Πένες με κρεμώδη σάλτσα από αβοκάντο, κρεμμύδι και ντοματίνια

Ζυμαρικά με κρεμώδη σάλτσα από αβοκάντο, κρεμμύδι και ντοματίνια

Εάν σου αρέσουν τα μακαρόνια αλλά ψάχνεις μια πιο ιδιαίτερη σάλτσα για να τα συνοδέψεις, αυτή η συνταγή για πένες με σάλτσα από αβοκάντο, κρεμμύδι και ντοματίνια, από το Cookbloggr, είναι ό,τι χρειάζεσαι.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη (@cookbloggr)

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια πένες
  • 1 αβοκάντο ώριμο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1 κούπα σπανάκι baby
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 1 κούπα ντοματίνια
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • παρμεζάνα τριμμένη προαιρετικά
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού νερό από τα ζυμαρικά

Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα βράσε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό δύο λεπτά λιγότερο από το αναγραφόμενο της συσκευασίας. Στο μπλέντερ βάλε το αβοκάντο, το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και λίγο από το νερό που έβρασες τα ζυμαρικά. Χτύπα να γίνουν κρέμα. Ρίξε το μείγμα πάνω από τα ζυμαρικά, πρόσθεσε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το καλαμπόκι, αλάτι, πιπέρι και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Ανακάτεψε και σέρβιρε με παρμεζάνα.

featured photo και περισσότερες συνταγές: Cookbloggr
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.