Ο Καρκίνος είναι το πρώτο από τα ζώδια του νερού. Με την ίδια άνεση που ο κάβουρας (το σύμβολό τους) περνάει από τη θάλασσα στην άμμο και από την άμμο ξανά στη θάλασσα, έτσι και ο Καρκίνος περνάει από διάφορες ψυχικές καταστάσεις και συναισθήματα. Είναι εύκολο να ερωτευτείς ένα τόσο μαγικό, ευαίσθητο πλάσμα σαν τον Καρκίνο, αλλά θα πρέπει να ξέρεις πώς να τον διαχειριστείς.

Αν σου αρέσει ένας Καρκίνος και είσαι στη φάση πριν αποφασίσεις να εκφράσεις το ενδιαφέρον σου, διάβασε κάποιες πληροφορίες για εκείνον. 

Τι ψάχνει ένας Καρκίνος σε μια σχέση;

Για να καταλάβεις το συναισθηματικό κόσμο ενός Καρκίνου, σκέψου λίγο τον κάβουρα. Κυριολεκτικά. Περιβάλλεται από ένα εξαιρετικά σκληρό καβούκι έχει δαγκάνες. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, τα άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο στο εσωτερικό είναι εξαιρετικά ευαίσθητα και γλυκά. Ωστόσο αν δε σε εμπιστευτούν, διατηρούν μια σκληρή και απρόσιτη στάση. Είναι αλήθεια, αν ένας Καρκίνος δεν σιγουρευτεί ότι ενδιαφέρεσαι πραγματικά για εκείνον, δε θα είναι ο εαυτός του μαζί σου.

Η εμπιστοσύνη και η πίστη είναι κριτικής σημασίας για αυτό το ζώδιο. Για αυτό φαίνεται ψυχρό και απόμακρο στην αρχή. Με τον καιρό, θα αρχίσει να δείχνει το ευγενικό του πνεύμα, την τρυφερότητά του και την ευαισθησία του. Αν έχεις την τύχη να έρθεις κοντά με έναν Καρκίνο, σύντομα θα ανακαλύψεις πως είναι κυριολεκτικά πλασμένος από αγάπη.

Εξίσου σημαντικό για έναν Καρκίνο είναι και ένα άνετο περιβάλλον. Το σπίτι για εκείνον είναι το βασίλειό του, το μέρος όπου μπορεί να είναι ο εαυτός του 100%. Περνάει πολύ χρόνο σε αυτό και η αλήθεια είναι πως γενικότερα είναι σπιτόγατος. Αν καταλήξετε μαζί, περίμενε αρκετές βραδιές στο σπίτι με ταινίες και κρασί.

Πώς είναι σαν σύντροφος;

Οι Καρκίνοι είναι τρυφεροί και υποστηρικτικοί. Γίνονται οι μεγαλύτεροι φαν των συντρόφων τους. Δεν γίνονται όμως θύματα. Με κυβερνήτη τους τη Σελήνη, ένα είναι το σίγουρο. Έχουν και μια σκοτεινή πλευρά που γίνεται εμφανής κάποιες φορές. Πρόκειται για άτομα που βιώνουν αρκετά mood swings και μπορούν να γίνουν αρκετά passive-aggressive. Ωστόσο, μαζί τους δεν πρέπει να φοβάσαι να συζητήσεις άμεσα για το πρόβλημα. Ξέρουν τι ακριβώς τους χαλάει τη διάθεση και είναι πρόθυμοι να το συζητήσουν.

Τι τους αρέσει και τι όχι σε μια σχέση

Ας υποθέσουμε ότι είσαι έτοιμη να χτίσεις σε μια μακροχρόνια σχέση με έναν Καρκίνο. Τέλεια! Είναι πολύ σημαντικό να θυμάσαι πως δεν είναι τόσο ψυχρός όσο δείχνει. Το ζητούμενο είναι να τον κάνεις να αφήσει κάτω την πανοπλία του. Αυτό χρειάζεται υπομονή και σιγουριά. Ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι να τον πείσεις ότι είσαι πιστή και αφοσιωμένη μόνο σε εκείνον.

Από την άλλη, δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για τον Καρκίνο από την κριτική. Όταν νιώθει πως τον κριτικάρουν νιώθει πως δέχεται επίθεση για αυτό περιόρισε τέτοιες τάσεις. (Για εσένα το λέμε, Παρθένε). Αν κάνει κάτι που σε ενοχλεί, πες το εκείνη τη στιγμή. Αν το αναφέρεις σε λάθος timing, ο Καρκίνος θα νιώσει προδομένος και θα πιστέψει πως κάνεις πίσω σκέψεις για εκείνον. Το πιο πιθανό τότε είναι πως θα απαντήσει με επίθεση.

featured image: Thought Catalog