Διάσημοι τραγουδιστές αποφάσισαν να να γίνουν συγγραφείς και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Ήταν κυρίως τραγουδιστές της Rock, αλλά και της Alternative μουσικής σκηνής. Με αυτή τους τη δημιουργικότητα κατάφερναν να προσεγγίσουν το κοινό τους από μια άλλη οπτική γωνία. Ήταν, όμως και πολλοί που τους έμαθαν σα συγγραφείς. Για αυτό παρακάτω θα βρεις κάποια πολύ ιδιαίτερα βιβλία που μπορείς να διαβάσεις για να μάθεις καλύτερα τις ιστορίες τους.

Leonard Cohen – Με τα δικά του λόγια

Όταν διάσημοι τραγουδιστές έγιναν συγγραφείς και έγραψαν τα δικά τους βιβλία
politeianet.gr
“Κανείς δεν κυριαρχεί στην καρδιά. Κανείς δεν κυριαρχεί στον έρωτα. Κατά μία έννοια είμαστε όλοι ερασιτέχνες σ’ αυτά τα ζητήματα και πρέπει να ξεκινούν από την αρχή κάθε μέρα. Δεν υπάρχει εγγύηση πως η σχέση που είχαμε χθες πρόκειται να είναι, όταν ξυπνήσουμε αύριο, η ίδια σχέση.”

Ο Leonard Cohen εκτός από ένας εξαιρετικός τραγουδιστής, κατάφερε να μας πείσει και με το συγγραφικό του ταλέντο. Μας έκανε να αναρωτηθούμε τι ήταν τελικά αυτό που τον έκανε τόσο ξεχωριστό.  Δεν έμπαινε σε καμιά κατηγορία, ούτε του καλού ούτε του κακού παιδιού, ίσως κι επειδή ξεκίνησε την μουσική καριέρα του αφού είχε κλείσει πια τα τριάντα.

Slash – SLASH & Anthony Bozza

Όταν διάσημοι τραγουδιστές έγιναν συγγραφείς και έγραψαν τα δικά τους βιβλία
psichogios.gr

O Slash είναι ένας από τους πιο διάσημους κιθαρίστες όλων των εποχών. Έγινε γνωστός από τους Guns n’ Roses. Στο βιβλίο του περιγράφει  αφηγείται το χρονικό της ίδρυσης του γκρουπ που έμελλε να σημαδέψει μιαν ολόκληρη εποχή. Η γνωριμία, οι σχέσεις των μελών, τα χρόνια της καλλιτεχνικής δημιουργικότητας, οι αδιάκοπες περιοδείες ανά τον κόσμο – η άνοδος, η επιτυχία αλλά και η πτώση που οδήγησε στη διάλυση του γκρουπ. Σχεδόν με εξομολογητικό τόνο αφηγείται όλη την πολυτάραχη ζωή του. Περιγράφει το πώς γλίτωσε από την παράνοια και την αυτοκαταστροφή, εντέλει από τον ίδιο του τον εαυτό, ακόμη και κατά τις περιόδους της απόλυτης επιτυχίας.

Tom Waits – Αθώος στα όνειρά σου

Όταν διάσημοι τραγουδιστές έγιναν συγγραφείς και έγραψαν τα δικά τους βιβλία
politeianet.gr

O Tom Waits είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης απ’ αυτούς που λάμπουν από μόνοι τους. Ο πιτσιρικάς που το ’73 κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο, είναι τώρα ένας από τους πιο σπουδαίους μουσικούς, ένας καλλιτέχνης που εκτιμούν όλοι, ένας ποιητής σαν αυτούς που δεν υπάρχουν πια, ένας αληθινός άνθρωπος του παλιού καιρού που έκανε καριέρα με το πραγματικό του ταλέντο.

Non Serbiam – Rotting Christ ( Σάκης Τόλης )

Όταν διάσημοι τραγουδιστές έγιναν συγγραφείς και έγραψαν τα δικά τους βιβλία
politeianet.gr

Οι Rotting Christ είναι ένα από τα πιο πρωταρχικά metal ελληνικά συγκροτήματα που διαπρέπουν στο εξωτερικό. Για την ακρίβεια το ελληνικό κοινό τους είναι πολύ μικρότερο σε σχέση με το διεθνές. Έκαναν περιοδείες στο εξωτερικό σε εποχές που η ελληνική κοινωνία δεν ευνοούσε καμία τέτοια συνθήκη. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Σάκης Τόλης έγραψε σε αυτό το βιβλίο όλη την ιστορία αυτού του συγκροτήματος. Όλα εκείνα τα στοιχεία που προσέδωσαν στους Rotting Christ την αίγλη που διαθέτουν σήμερα. Η λατρεία για τη μουσική και τις ποικίλες εκφάνσεις του “σκοτεινού” τους ήχου.

Featured image: leonardcohen.com