Πέρασε αρκετός καιρός από την προβολή του πρώτου επεισοδίου των Peaky Blinders και τώρα αναμένουμε την επιστροφή του στο 5ο κύκλο της σεζόν. Σε λίγο καιρό η οικογένεια Shelby θα κάνει και πάλι την εμφάνισή της με σχεδόν άγνωστες εξελίξεις. Οι μόνες πληροφορίες που προκύπτουν είναι από το τέλος της 4ης σεζόν. Τα πράγματα έδειξαν να αλλάζουν καθοριστικά για την φαμίλια των Shelby. Ο Alfie Solomons (Tom Hardy) και ο Luca Changretta (Adrien Brody) ‘σβήστηκαν από τον χάρτη’,  ενώ ο Tommy (Cillian Murphy) αποφάσισε να πολιτευτεί γενόμενος επικεφαλής του εργατικού κόμματος στο Νότιο Birmingham. Σε αυτό το σημείο αρχίζουμε τους προβληματισμούς. Πώς γίνεται ένας άνθρωπος του υποκόσμου να έχει κυριαρχία σε όλους τους τομείς. Ποιος είναι ο επόμενος στόχος του. Το σίγουρο είναι πως η δράση του θα μας κινήσει το ενδιαφέρον για ακόμη μια φορά.

Οι εξελίξεις

Τα νέα επεισόδια θα βρουν την οικογένεια Shelby στα τέλη της δεκαετίας του 1920. Ο φασισμός στην Ευρώπη ανθίζει και το κραχ στη Wall Street βυθίζει την οικονομία. Παράλληλα παρακολουθούμε τον Tommy να συνεχίζει την πολιτική του καριέρα, ίσως και τις επιχειρήσεις του. Ιστορικά κυρίως η σειρά ταυτίζει πολλά γεγονότα της εποχής που αναφέρεται. Ο Tommy είναι ένας ήρωας πολέμου που με τη διορατικότητά του κατάφερε από τον υπόκοσμο να βαδίσει τα σκαλοπάτια της πολιτικής. Ο αντισυμβατικός Tommy και οι Peaky Blinders θα αφήσουν και πάλι το στίγμα τους στη βρετανική κοινωνία. Έζησαν αρκετά έως τώρα όμως η δύναμη της οικογένειάς τους δεν ασθενεί. Εξίσου σημαντικό είναι που από τις προηγούμενες σεζόν βλέπουμε τις γυναίκες να αναλαμβάνουν τα ινία των επιχειρήσεων, της πολιτικής και να αντιβαίνουν στην πατριαρχική κοινωνία της εποχής.

Η πρεμιέρα έγινε πριν λίγες ημέρες στο δημαρχείο του Birmingham και ήταν πραγματικά τυχεροί όσοι βρέθηκαν εκεί γιατί δεν είδαν μόνο το πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου, αλλά γνώρισαν και από κοντά τους πρωταγωνιστές. Ωστόσο δεν έχει δημοσιοποιηθεί το trailer ή η επίσημη πρεμιέρα για το κοινό.

Από την άλλη πληροφορίες μέσα από συνεντεύξεις των ηθοποιών διαβάσαμε πως θα υπάρξουν guest εμφανίσεις διασήμων όπως ο David Beckham.

Σύμφωνα με τον ίδιο το σκηνοθέτη η 5η σεζόν θα είναι και η καλύτερη, μάλιστα θα ακολουθήσουν κι άλλες. Αν βασιστούμε στα λεγόμενά του η σειρά θα έχει τουλάχιστον 7 σεζόν συνολικά.

Featured image: metro.co.uk