Όλα είναι τόσο εύκολα στην αρχή. Σαββατόβραδα που περνάτε όλοι μαζί με τους κολλητούς σου και εκείνον, πίνοντας και μιλώντας και γελώντας, διακοπές που δεν χρειάζεται να σε βρουν είτε με τους φίλους σου είτε με το αγόρι σου, μιας και το αγόρι σου έχει ταιριάξει άψογα στη παρέα και κοινά πλάνα για ένα μεγάλο ταξίδι τα Χριστούγεννα.

Τι γίνεται όμως όταν εμφανίζονται σύννεφα στο παράδεισο; Και αντιλαμβάνεσαι ότι η σχέση αυτή δεν πάει άλλο;

Phase 1 – Η διαπραγμάτευση

Είναι η στιγμή που αναρωτιέσαι μήπως πρέπει να προσπαθήσεις λίγο ακόμη, να κάνεις υπομονή μήπως τα πράγματα μεταξύ σας φτιάξουν και δεν χρειαστεί να χαλάσει όλη αυτή η συνθήκη αρμονίας που έχεις φτιάξει στη ζωή σου. Από την άλλη, αν μια ερωτική σχέση έχει πάψει να σε γεμίζει και να σε καλύπτει, το να καταπιεστείς για να μείνεις σε αυτή για χάρη της ωραίας παρέας που θα χαλάσει είναι ανόητο. Και θα φέρει μακροπρόθεσμα πολύ χειρότερες καταστάσεις.

Phase 2 – Η ανακοίνωση

Μηνύματα, τηλεφωνήματα, απορίες του τύπου «ποιος απάτησε ποιόν» και «εδώ και πόσο καιρό δεν τα πηγαίνατε καλά» σε κατακλύζουν από όλους τους κοινούς σας φίλους. Στο σημείο αυτό, ακόμη και αν η σχέση έχει τελειώσει με θυμό και ένταση από πλευράς σου, να φερθείς με αξιοπρέπεια. Μην κατηγορήσεις τον πρώην σύντροφό σου, όσο δύσκολο και αν σου φαίνεται αυτό. Μείνε απλά στα γεγονότα, εξήγησε στους γύρω σου ότι η σχέση τελείωσε και ζήτησέ τους να το σεβαστούν.

Phase 3 – Awkward

Τώρα πια ούτε εσύ ούτε εκείνος θέλετε να συναντιέστε. Οπότε πριν από κάθε έξοδο σου με την παρέα, προσπαθείς με έμμεσο αλλά σαφή τρόπο να μάθεις αν εκείνος είναι επίσης καλεσμένος για να αποφύγεις το να τον δεις. Αν βέβαια και οι δύο διατηρήσετε την σχέση σας με τη παρέα είναι θέμα χρόνου να βρεθείτε σε κάποιο κοινό κάλεσμα, σε ένα πάρτι, μια αποφοίτηση. Και πάλι, θα σου πούμε να μη δίνεις λαβή για σχόλια. Αν τον βλέπεις και θες να τον σκοτώσεις ή αν τον βλέπεις και καταλαβαίνεις πόσο σου λείπει, κράτα το εκτός παρέας και απέφυγε να μπεις σε συζητήσεις που θυμίζουν Rachel – Ross.

Phase 4 – Επιστροφή στη κανονικότατα

Θα δεις ότι αυτός ο χωρισμός δεν διαφέρει και πολύ από τους υπόλοιπους. Όσο ο καιρός περνάει και νέοι άνθρωποι μπαίνουν στη ζωή σου, το αν θα έρθει εκείνος ή όχι στο γάμο της φίλης σας δεν σε απασχολεί και τόσο. Ούτε σε αγχώνει. Φρόντισε με επιμέλεια και στοργή τη σχέση με τους φίλους σου, καθώς είναι οι μόνοι που στη πραγματικότητα δεν επέλεξαν την αλλαγή ισορροπιών και βρίσκονται κάπου στη μέση. Μην εκπλαγείς αν στο γάμο της φίλης βρεθείτε να πίνετε όλοι μαζί: οι φίλοι σας, εσείς και οι νέοι σας συνοδοί.

Δες ακόμα: Τι πρέπει να γνωρίζεις όταν ο καλύτερος σου φίλος βγαίνει απ’το friendzone
featured photo: unsplash.com