Πώς ανταποκρίνεται το κάθε ζώδιο σε στρεσογόνες καταστάσεις και περιόδους; Διάβασε παρακάτω και δες τι θα βοηθήσει εσένα να διαχειριστείς το άγχος και το στρες ανάλογα με το ζώδιό σου.

Κριός

Το κυριότερο εμπόδιο για έναν Κριό είναι να μην έχει μια πρόκληση να κατακτήσει. Αυτό του προκαλεί στρες, η έλλειψη στόχου και οι “εύκολες πίστες”. Ο μόνος τρόπος να διαχειριστεί αυτό το στρες είναι να αναλάβει δράση και να δείξει στους άλλους πώς ακριβώς γίνεται η δουλειά.

Ταύρος

Το “keep calm and carry on” είναι μια φράση που μόνο ένας Ταύρος θα μπορούσε να έχει πει. Όταν έχει στρες, αυτό το ζώδιο φτιάχνει ρουτίνες, οργανώνει την καθημερινότητά του και συλλέγει εφόδια. Τα εφόδια μπορεί να είναι πληροφορίες, ψυχραιμία ακόμα και συμπληρώματα διατροφής. Ο Ταύρος δεν μπαίνει ποτέ σε αχαρτογράφητα νερά απροετοίμαστος.

Δίδυμοι

Οι Δίδυμοι σκέφτονται πολύ και μιλάνε πολύ. Σε περιόδους άγχους αυτό που θα βοηθούσε είναι το να σταματήσουν το μυαλό τους. Να κάνουν διαλογισμό, να τρώνε συνειδητά και να μην πιστεύουν όλα όσα σκέφτονται. Το να μετατρέψουν τη σκέψη σε δράση, θα τους βοηθήσει πολύ.

Καρκίνος

Ένας Καρκίνος με άγχος, είναι ένας Καρκίνος κλεισμένος στο σπίτι, να αποφεύγει τον κόσμο. Λογικά θα τον βρεις σκεπασμένο με την πιο cozy κουβέρτα του στον καναπέ. Σαν ζώδιο του νερού, κατακλύζεται από συναισθήματα και δεν ξέρει πώς να τα εκτονώσει. Καρκινάκι, μπορείς απλά να πάρεις τηλέφωνο τη μαμά σου ή την κολλητή σου.

Λέων

Όταν ένας Λέων είναι στρεσαρισμένος αφήνεται στο drama και την υπερβολή. Βέβαια, αργά ή γρήγορα συνειδητοποιεί πως είναι πολύ καλύτερος από αυτό και συνεχίζει το show. Ένα καλό tip είναι να προσπαθεί να βλέπει τη μεγάλη εικόνα, και να βγάζει για λίγο τον εαυτό του από το κέντρο της κατάστασης.

Παρθένος

Ένας Παρθένος με άγχος γίνεται εξαιρετικά αυστηρός με τον εαυτό του. Στην προσπάθειά του να βρει λύσεις, κάνει καταστροφικά σενάρια με το μυαλό του. Ιδανικά θα έπρεπε να σταματήσει να σκέφτεται τόσο πολύ και να κάνει κάτι αυθόρμητο, που θα τον αποτρέψει από το να πέσει στην παγίδα της ρουτίνας του. Μια βόλτα στην παραλία για να αδειάσει το μυαλό του θα ήταν μια καλή ιδέα.

Ζυγός

Αναποφασιστικότητα. Σε αυτή οδηγεί το στρες έναν Ζυγό, ο οποίος όταν είναι σε στρες κυριολεκτικά αδυνατεί να πάρει την οποιαδήποτε απόφαση. Επίσης, πέφτει στην παγίδα του να μιλάει πολύ για το πρόβλημα και να μην κάνει κάτι για αυτό. Καλό θα είναι να δεχτεί την πρόκληση και να λάβει δράση.

Σκορπιός

Όταν έχει άγχος ένας Σκορπιός κλείνεται στον εαυτό του, γιατί νιώθει ανασφαλής και εκτεθειμένος. Σκέφτεται πάντα το χειρότερο σενάριο και φτιάχνει ολόκληρη στρατηγική για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Το καλύτερο είναι πως δεν τα παρατάει ποτέ. Απλά θέλει τον χρόνο του για να διαχειριστεί την κατάσταση.

Τοξότης

Ο Τοξότης γίνεται αναξιόπιστος όταν είναι αγχωμένος. Φεύγει συνεχώς. Χρειάζεται άλλου είδους διέγερση για να βρει το μυαλό να αντιμετωπίσει αυτό που τον στρεσάρει. Αν ο Τοξότης καταλάβει πως το χιούμορ του μπορεί να τον βγάλει σχεδόν από κάθε κατάσταση, θα θριαμβεύσει.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως απαντάει στο άγχος με πολύ δουλειά. Εξωτερικά φαίνεται αυταρχικός, ενώ εσωτερικά πέφτει σε μελαγχολία. Το κλειδί είναι να βρει την ισορροπία ανάμεσα σε καριέρα και προσωπική ζωή. Ίσως και να μάθει πως και οι αποτυχίες είναι μέσα στο παιχνίδι.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος γίνεται αναβλητικός και απόμακρος όταν έχει στρες. Αφήνει τις υποχρεώσεις του, δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο χάος στη ζωή του. Αυτό είναι και το πεδίο που χρειάζεται να δουλέψει για να σώσει τον κόσμο.

Ιχθύες

Το daydreaming είναι η απάντηση των Ιχθύων στο στρες, μιας και έχουν την τάση να ζουν σε έναν δικό τους φαντασιακό κόσμο. Το θετικό των Ψαριών είναι πως με την επιμονή τους και την υπομονή του πετυχαίνουν τους στόχους τους.

featured image: Elite Daily