Η fast-fashion είναι ένας εύκολος και σχετικά οικονομικός τρόπος να ανανεώνεις συχνά τη ντουλάπα σου και να ακολουθείς τα εκάστοτε trends. Πίσω όμως από τις αμέτρητες λαμπερές ενδυματολογικές επιλογές κρύβεται μια εξαιρετικά ρυπογόνος βιομηχανία, η δεύτερη μάλιστα πιο ρυπογόνος βιομηχανία μετά από αυτήν του πετρελαίου,  η οποία στηρίζεται στο κακοπληρωμένο και ανασφάλιστο προσωπικό της.

Επιπλέον, όπως είναι λογικό και επόμενο λαμβάνοντας υπόψιν τις χαμηλές τιμές στις οποίες κινείται η fast-fashion, είναι τα προϊόντα της χαμηλής ποιότητας. Τα συγκεκριμένα ρούχα είναι φτιαγμένα ακριβώς γι’ αυτόν τον σκοπό, να κρατήσουν σε αντιστοιχία με τα trends που αντιπροσωπεύουν, για λίγο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους είναι καλύτερο για σένα και τον πλανήτη να επενδύσεις σε οργανικά ρούχα και βιώσιμα brands. Μια καλή αρχή είναι να ξεκινήσεις από αυτά τα τρία σημαντικά κομμάτια: Το παλτό, το jeans και την τσάντα που χρησιμοποιείς καθημερινά.

Το παλτό

Το χειμερινό παλτό ή το πανωφόρι σου είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια της ντουλάπας σου το οποίο δε θες σε καμία περίπτωση να είναι fast-fashion αλλά θες να είναι ένα διαχρονικό κομμάτι της ντουλάπας σου. Χρειάζεσαι ένα παλτό καλής ποιότητας  που θα σε κρατάει ζεστή αποδεικνύοντας με τον καιρό τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Reformation (@reformation)

ONE OF US CANNOT BE WRONG COAT, 2plus1equals2.com

Το jeans

Θα έχεις παρατηρήσει σίγουρα ότι τα φθηνά jeans δεν κρατάνε για καιρό. Η χρήση τους θα τα φθείρει σε πολύ σύντομο χρονικά διάστημα με αποτέλεσμα να πρέπει να αγοράσεις και πάλι καινούριο. Επένδυσε σε ένα τζιν από κάποιο βιώσιμο brand που θα μπορέσεις να χαρείς για χρόνια.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη RE/DONE (@shopredone)

Liza High Straight Jean, www.thereformation.com

Η τσάντα 

Μια φθηνή τσάντα φαίνεται και συνήθως φθηνή. Η ποιότητα των πρώτων υλών από τις οποίες φτιάχνονται οι φθηνές τσάντες θα φανεί μετά από μερικές μόνο χρήσεις. Οι ραφές θα ξεθωριάσουν και το ψεύτικο δέρμα θα τσαλακωθεί. Γι’ αυτό επίλεξε σε μια διαχρονική και στιλάτη τσάντα χειρός να σε συνοδεύει στις εξόδους σου.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Paravel (@paravel)

featured photo: www.soulfulseedsblog.com