Έχεις ακούσει την έκφραση ”αυτό το παιδί είναι αγγελούδι”; Αναφέρεται σε ένα μικρό παιδί που είναι τρομερά ήσυχο και ”εύκολο”. Που δεν δημιουργεί προβλήματα ούτε στο σπίτι του αλλά ούτε στο σχολείο. Φυσικά, η συμπεριφορά των παιδιών εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες. Αλλά εάν σου αρέσει να συνδέεις χαρακτηριστικά της συμπεριφοράς των ανθρώπων με τον ζωδιακό χάρτη, εδώ θα δεις ποια ζώδια ήταν τα πιο ήσυχα παιδιά, και ποια ”βασάνισαν” τους γονείς τους!

Τα 2 πιο ήσυχα παιδιά

Δίδυμοι (21 Μαΐου – 20 Ιουνίου)

Ο κυρίαρχος πλανήτης των Διδύμων είναι ο Ερμής. Αυτό σημαίνει πως ένας Δίδυμος λατρεύει την επικοινωνία. Έτσι ένας λιλιπούτειος Δίδυμος το μόνο που θέλει είναι να παρακολουθεί εκπομπές, να μιλάει με τους ”μεγάλους”, να συμμετέχει σε όλες τις συζητήσεις. Βρίσκει ενδιαφέρον οποιοδήποτε βιβλίο ή παραμύθι, οπότε περνάει διαβάζοντας τον περισσότερο χρόνο του. Προσαρμόζεται εύκολα σε όλα τα μέρη και τις καταστάσεις οπότε εάν είσαι γονιός ενός Δίδυμου, μη φοβηθείς να τον αφήσεις με τη babysitter ή με τους παππούδες του. Θα περάσουν όλοι υπέροχα!

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 21 Οκτωβρίου)

Ο Ζυγός είναι κοινωνικός και έχει περιέργεια να μάθει τα πάντα για τη ζωή. Όπως και ο Δίδυμος θα μείνει για ώρες ήρεμος διαβάζοντας ένα βιβλίο ή βλέποντας μια ταινία. Το μόνο που μπορεί να ενοχλήσει έναν μικρό Ζυγό είναι να περιβάλλεται από ακαταστασία ή περίεργες μυρωδιές. όσο περίεργο και να σου φαίνεται, έχει από μικρός πολύ αναπτυγμένο το αίσθημα της ισορροπίας και της αισθητικής!

Τα 3 πιο ”δύσκολα” νήπια

Σκορπιός (22 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

Ο Σκορπιός κυβερνάται από τον Άρη, τον πλανήτη του πολέμου! Δεν έχει κανένα πρόβλημα να δημιουργήσει εντάσεις, να φωνάξει και να απαιτήσει αυτό που θέλει. Δεν του αρέσουν οι αλλαγές και μπορεί να αντιδράσει έντονα ακόμα και στην πιο μικρή αλλαγή στη ρουτίνα του. Είναι πολύ εσωστρεφές άτομο παρόλο που αποζητάει συνεχώς την αγάπη και την προσοχή των γύρω του.

Καρκίνος (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Το κλισέ για τους Καρκίνους είναι ότι έχουν μια εμμονή με τη μητέρα τους. Από όλα τα ζώδια, οι μικροί Καρκίνοι είναι πιθανότερο να έχουν άγχος αποχωρισμού όταν πρέπει να εγκαταλείψουν το σπίτι τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Χρειάζονται επίσης πολλές ανέσεις και δεν συμβιβάζονται με κάτι που δεν τους αρέσει. Επίσης, αλλάζουν πανεύκολα διάθεση. Τη μια στιγμή είναι ευχάριστοι και χαρούμενοι και την επόμενη ωρύονται χωρίς κάποιον προφανή λόγο.

Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Ως το πιο τολμηρό, ελεύθερο πνεύμα του ζωδιακού κύκλου, κανείς δεν ”κάνει κουμάντο” στον Τοξότη! Είναι το παιδί που δεν θα δεχτεί ποτέ εντολές από κάποιον άλλο. Κλέβει πάντα την παράσταση με την ενέργειά του και με το πόσο ενθουσιασμό εκπέμπει για καθετί καινούργιο. Είναι επίσης πολύ πεισματάρης, και δύσκολα θα του αλλάξεις γνώμη.

featured photo: @chanelpluscat