Η ημέρα που κάνει πρεμιέρα η έκτη και τελευταία σεζόν του Game of Thrones νιώθουμε σαν να απέχει υπερβολικά πολύ ακόμα. Έτσι για να γίνει αυτή η αναμονή λίγο πιο εύκολη, σου βρήκαμε 10 σειρές που ίσως καλύψουν αυτό το κενό.

The Shannara Chronicles

Βασισμένη σε ένα βιβλίο φαντασίας του Terry Brooks, η σειρά ακολουθεί μια πριγκίπισσα Elvin, μια μείξη ανθρώπου και ξωτικού, καθώς και έναν νομά στην προσπάθειά τους να προστατεύσουν τις Four Lands από εκτοπισμένους δαίμονες που απειλούν να δραπετεύσουν. Θα αφήσουμε στην κρίση σου το αν οι δαίμονες αυτής της σειράς είναι πιο creepy από τους White Walkers του GoT.

The Last Kingdom

Βρισκόμαστε στον μεσαίωνα, όταν η Αγγλία ήταν χωρισμένη σε επτά βασίλεια. Η σειρά επικεντρώνεται στον Uhtred of Bebbanburg, ο οποίος θέλει να εκδικηθεί για τον θάνατο του αδερφού του που δολοφονήθηκε από Δανούς που προσπάθησαν να κατακτήσουν την περιοχή. Στο μεταξύ, μας θυμίζει και λίγο τον Jon Snow.

Frontier

Σε αυτό το καναδικό ιστορικό δράμα, ο Jason Momoa πρωταγωνιστεί ως Declan Harp. Πρόκειται για έναν φυγόδικο που προσπαθεί να καταστρέψει το μονοπώλιο της Hudson’s Bay Company στο εμπόριο γούνας τον 18ο αιώνα. Πιστεύω δε χρειάζεσαι άλλα επιχειρήματα. Πρωταγωνιστεί ο Momoa. Δηλαδή τι;

Cathedral of the Sea

Βασισμένη στο βιβλίο του Ildefonso Falcones, αυτό το ισπανόφωνο δράμα ακολουθεί έναν φυγά ο οποίος προσπαθεί να ανέλθει κοινωνικά στη μεσαιωνική Βαρκελώνη. Στο σύστημα με κάστες κατά την απόλυτη κυριαρχία της Ιεράς Εξέτασης. Περιλαμβάνει πολλές πισόπλατες μαχαιριές, εκδικήσεις και περίεργες κινήσεις στο βωμό της κοινωνικής ανέλιξης. Ακριβώς όπως και στο Game of Thrones.

Knightfall

Βρισκόμαστε στον 14ο αιώνα. Κατά τα άλλα, η σειρά προσφέρει μια εμπλουτισμένη με αρκετή φαντασία προοπτική  των Ναϊτών. Επικεντρώνεται περισσότερο στον ηγέτη τους, Landry du Lauzon, τον οποίο και ενσαρκώνει ο Tom Cullen του Downton Abbey.

Reign

Το Reign ακολουθεί τα φανταστικά exploits της Mary, της Βασίλισσας της Σκωτίας και την άνοδο των θρησκευτικών συγκρούσεων μεταξύ καθολικών και προτεσταντών. Επιπλέον, παρακολουθούμε και την απειλή ανόδου του House of Bourbon στον θρόνο της Γαλλίας. Η μάχη για τον θρόνο σε αυτό το ιστορικό, ρομαντικό δράμα δεν είναι τόσο σπλάτερ όσο το GoT, αλλά σίγουρα το συναγωνίζεται σε σέξινες.

The Borgias

Το ιστορικό δράμα φαντασίας αφηγείται την ιστορία των Βοργίων. Μιας οικογένειας από την Ισπανία που προσπαθεί αν πάρει τον έλεγχο τον 16ο αιώνα στην Ιταλία. Πάντα με κάθε μέσο, περιλαμβανομένων δωροδοκιών, βασανιστηρίων, ακόμη και δολοφονιών. Αν νομίζεις πως η  Cersei Lannister είναι αδίστακτη, περίμενε μέχρι να γνωρίσεις την Lucrezia Borgia. https://www.youtube.com/watch?v=cVcXa7I6_OQ

Marco Polo

Εμπνευσμένη από τα πρώτα χρόνια του Marco Polo στη Μογγολία, η σειρά δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει το Got όσον αφορά τις πολεμικές επιχειρήσεις και τη σεξουαλική ίντριγκα. Τα γυρίσματα έγιναν παντού, από την Ιταλία μέχρι το Καζακστάν και τη Μαλαισία, χαρίζοντας εντυπωσιακές εικόνες. https://www.youtube.com/watch?v=hB-ltNasHVw

Resurrection: Ertugrul​

Αυτή η τουρκική περιπέτεια είναι βασισμένη στην πραγματική ιστορία των μουσουλμάνων Τούρκων Oghuz. Ακολουθεί τη ζωή του πολεμιστή Ertugrul, του πατέρα της οθωμανικής αυτοκρατορίας Osman I. Αν αγαπάς το Got θα το λατρέψεις. Έχει πολύ αίμα, φίλους και εχθρούς και eye candy.

Versailles

Σε αυτή τη γαλλο-καναδική ιστορική σειρά, υπάρχει αρκετή δράση, αρκετός έρωτας και ακόμα περισσότερο δράμα. Οι ευγενείς της Γαλλίας συσπειρώνονται κατά της μοναρχίας κατά την κατασκευή του Παλατιού των Βερσαλλιών. Οπότε; Περιμένουμε δράμα, πόλεμο δύναμης και αρκετά τολμηρές σκηνές σεξ.

Δες ακόμα:

Τα 10 ντοκιμαντέρ που θα σε κάνουν να μη μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ

Πλέον η λέξη crush μας θυμίζει τον Richard Madden


featured image: Bustle