Όπως λέει κι ένα σχετικό άρθρο στο Pure Wow ”υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων, αυτοί οι ανέμελοι που βάζουν όποια ζώνη τους αρέσει κι εμείς οι άλλοι που χρειαζόμαστε να ξέρουμε ποια είναι η ιδανική για εμάς. Παρακάτω θα βρεις έναν ”οδηγό” με μερικά tips αν θέλεις να ακολουθήσεις τα βασικά ώστε η ζώνη να σε κολακεύει. Αν από την άλλη ανήκεις στην πρώτη κατηγορία να ξέρεις λίγο ζηλεύουμε και μερικά πρωινά αγνοούμε εντελώς τους κανόνες και δεν βάζουμε και καθόλου ζώνη.

Style Du Monde

Αν είσαι μικρόσωμη: Λεπτή και μονόχρωμη

Μία λεπτή ζώνη θα επιμηκύνει την εικόνα σου χωρίς να τη κόψει στα δύο. Σιγουρέψου ότι χρωματικά ταιριάζει με τα ρούχα σου χωρίς να κάνει αντίθεση. Ιδανικά ας μοιάζει με το το πάνω μέρος του outfit ή το βασικό χρώμα αν είναι printed.

wardrobefocus.com

Αν είσαι ψηλή: Φαρδιά ζώνη

Mία φαρδιά ζώνη ταιριάζει στις αναλογίες μιας ψηλής φιγούρας γιατί μοιάζει σωστά επιλεγμένη. Αν θες η ζώνη σου να είναι πιο χαλαρή και να ”πέφτει” πιο χαμηλά στη μέση τότε διάλεξε μία λίγο πιο λεπτή για να μη σου προσθέσει έξτρα πόντους στους γοφούς.

purewow.com

Αν έχεις σωματότυπο κλεψύδρα: Ψηλόμεση και φαρδιά

Όταν θες να ισορροπήσεις ένα τέτοιο σωματότυπο βάλε τη ζώνη σου ψηλά στη μέση. Έτσι θα δώσεις έμφαση στις καμπύλες σου χωρίς να τονίζεις την λεκάνη, είτε το βάλεις με κοστούμι είτε με φόρεμα. Απόφυγε ζώνες που πέφτουν χαμηλά ή ρούχα που δένουν χαμηλά τη ζώνη τους.

Style Du Monde

Αν έχεις ανδρόγυνο σωματότυπο: Super slim

Δεν έχεις καθόλου καμπύλες; Μία ζώνη θα σε βοηθήσει να τονίσεις τους γοφούς σου. Αναζήτησε μία στενή και σε διαφορετικό χρώμα από το επάνω μέρος του outfit ώστε να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση της καμπύλης.

wardrobefocus.com

Αν ανήκεις στα curvy κορίτσια: Άνετη και με χρώματα που κάνουν αντίθεση

Μη σφίγγεις τη ζώνη στη μέση σου. Μία κανονική ζώνη που θα αφήσεις λίγο πιο χαλαρή είναι η ιδανική.

whowhatwear.com

Αν η μέση σου είναι φαρδιά: Φαρδιά ζώνη

Για σένα είναι ιδανική μία ζώνη με έντονη αγκράφα. Είτε φοράς σακάκι και φούστα ή ένα φόρεμα, θυμήσου να βάλεις τη ζώνη λίγο πιο ψηλά για να μην προσθέσει επιπλέον όγκο στο κάτω μέρος του σώματός σου.

purewow.com