Αν θα έπρεπε να δημιουργηθεί μια ομάδα παρεξηγημένων συμπεριφορών θα έπρεπε να με χρίσετε πρόεδρο ή κάτι τέτοιο. Αφού έχω καταφέρει χωρίς κόπο να συγκεντρώνω πάνω μου όλες τις λάθος ερμηνείες στη συμπεριφορά μου και να αποκαλούμαι bitch. Υπήρξαν φορές που στενοχωρήθηκα γιατί σε κανέναν δεν αρέσει να χτίζουν την εικόνα του κακού οι γύρω του. Άλλες που πήρα μια βαθιά ανάσα και απολογήθηκα σαν να είχα διαπράξει ένα έγκλημα πάθους ή ληστεία σε τράπεζα.

Τώρα απλά χαμογελάω και σκέφτομαι πως δεν είναι κακό να είσαι διαφορετικός. Κακό είναι να μην μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά. Να βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα και να πιστεύεις κάθετα μέσα σου πως όλοι οι άνθρωποι πρέπει να αντιδρούν το ίδιο.

Να είσαι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις

Και να μη σου αρέσει να σε διακόπτουν. Στο γυμναστήριο π.χ πηγαίνω πάντα με τα ακουστικά μου. Στον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο που έχω με νοιάζει να κάνω προπόνηση και να φύγω. Σπάνια θα σηκώσω το βλέμμα μου για να χαιρετήσω κάποιον και ακόμα κι αν ακολουθήσω ομαδικό πρόγραμμα δε θα κάνω γνωριμίες και αστεία με τους υπόλοιπους πριν και κατά τη διάρκεια του προγράμματος. Ναι μπορεί ένα πιο εξωστρεφές άτομο να έπινε καφέ μετά το γυμναστήριο με τους νέους του φίλους και όλοι εκεί μέσα να τον αποκαλούν με το υποκοριστικό του. Το ότι δεν είμαι εξωστρεφής δεν σημαίνει ότι μισώ το περιβάλλον που κινούμαι. Ναι;

Να θεωρείς ότι ένιωσες ένα bitchy eye contact επειδή δε γελάω εύκολα

Είναι αλήθεια είναι πως δε γελάω εύκολα. Δε γέλασα ποτέ ας πούμε με το κρύο αστείο του Στάθη από τους Ράδιο Αρβύλα ή με τα ανέκδοτα του φίλου μου του Στέλιου (κι ας έχω ακούσει άπειρα τόσα χρόνια). Δε μπορώ να πάω σε επιθεώρηση ή να δω κάτι ανάμεσα σε Σεφερλή και Τόνυ Σφήνο. Και θα το ξαναπώ δε σνομπάρω κανέναν, απλά δε μπορώ να γελάσω.

Οδηγοί taxi, αισθητικοί και κομμωτές συχνά με μισούν ή με αποκαλούν «πελάτισσα του πάγου»

Για τους οδηγούς taxi δεν είμαι σίγουρη (γιατί δε θυμάμαι την τελευταία φορά που χρειάστηκε να καλέσω ένα).  Αλλά ναι αισθητικοί και κομμωτές σίγουρα μου έχουν βγάλει κι άλλα παρατσούκλια. Προχτές μάλιστα σε ένα ινστιτούτο με ρώτησαν αν έχω κάποιο πρόβλημα μαζί τους ή μήπως δεν αισθάνομαι καλά. Γιατί όσο ανέλυαν τα δρώμενα του Madwalk εγώ έστελνα σιωπηλά e-mail.

Δε είναι κακό να κρατάμε τον πάγο ζωντανό

Κάποια πράγματα θεωρώ ότι πρέπει να μένουν παγωμένα. Στην κατάψυξη, σε άλλο χώρο μακριά από μένα. Γενικά με κάποιους ανθρώπους μπορείς να κρατήσεις την απόσταση που σας χωρίζει σαν πολύτιμο αγαθό. Όπως με κάποιους γείτονες που τους λες «καλημέρα» και μέχρι να φτάσει το ασανσέρ στο 0 σε βομβαρδίζουν με προσωπικές ερωτήσεις και όχι μόνο. Ή με κάποιους συγγενείς που σας συνδέει κάποιο αίμα, κάποιο σόι και άπειρο κουτσομπολιό.

Δεν είναι κακία, είναι επιλεκτική αδιαφορία

Σπάνια θα με δεις ν’ απαντώ σε προσκλήσεις για κοκτέιλ πάρτυ ή να στηρίζω ένα event στο οποίο δε γνωρίζω κανέναν ή δε θέλω να μάθω και κανέναν. Αλλά δε σημαίνει ότι μου φταίνε οι άνθρωποι ή οι δραστηριότητές του. Απλά δεν με ενδιαφέρει. Απλά δε θέλω να μάθω.

Σε ό,τι με ενδιαφέρει θα μπαίνω μέσα σαν φωτιά

Λίγα πράγματα με νοιάζουν εκτός δουλειάς και λίγοι άνθρωποι επίσης. Αλλά για αυτά τα λίγα είμαι πάντα εκεί. Είτε γελάω είτε όχι. Εκεί να στηρίζω καινούργιες προσπάθειες να λέω μπράβο στο «μαζί» να πιστεύω ότι η δημιουργία είναι η λύση και η έμπνευση η αιτία. Να τρέχω για αυτά τα τρία τέσσερα άτομα που νοιάζομαι πολύ και να θέλω να γελάνε (ακόμα κι αν εκείνοι βλέπουν και Σεφερλή).

Είτε το πιστεύεις είτε όχι δεν θεωρώ πως είμαι κάτι σπουδαίο

Απλά είμαι πιο εκκεντρική, διαφορετική. Έχω πιάσει φορές τον εαυτό μου να ζηλεύω τους άλλους που ξυπνούν και μοιράζουν χαρούμενες «καλημέρες» και μπαίνουν στο γραφείο με mood αισιοδοξίας και έχουν παραπάνω από δέκα άτομα που θεωρούν φίλους. Αλλά όχι δε μπορώ να αλλάξω και ούτε και εσένα σου λέω να αλλάξεις. Απλά πρέπει να συμφωνήσουμε να συναντηθούμε κάπου στη μέση. Δεν είναι κακό να είσαι σαν εμένα και δεν είναι κακό αν εγώ δε μπορώ να γίνω σαν εσένα. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά αρκεί να δεχτούμε τα δυνατά μας σημεία σε μια δουλειά, σε μια σχέση ακόμα σε μια φιλία.