Ο beuty editor του BYRDIE, Tynan Sinks, μοιράστηκε τα δικά του μυστικά για μανικιούρ διαρκείας στο σπίτι με βερνίκια που δεν χρειάζονται UV λάμπες και έχει διάρκεια δυο εβδομάδες τουλάχιστον. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πέρα από την εξάσκηση και την τεχνική, τα σωστά εργαλεία και προϊόντα, είναι αυτά που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα με διάρκεια.

Προσπάθησε να έχεις υγιή και δυνατά νύχια

Ένας λόγος που το βερνίκι σπάει στο νύχι, είναι γιατί τα νύχια είναι αδύναμα και εύκαμπτα και λυγίζουν, με το βερνίκι να ραγίζει επίσης. Για το ράγισμα αυτό και τα κομμάτια που μπορεί να φύγουν δεν φταίει πάντα το βερνίκι. Αν δεν έχεις δυνατά νύχια ώστε το προϊόν να κολλήσει πάνω τους, δυστυχώς δίνεις μια χαμένη «μάχη». Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσεις μια βάση με σκληρυντικό νυχιών, είτε τα βάψεις, είτε όχι.

Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει η διατροφή σου! Μερικά τρόφιμα που μπορείς να προσθέσεις σ’ αυτή για να βοηθήσεις στην ενδυνάμωση των νυχιών σου είναι: Τα αυγά, το μπρόκολο, το καρυδέλαιο, το κοτόπουλο και το σπανάκι.

Μην κόβεις, λίμαρε 

Ο Sinks προτείνει αντί να κόψεις τα νύχια με ψαλίδι ή νυχοκόπτη, να τα λιμάρεις, γιατί αυτό  βοηθά το βερνίκι να κρατήσει περισσότερο. «Νομίζω έχει να κάνει με ότι δεν υπάρχουν τόσες σκληρές άκρες και γωνίες. Κάτι που βοηθά στην καλύτερη εφαρμογή του βερνικιού, ώστε να κρατήσει περισσότερο» εξηγεί ο ίδιος, τονίζοντας ότι δεν είναι nail tech, αλλά μιλά εμπειρικά.

Όσα χρειάζεται να κάνεις για να έχει μεγαλύτερη διάρκεια το μανικιούρ σου
Byrdie

Πέρνα λεπτές στρώσεις

Οι παχιές στρώσεις που βάζουμε κάποιες φορές για να βγει πιο έντονο το χρώμα, μπορεί να σου δημιουργήσουν σημάδια στα νύχια γιατί δε θα στεγνώσουν πλήρως. Μπορεί και να καταστρέψουν το μανικιούρ σου τελείως. Πέρνα, λοιπόν, λεπτές στρώσεις βερνικιών από τη βάση, μέχρι το χρώμα και το top coat. Έτσι θα αποφύγεις τις δυσάρεστες “εκπλήξεις”.

Χρησιμοποίησε τις μικρές ξύλινες σπατουλίτσες

Οι ξύλινες σπατουλίτσες μιμούνται τις μεγάλες επαγγελματικές ανοξείδωτες σπάτουλες που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες. Είναι πολύ φθηνές και καλό θα ήταν να τις αλλάζεις σε κάθε χρήση για λόγους υγιεινής. Σε τι χρησιμεύουν; Στο να καθαρίσεις το βερνίκι που μπορεί να σου ξεφύγει δεξιά κι αριστερά, ακόμα και να κάνεις μικρά σχέδια.

Η σειρά που θα ακολουθήσεις στα προϊόντα είναι η γνωστή: βάση, βερνίκι με χρώμα και top coat. Μην ξεχνάς ότι χρειάζεται υπομονή για να στεγνώσουν οι στρώσεις.

Τέλος, μπορείς να επιλέξεις μια βάση με θεραπευτικές ιδιότητες όπως αυτή για πιο σκληρά νύχια ή κατά του κιτρινίσματος. Επιπλέον, μπορείς να επενδύσεις και σε βερνίκια που είναι ειδικά στο να διαρκούν περισσότερο για καλύτερο αποτέλεσμα.

featured image: The Zoe Report