Όπως συμβαίνει με τους περισσότερους καλούς interior designers, η Jessica Geller και η Virginia Toledo του Toledo Geller ξεκινούν κάθε έργο γνωρίζοντας τους πελάτες τους όσο καλύτερα μπορούν. Όταν προσλήφθηκαν για να σχεδιάσουν ένα μπάνιο για ένα ζευγάρι στο Νιου Τζέρσεϋ, ένα από τα πράγματα που ρώτησαν ήταν “Πού θα θέλατε να είναι το επόμενο ταξίδι σας;” Η απάντηση – το Μαρόκο – αποδείχθηκε το βασικό νήμα για ολόκληρη την ανακαίνιση. Η οποία μετέτρεψε ένα μικρό μπάνιο και έναν εξίσου μικρό αποθηκευτικό χώρο σε μια μαροκινή όαση. Με πολλές λειτουργικές λεπτομέρειες κρυμμένες κάτω από το συναρπαστικό σχεδιασμό του.

housebeautiful.com

Το πιο αξιοσημείωτο στοιχείο του μπάνιου είναι πιθανότατα οι ιδιαίτερες καμάρες, που γεννήθηκαν από μια πρακτική σκέψη. “Γνωρίζοντας ότι πραγματικά ήθελαν αυτή η μπανιέρα να είναι το επίκεντρο”. “Δεν μπορούσαμε να την έχουμε μπροστά από τα παράθυρα, οπότε τη γυρίσαμε. Και κάπως θέλαμε να την πλαισιώσουμε.” Αυτό οδήγησε στη χαριτωμένη καμάρα.

housebeautiful.com

Κατασκευάζοντας το μπάνιο και το ντουζ με καμάρες, η Geller και η Toledo μπόρεσαν να δημιουργήσουν καθορισμένες ζώνες για διαφορετικές ανάγκες, καθιστώντας το δωμάτιο υπερ-λειτουργικό.

Μία ιδιαίτερα συγκεκριμένη περιοχή; Ένα μπουντουάρ -που χρησιμοποιεί ένα από τα λίγα παράθυρα του δωματίου- για την κόρη του ζευγαριού, η οποία διευθύνει ένα κανάλι μακιγιάζ στο YouTube.

housebeautiful.com

Φυσικά, η μαροκινή αρχιτεκτονική συχνά χρησιμοποιεί εκθαμβωτικά μωσαϊκά, οπότε τι καλύτερο από ένα τέτοιο statement στοιχείο στο μπάνιο; “Ήμασταν πολύ προσεκτικές στο να επιλέξουμε το μοτίβο πλακιδίων με μέτρο. Έτσι θα μπορούσαμε να πάρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα με τα λιγότερα τα χρήματα “, λέει η Toledo. Χρησιμοποιώντας τα πιο ιδιαίτερα πλακάκια μόνο ως περίγραμμα, συμπληρώθηκε ο υπόλοιπος χώρος με φθηνότερα, απλά πλακάκια.

housebeautiful.com

Ένα άλλο διακριτικό αλλά εντυπωσιακό στοιχείο είναι η οροφή του δωματίου, που καλύπτεται από ένα μαροκινό γύψο, γνωστό ως “tadelakt“, το οποίο ο ιδιοκτήτης σπιτιού – ένας συνταξιούχος ξυλουργός και δεινός DIYer – ζωγράφισε μόνος του. “Κοιτάξαμε μερικά δείγματα χρωμάτων μαζί του, επιλέξαμε τον τόνο και στη συνέχεια πήρε ένα κιτ και παρακολουθήσαμε ένα σεμινάριο στο YouTube”, λέει η Geller.

housebeautiful.com

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο ήταν η ικανότητα να μένει διαχρονικός ο χώρος. Ενώ αυτή η ιδέα μπορεί να φαίνεται πολύ μακρινή, όταν επενδύετε σε χώρους που θέλετε να ζήσετε μακροπρόθεσμα, είναι σημαντικό να τη λάβετε υπόψη. Οι δυο σχεδιάστριες κατάφεραν να το αντιμετωπίσουν χωρίς να κάνουν μεγάλες παραχωρήσεις.

featured photo: JACOB SNAVELY