Ο έρωτας είναι ξαφνικός. Έρχεται πάντα εκεί που δεν τον περιμένεις. Έρχεται χωρίς να είσαι έτοιμη να τον διαχειριστείς κάποιες φορές. Όπως όταν συνειδητοποιείς ότι ο άνθρωπος που γνωρίζεις χρόνια, που είναι αποκλειστικά στο friendzone που τον έχεις βάλει σχεδόν από την πρώτη στιγμή, που λέτε τα γκομενικά σας, ξαφνικά να αλλάζει στα μάτια σου. Γίνεται όμορφος, γοητευτικός, ερωτεύσιμος. Παύει να είναι ο κολλητός σου, σταματάς να θέλεις να του πεις τα νέα σου. Τα νέα σου άλλωστε, είναι εκείνος.

Shit happens.

Τι πρέπει να ξέρεις (και θα ξέρεις) όμως πριν ξεκινήσεις κάτι μαζί του; Γιατί ναι, δεν τον ρωτάμε αν θέλει. Θέλεις εσύ κι αυτό φτάνει.

1. Θα ξέρεις πάντα (σχεδόν) τι σκέφτεται

Η σχέση με κάποιον που δεν γνωρίζεις καιρό, έχει σίγουρα τα στάδια της υπερανάλυσης. Κάτι που κουράζει πολύ κι εσένα, κι εκείνον.Αυτό είναι κάτι που θα λείπει στην σχέση με τον φίλο σου, αφού ξέρεις τον τρόπο σκέψης του. Γνωρίζεις τι θα πει, πριν το πει.

2. Το σεξ δεν είναι άβολο όπως θα πίστευες

Την πρώτη φορά μαζί του, την έχεις στο μυαλό σου ως κάτι πολύ άβολο. Δεν είναι όμως. Ίσα ίσα θα υπάρχουν πολλές φάσεις αστείες. Σίγουρα πάντως θα είναι καλό και αξιοπρεπέστατο. Και ξέρεις ότι δεν είναι πάντα καλές οι πρώτες φορές, ε;

3. Θα μαλώσεις μαζί του πολύ πιο σύντομα απ’ότι περιμένεις

Ακριβώς επειδή δεν θα φοβάσαι να πεις αυτό που σκέφτεσαι και αυτό που νιώθεις, κάποιες φορές θα υπάρξουν και οι επιπτώσεις. Αν είσαι νευριασμένη για κάτι, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην το αναφέρεις. Δεν πειράζει όμως, σε όλες τις σχέσεις υπάρχουν τσακωμοί.

4. Θα αρχίσει να σε νοιάζει η εμφάνιση σου όταν είσαι μαζί του

Μπορεί να σε έχει δει στα πολύ άσχημα, στα πολύ χάλια, κάτι που θέλεις να το ξεχάσει δια παντός. Θα αρχίσει να σε νοιάζει η εικόνα σου το πρωί όταν ξυπνάς, όταν πηγαίνετε για καφέ ή για φαγητό.

5. Θα έχετε τα ίδια inside jokes μεταξύ σας

Θα συνεχίζεις να τον πειράζεις για το ίδιο αστείο και θα συνεχίσετε να έχετε τα ίδια inside jokes μεταξύ σας. Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτό θα συνοδεύεται και με ένα φιλί στο τέλος. Πόσο ρομαντικό.

6. Αξίζει, πάρε το ρίσκο

Σε όποιον και να μιλήσεις για τα αισθήματα σου, θα σου πει ακριβώς αυτό: “Αν στο μέλλον τσακωθείτε, να ξέρεις ότι θα τον χάσεις και από φίλο”. Ισχύει ναι, θα τον χάσεις. Ποτέ δεν ξέρεις πόσο δυνατό μπορεί να είναι αυτό μεταξύ σας όμως. Μπορεί να συνειδητοποιήσεις ότι τόσο καιρό είχες δίπλα σου τον έρωτα της ζωής σου.