Η Έλενα και ο Νίκος είναι travel bloggers και μαζί έχουν δημιουργήσει το ταξιδιωτικό website travelen. Εάν σε προβληματίζει το EN μετά το travel είναι από τα αρχικά των ονομάτων τους, E και Ν! Εμείς ζητήσαμε να μας πουν τι τους ώθησε να βάλουν σκοπό της ζωής του να γυρίσουν όλο τον κόσμο, με ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη.

Τι είναι για εσάς το ταξίδι;

Το ταξίδι για εμάς δεν είναι ένα συγκεκριμένο πράγμα, αλλά ένας συνδυασμός πραγμάτων. Τα ταξίδια μας δίνουν μία αίσθηση ελευθερίας, ανεμελιάς και ξεγνοιασιάς από την καθημερινότητα. Μας δίνουν ζωή και μας κάνουν πολύ πλουσιότερους (όχι σε χρήματα!). Είναι ένας τρόπος για να εκφραστούμε ελευθέρα. Είναι το δικό μας “μαγικό χαλί” για να φεύγουμε από τα προβλήματα και να ταξιδεύουμε σε μέρη μαγικά!

Υπάρχει κάποια πόλη, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, που πια να αποκαλείτε ‘’σπίτι’’ σας;

Η πόλη που αποκαλούμε σπίτι μας είναι η Θεσσαλονίκη! Πρόκειται για μία πόλη η οποία αποτελεί το λιμάνι μας και την αφετηρία των ταξιδιών μας, ενώ παράλληλα είναι η έμπνευση για πολλά πράγματα που σχεδιάζουμε. Η πόλη αυτή καταφέρνει και συνδυάζει την ιστορία, το φαγητό, τον ερωτισμό και την έντονη ζωή. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος?

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στο να ταξιδεύεις πολύ συχνά;

Το κάθε ταξίδι είναι μία πρόκληση από μόνο του. Δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο ή λιγότερο για να μας δώσει ώθηση και κίνητρο ώστε να ταξιδεύουμε πιο συχνά.

Ποιο κομμάτι απολαμβάνετε περισσότερο σε ένα ταξίδι;

Η “ζωή” ενός Travel Blogger δεν είναι απλή και εύκολη, όπως φαίνεται μέσα από τα Social Media και τα Blogs. Για να φτάσει κάποιος εκεί που έφτασε έχει κοπιάσει αρκετά. Έτσι εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως το κομμάτι που απολαμβάνουμε περισσότερο σε ένα ταξίδι είναι όταν έχουμε τελειώσει με όλες τις υποχρεώσεις (φωτογραφήσεις ξενοδοχείων και εστιατορίων, ξεναγήσεις σε αξιοθέατα, επαφές με φορείς και επιχειρηματίες). Αυτές οι ώρες που μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, χωρίς να χρειάζεται να βγάλουμε κάποια stories και χωρίς να έχουμε κάποιον περιορισμό μας δίνουν ζωή!

Έχετε κάποια ανάμνηση από τα ταξίδια που κάνατε στην παιδική σας ηλικία;

Η παιδική μας ηλικία είχε πολλά ταξίδια στην Ελλάδα. Στους γονείς μας αρέσει πολύ η Ελλάδα (Ηπειρωτική & Νησιωτική) οπότε τα καλοκαίρια μας είχαn χρώμα ελληνικό.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας μέρος σε όλο τον κόσμο και γιατί;

Έχουμε ταξιδέψει σε πολλά μέρη, όμως η Καππαδοκία μας έκλεψε την καρδιά από την πρώτη στιγμή. Πρόκειται για ένα μέρος με σπάνιο γεωλογικό ενδιαφέρον, όμορφη ζωή, νόστιμο φαγητό, ενδιαφέρουσες δραστηριότητες (air balloon fly, horse riding) και ιδιαίτερες διανυκτερεύσεις μέσα σε βράχους! Κάθε φωτογραφία στην Καππαδοκία είναι μία καρτ ποστάλ από μόνη της.

Τι σας έχουν διδάξει τα ταξίδια σας;

Τα ταξίδια είναι ένα μεγάλο σχολείο. Κάθε ταξίδι σου διδάσκει και κάτι διαφορετικό. Αναθεωρείς τον τρόπο που βλέπεις την ζωή, εκτιμάς περισσότερα πράγματα, αλλάζεις την κουλτούρα σου και γεμίζεις με εικόνες και παραστάσεις που γίνονται μάθημα για το υπόλοιπο της ζωή σου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ:  Ο Χρήστος και η Μαρία μας εξηγούν γιατί τα ταξίδια είναι πιο όμορφα όταν τα μοιράζεσαι