Ή αντίθετα: μπορείς να φτάσεις πάντοτε τόσο «μακριά» όσο πιστεύεις ότι μπορείς.

Όλα ξεκινούν από σένα και αυτά που πιστεύεις για τον εαυτό σου. Είναι πάρα πολλά πράγματα που θες να κάνεις, να δοκιμάσεις, να πετύχεις, αλλά οι σκέψεις που κυριαρχούν στο Νου σου είναι ότι δεν θα τα καταφέρεις, ότι θα αποτύχεις ή χειρότερα πως «είσαι άχρηστος».

Μάντεψε! Δεν είσαι!

Είσαι απλώς ένας άνθρωπος που παρασύρεται από τις αρνητικές σκέψεις και δεν έχει βρει ακόμα τον τρόπο να «ξεμπλοκάρει» τον εαυτό του από αυτές και να καθοδηγήσει τις σκέψεις του σ’ ένα παραγωγικό γι’ αυτόν περιβάλλον. Μέχρι σήμερα!

Γιατί εδώ μαθαίνεις πως να αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο και τις δυνατότητές σου διαφορετικά.

Όπως είδες, όλα ξεκινούν από όσα πιστεύουμε. Αυτά που πιστεύουμε «εσωτερικά» για τον εαυτό και τις δυνατοτητές μας, αντικατοπτρίζονται στον «εξωτερικό» κόσμο με τη συμπεριφορά και τις πράξεις μας. Αυτό που πιστεύουμε, «βγαίνει» προς τα έξω!

Άρα, αν πιστέψεις ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις, το πιθανότερο είναι ότι αυτό θα συμβεί. Δεν θα τα καταφέρεις. Διότι, αν από μέσα σου ξεκινάει η πεποίθηση: «Δεν μπορώ…» ή «Δεν είμαι ικανός…», τότε όλες οι «εξωτερικές» ενέργειές σου θα πάρουν τη μορφή που δίνουν οι σκέψεις σου.

Μάθε ένα μυστικό: όλες μας οι πράξεις έχουν το χαρακτήρα που τους δίνουν οι σκέψεις μας και οι σκέψεις μας πηγάζουν από αυτά που πιστεύουμε!

Άλλαξε το «Δεν μπορώ» και καν’ το «Προσπαθώ… », καν’ το «Δοκιμάζω… », καν’ το «Μπαίνω στη διαδικασία να… »

Άλλαξε την ιστορία που λες συνεχώς στο εαυτό σου, αναφέροντας όλες τις αδυναμίες σου και όσα δεν μπορείς να διαχεριστείς. Δημιούργησε μια δυναμική και υποστηρικτική ιστορία για σένα. Φρόντισε ο εσωτερικός μονόλογός σου να σε ενισχύει, όχι να σε αποθαρρύνει!

Μια πεποίθηση δε μεταβάλλεται άμεσα

Χρειάζεται συνέπεια, χρόνο, καλλιέργεια υγιών «πιστεύω» και μικρών πράξεων που δείχνουν ότι παίρνεις στα σοβαρά τον εαυτό και την ανάπτυξή σου.

Όλα τα «Δεν μπορώ… » που τώρα σκέφτεσαι, μπορείς να τα αλλάξεις, ξεκινώντας από κάποιο απλό και μικρό, όπως π.χ. το πρωινό ξύπνημα ή μια άλλη συνήθεια που θες να εντάξεις στη συμπεριφορά ή το πρόγραμμά σου.

Φτάνουμε τόσο μακριά όσο επιτρέπουμε στον εαυτό μας να δει και να πιστέψει. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να το «δούμε» στο μυαλό μας και να το πιστέψουμε. Κι αυτό αρκεί για να περάσουμε σε πράξεις που θα το «φέρουν» το πιο κοντά μας.

Γιατί αν το πιστέψουμε, θα το δούμε και «έξω» από το μυαλό μας.

Μην αυτοπεριορίζεσαι. Μη θέτεις όρια στη σκέψη σου, όταν εναλλακτικά μπορείς να τα αφαιρέσεις και να προωθήσεις τη σκέψη σου σε αυτά που επιθυμείς.

Εσύ ορίζεις που μπορείς να φτάσεις και που όχι. Πήγαινε μ’ αυτά που μπορείς! Πίστεψέ το και δωσ’ του χρόνο.

Στο τέλος, θα δεις πως δεν είναι ότι τόσο καιρό δεν μπορούσες, αλλά ότι δεν είχες δημιουργήσεις τις κατάλληλες συνθήκες στο μυαλό σου που να σε κάνουν να το πιστέψεις!

Aπό τον συγγραφέα του βιβλίου “Το διάλειμμα” και δημιουργό της σελίδας Success Calling.