Ενώ για την έβδομη σεζόν του Game of Thrones το promo ήταν αρκετά ευφάνταστο, για την όγδοη και τελευταία φορά, τα πράγματα γίνονται αρκετά πιο ήρεμα. Το PR team φαίνεται να έχει διαλέξει μια πιο ήρεμη γραμμή προώθησης της τελευταίας φοράς που the winter will come.

Ένα καινούργιο #hashtag για την καμπάνια. Αλλά και η ημερομηνία της πρεμιέρας. Ένα συναρπαστικό teaser με αρκετούς Stark συμβολισμούς ώστε να έχουμε κάτι να ασχολούμαστε και να αναλύουμε για τους τρεις επόμενους μήνες. Βέβαια, το άλλο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ξαναδούμε τη σειρά από την αρχή. Ευτυχώς, τα επεισόδια είναι πολύ εντάξει αριθμητικά αν μείνουμε πιστοί στο πρόγραμμα ‘ένα επεισόδιο τη μέρα’.

Τώρα που έχουμε την ημερομηνία πρεμιέρας, ας δούμε τι άλλο γνωρίζουμε για την όγδοη σεζόν του Game of Thrones.

Θα έχει μόνο έξι επεισόδια.

Το 2016, πριν την πρεμιέρα της έβδομης σεζόν, οι υπεύθυνοι του show, David Benioff και  D.B. Weiss, είχαν αποκαλύψει στο Variety πως οι τελευταίες δύο σεζόν θα περιλαμβάνουν 13 επεισόδια. Επτά η έβδομη και έξι η όγδοη. Αλλά υπάρχει και ένα silver lining: Όπως είδαμε στην προηγούμενη σεζόν -με το τελευταίο επεισόδιο να διαρκεί 82 λεπτά- τα τελευταία έξι επεισόδια της σειράς θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από τα στάνταρ πενήντα λεπτά που ξέραμε τόσο καιρό. Οπότε, σκέψου το σαν έξι GoT mini ταινίες.

Θα είναι μια πολύ ακριβή σεζόν.

Σύμφωνα με το Variety, η τελευταία σεζόν θα κοστίσει τουλάχιστον 15 εκ. δολάρια -ίσως και περισσότερα. Για την ιστορία, οι πρώτες  σεζόν GoT κόστιζαν περίπου από 2 εκ. ως και 6 εκ. ανά επεισόδιο.

Θα υπάρχουν αρκετοί νέοι χαρακτήρες.

Ο Γερμανός ηθοποιός  Marc Rissmann θα υποδυθεί τον Harry Strickland. Η Alice Nokes επιλέχθηκε για έναν χαρακτήρα που ονομάζεται Willa. Η Danielle Galligan θα παίξει έναν ρόλο με όνομα Sarra. Τέλος, η Emer McDaid έχει επιλεχθεί για έναν ρόλο για τον οποίο δεν ξέρουμε τίποτα ακόμα. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη λίστα με φύλακες, sailors, χωρικούς και άλλους πιο ασαφείς χαρακτήρες, τους οποίους δεν γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή ποιοι ηθοποιοί θα τους υποδυθούν.

Η σεζόν θα ξεκινήσει στο Winterfell.

Το cover story του Entertainment Weekly για το Game of Thrones έδωσε αρκετές πληροφορίες και λεπτομέρειες στους φαν. Συμπεριλαμβανομένου και του James Hibberd να ζωγραφίζει μια εικόνα για την πρώτη σκηνή της σεζόν. “Η όγδοη σεζόν ανοίγει στο Winterfell με ένα επεισόδιο που περιλαμβάνει πολλά callbacks στον πιλότο της σειράς“, έγραψε. “Αντί να φτάνει η πομπή του βασιλιά Ρόμπερτ, θα δούμε τη Daenerys και τον στρατό της. Αυτό που θα ακολουθήσει είναι μια έντονη ανάμειξη χαρακτήρων. Κάποιοι από τους οποίους έχουν ανακατεμένες ιστορίες. Όλοι τους προετοιμάζονται για την εισβολή του Army of the Dead.”

Θα γίνει μια τεράστια μάχη.

Φαντάσου αυτό: 55 νύχτες για να γυριστεί μια και μόνο εξωτερική σκηνή μάχης. Και μετά εβδομάδες ολόκληρες στο studio για να μονταριστεί. Περίπου αυτός είναι ο καιρός που χρειάστηκε το Game of Thrones για να γυριστεί η τελική μάχη με τον Army of the Dead. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε το EW, πρόκειται για τη μεγαλύτερη σκηνή μάχης που έχει γίνει ποτέ στην τηλεόραση ή στον κινηματογράφο. Ένα ολόκληρο επεισόδιο θα είναι αφιερωμένο στη δράση και θα σκηνοθετηθεί από τον Miguel Sapochnik. Τον άνθρωπο πίσω από το  “Battle Of The Bastards”.

Δες ακόμα:

10 σειρές που θα σε κρατήσουν απασχολημένη όσο περιμένεις τη νέα σεζόν του Game of Thrones

20 λόγοι για να ξεκινήσεις Game of Thrones


featured image: Café de Ideias