Σκοπός κάθε σχεδόν μακιγιάζ που κάνουμε είναι η ανάδειξη των φυσικών μας χαρακτηριστικών. Πιο γεμάτα χείλη, λίγο πιο έντονες βλεφαρίδες, φρύδια καλοσχηματισμένα και πιο πυκνά, πιο ανορθωμένα ζυγωματικά. Ας σταθούμε λίγο στο τελευταίο. Η χρήση ενός highlighter αποτέλεσε τα τελευταία χρόνια τη λύση-μονόδρομο προς την κατεύθυνση αυτή. Μήπως όμως έφτασε η ώρα να ψάξουμε για εναλλακτικές τεχνικές; Πως αλλιώς θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε την ψευδαίσθηση πιο έντονων ζυγωματικών;

Σύμφωνα με τον διεθνούς φήμης make-up artist Wayne Goss, έφτασε η ώρα να αλλάξουμε τη ρουτίνα μας όσον αφορά το μακιγιάζ των ζυγωματικών μας. Η τοποθέτηση ρουζ στα μήλα και στην κορυφή τους του highlighter είναι από τις πλέον γνωστές τεχνικές.

unsplash

Η μέθοδος αυτή εμφανίζει ορισμένα μειονεκτήματα

Πρώτο και καλύτερο είναι ότι στην περιοχή τοποθέτησης του highlighter, το δέρμα εμφανίζει συνήθως ατέλειες και ανομοιόμορφη υφή. Αποτέλεσμα; Η λάμψη του προϊόντος τα τονίζει ακόμα περισσότερο. Επιπλέον το όλο αποτέλεσμα είναι αρκετά «στημένο» και καθόλου φρέσκο.

Σύμφωνα με τον Goss η ψευδαίσθηση πιο έντονων ζυγωματικών μπορεί να δημιουργηθεί με την παρακάτω ρουτίνα:

Αρχικά θα πρέπει να διαλέξουμε ένα ελαφρώς ιριδίζον ρουζ. Μιαν ανεπαίσθητη γυαλάδα. Προσοχή! Όταν λέμε για λαμπερό ρουζ σε καμία περίπτωση δεν εννοούμε κάποιο προϊόν με glitter. Το glitter σε οποιαδήποτε μορφή, είτε χοντροκομμένο είτε ψιλοκομμένο, τονίζει και δείχνει ακόμα χειρότερη την παραμικρή ατέλεια. Ακόμα και το πιο ανεπαίσθητο ψεγάδι μπορεί να γίνει ορατό, εφόσον πέφτει πάνω του το φως. Στη συνέχεια εφαρμόζουμε το ρουζ στην περιοχή των ζυγωματικών και επεκτεινόμαστε και προς την κορυφή τους. Η παραπάνω τεχνική βασίζεται στο γεγονός ότι τοποθετώντας το ρουζ λίγο πιο ψηλά στα ζυγωματικά μας, παραπέμπει ότι βρίσκονται ψηλότερα από ό,τι στην πραγματικότητα. Επιπλέον, δεδομένης της λάμψης του ρουζ που έχουμε επιλέξει, το φως αντανακλάται στην περιοχή αυτή, δείχνοντάς την πιο έντονη και καλοσχηματισμένη. Ας μην αναφέρουμε και το θέμα του πολύτιμου χρόνου που μας γλυτώνει το ένα και μόνο προϊόν που χρησιμοποιούμε.

Ενόψει του καλοκαιριού είναι νομίζω μια καλή ευκαιρία να δοκιμάσουμε την καινούργια αυτή τάση δίνοντας στο μακιγιάζ μας μια νότα φρεσκάδας και φυσικότητας.


Featured image: Glamour