Το σενάριο είναι γνωστό: φλερτάρεις με κάποιον που σου αρέσει, και ξαφνικά αρχίζει να κάνει πίσω. Ελαττώνει την επικοινωνία και αντικαθιστά τις άμεσες απαντήσεις στα μηνύματά σου με σιωπή. Αντί, όμως, να κόψει κάθε επικοινωνία (να σου κάνει ghosting τουλάχιστον), συνεχίζει να στέλνει αραιά και να σε αφήνει να κρέμεσαι πάνω από το κινητό.

Στις μέρες μας, που το online flirting είναι η κύρια πραγματικότητα των ερωτικών σχέσεων, αυτή η στάση ονομάζεται soft ghosting. Και από ό,τι φαίνεται, δε θα εκλείψει σύντομα.

Ποια είναι τα σημάδια ότι ο τύπος σου κάνει soft ghosting;

Η συμπεριφορά του περιλαμβάνει likes στα μηνύματά σου ή στα σχόλιά σου στις αναρτήσεις του. Στο μεταξύ, δεν είναι απίθανο το να απαντήσει κιόλας, ακόμα και με μήνυμα, αλλά η όλη συμπεριφορά δε θυμίζει σε τίποτα την αρχική επικοινωνία σας. Πιθανό είναι και το να βάζει τη συνομιλία σας στην επιλογή της αγνόησης μηνυμάτων στο Messenger. Και να αφήνει εσένα να πιστεύεις πως απλά δεν έχει λάβει όσα του στέλνεις.

Το πρόβλημα για ακόμα μια φορά είναι γνωστό. Δε λαμβάνεις μια ξεκάθαρη εξήγηση ότι “αυτή η σεμνή τελετή του φλερτ σας έφτασε στο τέλος της. Θυμίζει το ghosting με έναν πιο light τρόπο, ο οποίος για αρκετούς ανθρώπους εκεί έξω είναι ακόμα πιο εκνευριστικός και με έλλειψη σεβασμού.

Ghosting Savoir Ville

Για ακόμα μια φορά νιώθεις ‘lost in translation’

Προφανώς και αυτή η ήπια εξαφάνιση δημιουργεί πολλές σκέψεις, απορίες και εκνευρισμό. Είναι λογικό να αισθάνεσαι πως απλά δεν καταλαβαίνεις. Το να απαντάει κάποιος σε ένα από τα πέντε μηνύματά σου, σε κάνει να νιώθεις πως είτε προσπαθεί να είναι ευγενικός, είτε σε αντιμετωπίζει ως καβάτζα. Για ακόμα μια φορά καλείσαι να πάρεις εσύ την απόφαση του αν θα δώσεις λίγο ακόμα χρόνο ή θα στείλεις ένα ακόμα τελευταίο μήνυμα.

Μια σκέψη είναι σημαντική σε αυτές τις περιπτώσεις

Ο χρόνος σου είναι πολύτιμος. Είτε το ghosting είναι ολοκληρωτικό είτε γίνεται αργά και βασανιστικά, τα λεπτά που ανανεώνεις τη συνομιλία σας για να δεις αν σου απάντησε ή όχι, δε μπορείς να τα αναπληρώσεις. Αν είσαι από τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη να βάζουν “ταφόπλακα” σε ανολοκλήρωτες καταστάσεις, εννοείται πως μπορείς να το κάνεις, εξηγώντας με ψύχραιμο τρόπο πως η κατάσταση είναι ασανσέρ και εσύ ζαλίζεσαι. Ωστόσο, αν μόνη σου συνειδητοποιήσεις πως αυτό είναι απλά σπατάλη ακόμα λίγου χρόνου, το πιο πιθανό είναι πως απλά δε θα ξανασχοληθείς. Και ίσως αυτό να είναι και το καλύτερο που έχεις να κάνεις.

Απλά να ξέρεις. Το φάντασμα θα επιστρέψει, όπως όλα τα φαντάσματα. Θα είναι στο χέρι σου αν θα του δώσεις πάλι ρόλο στο ερωτικό σενάριο της ζωής σου. Από εμάς πάντως, είναι όχι.

featured image: Elite Daily