Οργάνωσε τον χρόνο σου με αυτά τα απλά tips

Οργάνωσε τον χρόνο σου με αυτά τα απλά tips

Για μια ζωή με λιγότερο stress

Εμάς τις γυναίκες μας ακολουθεί το στίγμα του ότι έχουν ταλέντο στο multi-tasking. Ξυπνάμε το πρωί και ενώ πλένουμε τα δόντια μας στέλνουμε μήνυμα στο αφεντικό μας. Μετά πεταγόμαστε στην κουζίνα για πρωινό ενώ βαφόμαστε και αμέσως μετά τσεκάρουμε την ατζέντα μας για τα ραντεβού μέσα στη μέρα. Είναι η απόλυτη τρέλα. Ήρθε η ώρα να διαμαρτυρηθούμε αλλά δεν έχουμε χρόνο ούτε και γι’ αυτό. 

Οι ζωές μας είναι γεμάτες μωρά, δουλειά, σχέσεις, δουλειές σπιτιού και εμείς συνεχίζουμε να λέμε “ναι” σε ό,τι νέο προκύψει. Ακόμα κι αν ο χρόνος είναι με το μέρος μας, πολλές φορές αγχωνόμαστε γιατί μας τελειώνει. 

Αλλά πρέπει να μάθεις κάτι! Αξίζει να ξοδέψεις τον χρόνο σου, αλλά με τον σωστό διαχωρισμό. Με το να διαχειρίζεσαι σωστά τον χρόνο σου μπορείς να γλιτώσεις αρκετό άγχος και στρες. Ορίστε μερικά tips για να τα καταφέρεις:

Βρες μία ατζέντα που σου αρέσει και ξεκίνα να γράφεις όλα αυτά που πρέπει να κάνεις

Τι καλύτερο από το να πάρεις μία ατζέντα που θα ευχαριστιέσαι να κοιτάζεις και να την κουβαλάς μαζί σου; Έτσι, όχι μόνο θα βγει ωραία η φωτογραφία για το Instagram, αλλά θα σε κρατήσει ενθουσιασμένη όλη μέρα. 

Θέλεις να μάθεις ποια είναι τα σημαντικά πράγματα που έχεις να κάνεις πριν το ραντεβού που έχεις στις 3; Κανένα πρόβλημα. Κάνε μία λίστα και τότε θα έχεις και γραπτός τις αποδείξεις για να θυμάσαι το πρόγραμμα όλη μέρα. 

Μάθε να λες όχι

Είναι το χειρότερό μου. Το κινητό μου συνέχεια χτυπάει είτε για να μου ζητήσουν κάποια χάρη είτε για να γίνω εθελόντρια στο επόμενο event. Μάθε να διαλέγεις πιο ευχάριστα πράγματα για να ασχοληθείς. Εκείνα που θα σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα και που πραγματικά το αξίζουν. 

Προγραμματίζοντας έτσι όλα αυτά που πρέπει να κάνεις και καταλαβαίνοντας τις προτεραιότητες. Το να λες “όχι” λέγοντας πως δεν έχεις χρόνο είναι κάτι απόλυτο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να λες “ναι” σε απίστευτα πράγματα που μπορεί να έρθουν στον δρόμο σου.

Κατηγοριοποίησε τα πράγματα που είναι σημαντικά για σένα και μη συμβιβάζεσαι 

Η οικογένειά σου, οι φίλοι σου και το κρεβάτι σου… Αυτά μόνο αξίζουν την προσοχή σου. Αν το πρόγραμμά σου ξεκινήσει να μειώνει χρόνο σε όποιο από τα τρία παραπάνω βρες τι είναι πιο σημαντικό για σένα. Τίποτα δεν αξίζει στη ζωή σου αν σου στερεί χρόνο.

Κάποια στιγμή της ζωή μου είχα 3 δουλειές: σερβιτόρα το βράδυ, γραμματέας και πωλήτρια τα Σαββατοκύριακα. Για αρκετό καιρό δεν καταλάβαινα τίποτα, μέχρι που κατέρρευσα από την κούραση. Για να καταφέρνω να πληρώνω τους λογαριασμούς μου παραμέλησα τους φίλους μου.

Μακροπρόθεσμα σχέδια για το μέλλον

Η ψυχική σου υγεία είναι πιο σημαντική από το καθημερινό σου άγχος. Προσπάθησε να κρατήσεις μία ισορροπία μεταξύ τους από μέρα σε μέρα και άφηνε πάντα λίγο χρόνο κενό για τυχόν απρόοπτα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να αφήνεις κενό χρόνο. Τι μπορείς να κάνεις; Εξερεύνησε μία περιοχή κοντά σου, συνάντησε κάποιον παλιό φίλο και πηγαίνετε για φαγητό. 

Τα όρια που θα βάλεις θα σε βοηθήσουν να οργανώσεις καλύτερα τα πράγματα. Όταν ξέρεις από πριν τα deadlines είναι πιο εύκολο να γίνεις πιο παραγωγική. 

Πηγή & Featured image: theeverygirl.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.