Πίσω από το phoss.clothing βρίσκεται η Μάρβη, που κάνει τα πρώτα της βήματα σε έναν χώρο που δεν σχετίζεται καθόλου με τις θετικές επιστήμες που σπούδασε αλλά που συνδέεται άμεσα με τη ζωή της, αφού από πολύ μικρή περνούσε αμέτρητες ώρες στην βιοτεχνία του πατέρα της, ένα βαφείο νημάτων που ξεκίνησε ο παππούς της και εδρεύει στην Αθήνα τα τελευταία 73 χρόνια.

“Μεγάλωσα κυριολεκτικά ανάμεσα σε χρώματα και κλωστές κι αυτός ο χώρος είναι και η αφετηρία σε αυτό το νέο δημιουργικό μου ταξίδι όπως και σημαντική πηγή γνώσης γύρω από το κατασκευαστικό κομμάτι.” μού λέει η ίδια.

Αναρωτιέμαι γιατί διάλεξε αυτό το όνομα. “Το PHOSS δηλαδη ΦΩΣ είναι μια λέξη που έχει μια ιδιαίτερη δυναμική μέσα στη φοβερή απλότητα της. Μία μόνο συλλαβή που είναι υπεραρκετή και δέχεται τόσες πολλές ερμηνείες πάντα με μια πολύ θετική χροιά. Είμαι παραπάνω από ικανοποιημένη με την επιλογή αυτή.”

Η επιχειρηματική πρωτοβουλία της Μάρβης μετράει μόλις λίγους μήνες. Δεν μπορώ να μην τη ρωτήσω ποια είναι η μεγαλύτερή της αγωνία. “Αυτό για το οποίο αγωνιώ είναι να βλέπω το τελικό προϊόν έτσι όπως αρχικά το έχω φανταστεί και για αυτό το λόγο φροντίζω, όσο είναι εφικτό, να είμαι κοντά στις διάφορες διαδικασίες της παραγωγής.” απαντά.

Η φιλοσοφία και το όραμα

Η παραγωγή γίνεται σε συνεργασία με Έλληνες βιοτέχνες και κατασκευαστές σε ένα πλαίσιο σεβασμού και ηθικής. “Γνωρίζουμε τις συνθήκες εργασίας των ανθρώπων οι οποίοι συμμετέχουν στην παραγωγή αλλά θέλουμε και φροντίζουμε να γνωριζόμαστε και με τους ιδίους σε προσωπικό επίπεδο. Τα προϊόντα μας είναι και θα είναι made with respect to human.”

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PHOSS [ΦΩΣ] (@phoss.clothing)

Με κύριο στόχο την ποιότητα η ιδρύτρια του phoss.clothing μου εξηγεί ότι δεν στοχεύει σε αμέτρητους κωδικούς και χαώδεις συλλογές. Το όραμα της αφορά συλλογές, εμπνευσμένες κατά βάση από τη φύση και τα στοιχεία της, με λίγα και ιδιαίτερα κομμάτια τα οποία θα προτιμήσει κάποιος που αγαπά τη διαχρονικότητα, τις απλές γραμμές, την άνεση και δίνει σημασία στην ποιότητα των υφασμάτων και πάνω από όλα εκείνος που τον εκφράζει η αισθητική του brand.

Τι περιλαμβάνει η συλλογή του phoss clothing

Με το βαμβάκι να κυριαρχεί ως υλικό και α unisex t-shirts, τα hoodies και τα cardigans να πρωταγωνιστούν, σχεδιασμένα σε relaxed fit, δίνεται έμφαση στην ποιότητα των υφασμάτων αλλά και στην επιλογή των χρωμάτων. Με το unisex design συνυπάρχουν και κάποια bottoms όπως και μαγιό. “Στην επερχόμενη PHOSS συλλογή (τέλη Οκτωβρίου) θα βρείτε και μια νέα και καθόλου αναμενομένη θα έλεγα προσθήκη.” υπόσχεται η Μάρβη κι εμείς ανυπομονούμε. 

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PHOSS [ΦΩΣ] (@phoss.clothing)

Ρωτάω τη Μάρβη αν για εκείνη ένα t-shirt σημαίνει κάτι παραπάνω από ένα απλό top. “Αυτό ισχύει.” μου απαντά κατηγορηματικά. “Το t-shirt είναι πιο πολύ ένας καμβάς. Στόχος είναι να αποκτά έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα συνδυάζοντας χρώματα με prints τα οποία κατά βάση είναι και θα είναι σχέδια που γίνονται σε συνεργασία με καλλιτέχνες σύμφωνα με τη δική μας προσέγγιση και οπτική αλλά και το προσωπικό στυλ του εκάστοτε καλλιτέχνη.”
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PHOSS [ΦΩΣ] (@phoss.clothing)

Μπορεί να είναι νωρίς για να αναζητήσουμε τα best sellers του brand αλλά όπως φαίνεται το –WAVE– Hoodie στο χρώμα sky blue αλλά και το λευκό –POSEIDON– Cardigan έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα με τα t-shirts –Flames– έχουν επίσης αρχίσει να αποκτούν τη δυναμική τους.

Mπορείς να ανακαλύψεις το brand στο Ιnstagram αλλα και στο website www.phoss.clothing ή στο [email protected] για περισσότερες πληροφορίες.