Το απόγευμα, στις 19:30, θα έχω διαδικτυακή συνομιλία με τους φίλους μου. Δεν έχω ευχαριστήσει ξανά την τεχνολογία τόσο όσο τις τελευταίες ημέρες. Έχετε παρατηρήσει πως πολλοί άνθρωποι, αλλάζουν κοσμοθεωρία έπειτα από κάποια δυνατή βιωματική εμπειρία; Για παράδειγμα περνούν ένα διάστημα ακινητοποιημένοι λόγω κάποιου χειρουργείου κι αφού αναρρώσουν ξεκινούν το τρέξιμο. Τρελαίνονται στην δουλειά, δουλεύουν εξήντα ώρες την εβδομάδα και αφού κρασάρουν αλλάζουν κατεύθυνση και αποφασίζουν να ζουν για να δουλεύουν διαβάζοντας βιβλία θετικής ψυχολογίας.

Εγώ λοιπόν, όταν αυτό που ζούμε περάσει στον χώρο των αναμνήσεων, θα είμαι αυτή που θα αποκτήσω όλα τα social networks, θα έχω κάθε εφαρμογή στο κινητό μου και θα αγοράζω για δώρο γκατζετάκια. Θα τσουγκρίζω στα τραπέζια στην υγειά του Steve Jobs και την Πρωτοχρονιά μαζί με το κομμάτι του σπιτιού θα κόβω κι ένα στο Netflix. Υπόσχομαι να μην αγοράζω μακαρόνια και κονσέρβες κόκκινης σάλτσας σε απόθεμα, όχι πως το κάνω τώρα αλλά αν μου μείνει κατάλοιπο; Υπόσχομαι να ψωνίζω σε φυσιολογικούς ρυθμούς κατανάλωσης και να επικοινωνώ με τους ανθρώπους μου συχνά. Να σηκώνω το τηλέφωνο στην γιαγιά μου στις 18:00 και να ακούω τα νέα της ημέρας της κι ας μην έχουν αλλάξει από χθες. Δεν πρόκειται να της ξαναπώ: «Έλα, γιαγιά, καλά είμαι! Θα σε πάρω αύριο γιατί δεν έχω σχολάσει ακόμη.»

Θα γράψω σε ένα χαρτί όλες μου τις υποσχέσεις για να τις θυμάμαι και να φροντίσω να πετύχουν. Δεν είναι στόχοι της νέας χρονιάς που μπορούν να μετατεθούν στην επόμενη, είναι υποσχέσεις ζωής και θα με κάνουν όλα αυτά που θέλω να γίνω αύριο. Θα τα πω όλα αυτά στα παιδιά σε λίγο, δεν θα κρατάω μέσα μου πράγματα που πρέπει να ξέρουν. Πρέπει να τους πω ότι είμαι πιο μεγάλη από ποτέ και ταυτόχρονα ότι νιώθω τόσο μικρή όταν ξέρω ότι τίποτα δεν είναι στο χέρι μου. Χρειάζεται να περιμένω και θα το κάνω στωικά. Σκέφτομαι να τους καταπλήξω σήμερα. Θα περιμένουν να με δουν με αχτένιστα μαλλιά, ξεχειλωμένη πιτζάμα και διαφορετικές κάλτσες.

Θα εμφανιστώ όμως με το ωραίο μου μπλε φόρεμα και την αλογοουρά μου προσεγμένη. Θα δοκιμάσω ένα μακιγιάζ που βρήκα στο ΥouΤube. Θα καταπλήξω κι εμένα αν το πετύχω.

Θα στήσω προσεκτικά ένα κεράκι ρεσώ στην κρέμα βανίλια από άνθος αραβοσίτου που έφτιαξα και θα το σβήσω κάνοντας δυνατά την ευχή μου: «Να είμαστε όλοι υγιείς και πιο μαζί από ποτέ!»