Πολλές θεωρίες που υποστηρίζουν πως ο κύκλος της κάθε γυναίκας επηρεάζει το τι αναζητά από έναν άντρα στην προκειμένη στιγμή. Δεν είναι δύσκολο να το πιστέψουμε. Ανάλογα με τον κύκλο μας αλλάζουν πολλά στο σώμα μας, αλλά και στην ψυχολογία μας. Κάποιες θεωρίες υποστηρίζουν πως ανάλογα με τη γονιμότητα της γυναίκας κατά τη διάρκεια του κύκλου, βλέπει και ψάχνει άλλα πράγματα από τον άντρα.

Όμως, οι πιο πρόσφατες έρευνες υποστηρίζουν πως ίσως να μην είναι ακριβώς έτσι. Ο κύκλος δεν επηρεάζει το τι θέλει και τι ψάχνει η γυναίκα από έναν άντρα. Ωστόσο, επηρεάζει το πόσο πολύ ψάχνει, θέλει και ελκύεται από τον άντρα

Δεν βρέθηκαν ενδείξεις για το ότι το οι γυναίκες επηρεάζονται από τις ορμόνες του σε σημείο που να αναζητούν διαφορετική συμπεριφορά. Αυτό είναι περισσότερο θέμα γούστου. Κάποιες γυναίκες που γενικά προτιμούν άντρες που είναι πιο προσιτοί και δείχνουν να μην έχουν σταθερές σχέσεις. Αυτό μπορεί να είναι ελκυστικό για μία πιο χαλαρή σχέση αλλά όχι για κάτι μακροπρόθεσμο. Αυτό όμως είναι κάτι δεν αλλάζει ανάλογα με τον κύκλο της κάθε γυναίκας ή τη γονιμότητά της.

Τι συμβαίνει όμως στη μέση σου κύκλου όπου η γονιμότητα είναι στα ύψη;

Οι γυναίκες βρίσκουν τους άντρες πιο ελκυστικούς σε αντίθεση με άλλες μέρες του κύκλου. Αυτό συμβαίνει γιατί άσχετα από τη συμπεριφορά ενός άντρα, η μέση του κύκλου είναι οι πιο πιθανές μέρες για μία γυναίκα να μείνει έγκυος. Έτσι, αν το δούμε από βιολογική σκοπιά, το σώμα προετοιμάζεται για την πιθανότητα ενός μωρού και αναζητά πιο εύκολα και περισσότερο έναν άντρα.

featured image: Jaumo