Τα piercings και ιδιαίτερα στην περιοχή των αυτιών, ανέκαθεν ήταν αρκετά διαδεδομένα, αφού προσθέτουν μια λάμψη και αισθητική σε ολόκληρο το πρόσωπο. Οι περισσότερες λατρεύουμε τα σκουλαρίκια, μιας και υπάρχουν αμέτρητες επιλογές στο στυλ των κοσμημάτων. Πάμε να δούμε κάποια tips για το πώς θα τα κάνεις σωστά και ανώδυνα.

camilleovertherainbow.com

Το σημείο

Chiarra Ferragni

Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να σκεφτείς καλά αφότου αποφασίσεις να κάνεις piercing, δεν είναι άλλο από το πού θα το κάνεις. Ιδιαίτερα στα αυτιά, όπου οι επιλογές είναι αρκετές, πρέπει να εστιάσεις στο πιο τμήμα θέλεις να τονίσεις. Σίγουρα, αν είσαι fan του συγκεκριμένου trend, θα πρέπει να σκεφτείς έξυπνα και να επιλέξεις ένα μέρος, το οποίο να μπορεί εύκολα να συνδυαστεί και με ένα δεύτερο, τρίτο ή τέταρτο κτλ piercing στο μέλλον.

Η επιλογή του μέρους δεν είναι τυχαία. Τελευταία, γίνεται λόγος για τα constellation piercings, ή αλλιώς εκείνα που θυμίζουν αστερισμούς. Αυτά συνήθως αποτελούνται από 3 και πάνω “τρυπήματα”, τα οποία συνδυάζονται με μικρά αλλά αστραφτερά σκουλαρίκια, ώστε να θυμίζουν αστέρια.

Το υλικό

alwaysjudging.com

Ένα από πράγματα που παίζουν πρωταρχικό ρόλο στα piercing αποτελεί η ποιότητα του υλικού των κοσμημάτων που επιλέγεις. Σίγουρα σου έχει τύχει να ερωτευτείς σκουλαρίκια που έχεις δει στα Zara, αλλά η αλήθεια είναι ότι η καλή ποιότητα κάνει τη διαφορά. Για να αποφύγεις τους ερεθισμούς και τις μολύνσεις, ιδιαίτερα σε δέρμα που είναι ευαίσθητο ή και σε σχετικά νέο piercing, διάλεξε κοσμήματα που είναι κατασκευασμένα από υποαλλεργικά υλικά, όπως το ασήμι, ο χρυσός ή το ατσάλι.

Η περιποίηση

camilleovertherainbow.com

Το άλφα και το ωμέγα αφού αποφασίσεις να κάνεις οποιασδήποτε μορφής piercing, είναι να είσαι ενήμερη για το πώς θα περιποιηθείς την περιοχή. Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να κρατάς την περιοχή καθαρή και αποστειρωμένη. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να χρησιμοποιείς οινόπνευμα (Μύθος!). Αντίθετα, προτίμησε να κάνεις πλύσεις με αλατόνερο ή φυσιολογικό ορό, αρκετές φορές την ημέρα για τον πρώτο ή τους πρώτους μήνες.

Η περιποίηση δεν αφορά μόνο το δέρμα σου, αλλά και τα κοσμήματά σου. Σίγουρα θα αποφύγεις τον κίνδυνο πολλών μολύνσεων αν κρατάς τα κοσμήματά σου καθαρά και αποστειρωμένα. Το συχνό καθάρισμα των κοσμημάτων με οινόπνευμα, θα σε βοηθήσει να περιορίσεις τις ανεπιθύμητες μολύνσεις ή τους ερεθισμούς.

featured image: glamour.com