγάρι κυβερνά τον Καρκίνο. Δεδομένου ότι το φεγγάρι αντιπροσωπεύει τον ύπνο, τα προβλήματα ύπνου του Καρκίνου συνήθως προέρχονται είτε από τον υπερβολικό ύπνο είτε από το να κοιμάσαι πολύ ελαφρά. Οι Καρκίνοι που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους ενδέχεται να δυσκολεύονται να κοιμηθούν ενώ βρίσκονται στο δρόμο, καθώς προτιμούν το σπίτι, την οικογένεια και τα παιδιά τους. Οι Καρκίνοι επίσης μερικές φορές παίρνουν τις σκέψεις τους στο κρεβάτι και υποφέρουν από εφιάλτες.

Λέων 23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου

Ο Λέων, που κυριαρχείται από τον ήλιο και την αγάπη, κοιμάται καλύτερα με ένα αγαπημένο πρόσωπο δίπλα του. Προτιμά ένα υπνοδωμάτιο που είναι άνετο, αλλά αισθησιακό. Ο Λέων δεν είναι ο βαθύς-διανοητικός τύπος που θέλει να έχει γύρω του αναμμένα κεριά και να χαλαρώνει, αλλά προτιμά την συζήτηση με το αγαπημένο του πρόσωπο ή με παρέα στο σπίτι.

Παρθένος 23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου

Υπάρχουν πολλές υπέροχες πτυχές στον Παρθένο. Ωστόσο, υπάρχει μια σκοτεινή πλευρά του Παρθένου, η οποία κυβερνάται από τον Ερμή, ονομάζεται μυαλό. Έτσι αυτά τα ζώδια είναι επιρρεπή σε ανησυχίες για τα πάντα, από την πληρωμή λογαριασμών έως την αποστολή email σε κάποιον στην εργασία. Πάσχουν από υπερβολικά αναλυτικό, νευρωτικό, κριτικό μυαλό. Οι Παρθένοι που εστιάζουν στην καριέρα υποφέρουν από εφιάλτες με θέμα την εργασία τους.

Ζυγός 23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου

Οι Ζυγοί, ένα ζώδια του αέρα, αντιπροσωπεύουν την ισορροπία. Απολαμβάνουν τη ζωή, συμπεριλαμβανομένου του υλισμού, της πνευματικότητας, των αναζητήσεων. Ο σχεδιασμός του ιδανικού υπνοδωματίου για αυτούς είναι απαραίτητος. Αν και είστε λίγο πιο γειωμένοι από τα άλλα ζώδια του αέρα, θυμηθείτε να μην χάνεστε συνεχώς  στις σκέψεις σας. Μείνετε μακριά από την τεχνολογία αργά το βράδυ. Θυμηθείτε ότι η ισορροπία είναι αυτό που χρειάζεστε και ο ύπνος προωθεί την ισορροπία.

Σκορπιός 23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου

Ο Σκορπιός κυβερνάται από τη «σκοτεινή πλευρά» του Άρη. Είναι πολύ διαισθητικά και ενστικτώδη άτομα που μπορούν να γίνουν φυσικές κουκουβάγιες. Ο Σκορπιός εξαρτάται από τη διάθεσή του και μόνο. Ένας Σκορπιός ζωντανεύει τη νύχτα, όπου μένει μόνος με τις έξυπνες αλλά συγκεντρωμένες σκέψεις, τις εμμονές και το μυαλό του. Οι Σκορπιοί απαιτούν πολύ ύπνο. Ο διαλογισμός και οι εναλλακτικές θεραπευτικές πρακτικές λειτουργούν καλά για να μπορούν να χαλιναγωγούν τις σκέψεις τους και να έχουν πιο ήρεμο ύπνο.

Τοξότης 22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου

Αυτοί οι χαρούμενοι τυχεροί άνθρωποι ονειρεύονται συχνά το ταξίδι. Ως ένα μεταβλητό σημάδι της φωτιάς, οι Τοξότες είναι εν κινήσει και μπορούν να επιβιώσουν βραχυπρόθεσμα με ελάχιστη ανάπαυση. Ωστόσο, σύντομα θα ”καούν” κατά τη διάρκεια της ημέρας. Είναι συνήθως ανήσυχοι στον ύπνο τους αλλά έχουν όνειρα με νόημα.

Αιγόκερως 22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου

Το πρακτικό αυτό ζώδιο έχει την ίδια προσέγγιση στη ζωή με τον ύπνο. Ο ύπνος είναι απαραίτητος και παίρνουν τον ύπνο τους σοβαρά, απολαμβάνοντας συνήθως ξεκούραστες νύχτες. Ωστόσο, το άγχος επηρεάζει όλους ανεξάρτητα από το ζώδιο, οπότε διατήρησε τη λογική σκέψη σου όταν οι καιροί γίνονται δύσκολοι. Οι Αιγόκεροι είναι ευαίσθητοι στην αϋπνία λόγω εσωτερικής ανησυχίας που τους βασανίζει.

featured photo: unsplash.com/@andrewcoop