Σε έναν κόσμο όπου όλοι μας τριβελίζουν το μυαλό να είμαστε συνέχεια σε εγρήγορση και παραγωγικοί, είναι πολύ δύσκολο να βάλουμε τον εαυτό μας προτεραιότητα. Ακόμα και όταν το κάνουμε έχουμε τύψεις. Θέλουμε συνεχώς να κάνουμε περισσότερα και ταυτόχρονα επιμένουμε πως δεν βρίσκουμε τον χρόνο για να κάνουμε ένα διάλειμμα.  Υπάρχουν όμως τρία ζώδια τα οποία έχουν σαν προτεραιότητα το self-care και το να βρίσκουν πάντα χρόνο για τον εαυτό τους. Και αυτό δεν είναι καθόλου εγωιστικό.

Ταύρος

Ο Ταύρος επιτρέπει πάντα στον εαυτό του να ζει την κάθε στιγμή και να την απολαμβάνει. Είτε πρόκειται για φαγητό, μουσική, είτε για μια ημέρα σε σπα, δίνει προτεραιότητα στην απόλυτη ηρεμία. Προσπαθεί να κρατάει τον εαυτό του μακριά από συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις. Πολλοί τους θεωρούν εγωιστές ή υπερβολικά χαλαρούς, αλλά η αλήθεια είναι πως απλά προστατεύουν την ψυχική τους υγεία. Ουσιαστικά, το μόνο που θέλει ένας Ταύρος είναι να ζει μια απλά και ήρεμη ζωή.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος διαχειρίζεται τη ζωή του με μια πολύ ήρεμη στάση. Το μόνο που θέλει είναι να έχει ένα ήρεμο καταφύγιο για να αποσύρεται όταν οι καταστάσεις γίνονται δύσκολες. Και αυτό είναι το σπίτι του και τα αγαπημένα του πρόσωπα. Εάν μπορεί να προστατεύει και να φροντίζει αυτούς, είναι και ο ίδιος χαρούμενος. Οι γύρω του του ζητάνε συχνά συμβουλές για το πως να διαχειριστούν τη ζωή τους. Είναι λογικός, ψύχραιμος και απόλυτα συγκροτημένος. Σπάνια χάνει τον έλεγχο και αυτό το καταφέρνει δουλεύοντας πολύ με τον εαυτό του και τα συναισθήματά του.

Ιχθύς

Αυτό που κάνει τον Ιχθύ τόσο ξεχωριστό είναι η ικανότητά του να προσαρμόζεται σε όλες τις καταστάσεις. Και αυτό είναι που τον κάνει να έχει τόσο καλές σχέσεις με τους γύρω του. Έχει ενσυναίσθηση και πάντα κατανοεί τα συναισθήματα των άλλων. Δίνει όμως προτεραιότητα στα δικά του συναισθήματα. Πρώτα κατανοεί και βοηθάει τον εαυτό του και μετά όλους τους υπόλοιπους.

featured photo: @Carodevorst