Το καλύτερο νέο που ακούσαμε χθες είναι ότι η Dakota Johnson θα μεταμορφωθεί για πρώτη φορά σε ηρωίδα της Jane Austen με αφορμή την μεταφορά του βιβλίου Persuasion στη μεγάλη οθόνη από το Netflix. Τα ακόμα καλύτερα νέα είναι ότι τη σκηνοθεσία της ταινίας ανέλαβε η Carrie Cracknell. Εκείνη έχοντας χρόνια εμπειρία στη θεατρική σκηνοθεσία έρχεται να κάνει τώρα το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο με αυτή την ταινία.

Η Dakota Johnson θα υποδυθεί την πρωταγωνίστρια της ιστορίας, Anne Elliott

To Netflix μέχρι στιγμής έχει υποσχεθεί να ακολουθήσει το βιβλίο όσο περισσότερο γίνεται. Ωστόσο, αυτό δεν το εμποδίζει από το να δώσει στην ιστορία μία πιο σύγχρονη ματιά. Η Anne Elliott είναι άλλη μία ασυμβίβαστη ηρωίδα της Jane Austen. Ζει με την πλούσια και σνομπ οικογένεια της, όταν ξαφνικά όλοι τους απειλούνται από πλήρη χρεοκοπία. Τότε εμφανίζεται και πάλι στη ζωή της ο Frederick Wentworth, τον οποίο κάποτε είχε αναγκαστεί να διώξει μακριά της. Τότε η Anne καλείται να διαλέξει εάν θα αφήσει πίσω το παρελθόν ή αν θα ακούσει την καρδιά της και θα δώσει στον έρωτα μία δεύτερη ευκαιρία.

Πρόκειται για το τελευταίο ολοκληρωμένο μυθιστόρημα που έχουμε από την Jane Austen

Mέχρι στιγμής, το Persuasion έχει μεταφερθεί πολλές φορές στη μικρή οθόνη από βρετανικές παραγωγές. Ωστόσο, οι ταινίες που βασίστηκαν στη συγκεκριμένη ιστορία δεν κατάφεραν να γίνουν εξαιρετικά γνωστές. Το Netflix, φέρνοντας την Dakota Johnson μπροστά αυτή τη φορά, σκοπεύει να αναβιώσει το μύθο αυτής της ηρωίδας και να τιμήσει την Jane Austen όπως της αρμόζει.

Παράλληλα, ετοιμάζεται άλλη μία κινηματογραφική μεταφορά του Persuasion

Mετά την επιτυχία που είχε η μεταφορά της Emma στον κινηματογράφο με την Anya Taylor Joy στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μοιάζει λογικό ολοένα και περισσότεροι σκηνοθέτες να θέλουν να ασχοληθούν με τα έργα της Jane Austen. Έτσι, και η Mahalia Belo ανέλαβε να σκηνοθετήσει μία ακόμη μεταφορά του Persuasion για τη μεγάλη οθόνη. Σε αυτή τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει η Sarah Snook, την οποία είδαμε πρόσφατα στο Pieces of a Woman. Και σε αυτή τη μεταφορά, η έμφαση θα δοθεί στις δεύτερες ευκαιρίες και στο πώς αυτές μπορούν να αλλάξουν μία ζωή.

Μένει να δούμε αν τελικά το Netflix κερδίσει το στοίχημα σε αυτή την ταινία και αν θα έχει το θάρρος να αναλάβει κι άλλες μεταφορές των έργων της Jane Austen.

featured image: Focus Features