Δεν χρειάζεται να τονίσουμε ξανά πόσο σωστή ήταν η επιλογή της Dakota Johnson να ενσαρκώσει μία ηρωίδα της Jane Austen. Οι πρώτες εικόνες της ταινίας Persuasion κυκλοφόρησαν και επιβεβαίωσαν αμέσως τους ισχυρισμούς μας. Το καλύτερο φυσικά είναι ότι συνειδητοποιήσαμε πως βρήκαμε επιτέλους τον αντικαταστάτη του Bridgerton.

To Persuasion είναι από εκείνες τις ιστορίες της Jane Austen που δεν έλαβαν αρκετή αναγνώριση

Η συγγραφέας έγραψε συνολικά 6 μυθιστορήματα με πολύ χαρακτηριστικές ηρωίδες στο καθένα. Ενώ σήμερα το όνομα της έχει συνδεθεί περισσότερο με την Περηφάνια και Προκατάληψη, πολλοί είναι οι δημιουργοί που αποφασίζουν να ασχοληθούν και με το υπόλοιπο έργο της. H σκηνοθέτιδα Carrie Cracknell αυτή τη φορά θα φέρει στη μεγάλη οθόνη την Anne Elliot μέσα από τα μάτια της Dakota Johnson.

H πλοκή της ιστορίας έχει να κάνει με την Anne και τον έρωτα που είχε 7 χρόνια προτού ξεκινήσουν όσα βλέπουμε επί της οθόνης. Η ίδια έρχεται αντιμέτωπη με μία απόφαση που είχε πάρει νωρίτερα. Έτσι, τώρα θα πρέπει να επιλέξει αν θα δώσει στον έρωτα μία δεύτερη ευκαιρία.

Το υπόλοιπο καστ της ταινίας είναι εξίσου εντυπωσιακό

persuasion2
Netflix

Ο παλιός έρωτας της Anne είναι ο Captain Wentworth, τον οποίο υποδύεται ο Cosmo Jarvis. Στο προσκήνιο έρχεται όμως και ο γοητευτικός ξάδερφος, William Elliot, τον οποίο υποδύεται ο Henry Golding. Οι δυο τους φαίνεται να φέρνουν έναν πολύ διαφορετικό αέρα στην ιστορία και να έχουν απίστευτη χημεία με την Dakota Johnson. Όσο για την ατμόσφαιρα της νέας ταινίας, τα κουστούμια προδίδουν την ίδια ατμόσφαιρα που μας κέρδισε και στο Bridgerton.

persuasion2
Netflix

Μία ακόμη πληροφορία που αξίζει να μην περάσει απαρατήρητη, είναι ότι το Persuasion θα έχει μία ματιά 21ου αιώνα. Χωρίς να γνωρίζουμε απαραίτητα τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την ιστορία, θα περιμένουμε υπομονετικά για να την παρακολουθήσουμε. Τα γυρίσματα φαίνεται μόλις να έχουν ξεκινήσει, επομένως το πιθανότερο σενάριο είναι η ταινία να κυκλοφορήσει το 2022. Μέχρι τότε μπορούμε να παίζουμε σε επανάληψη διαρκώς το Bridgerton.