Τα παρακάτω ζώδια παίρνουν τα πράγματα πολύ προσωπικά. Ακόμα και όσα δεν τα αφορούν πραγματικά.

Ταύρος

Ένας από τους λόγους που ο Ταύρος παίρνει τα πράγματα προσωπικά είναι το γεγονός πως συχνά προσπαθεί να αποδείξει την προσωπική του αξία στον εαυτό του, αλλά και στους άλλους. Μπορεί να φαίνεται σίγουρος και με αυτοπεποίθηση, μα ένα κομμάτι του είναι γεμάτο αμφιβολίες.

Όταν ένας Ταύρος δεν παίρνει την επιβράβευση που θεωρεί πως αξίζει, το παίρνει προσωπικά. Ό,τι και να συμβαίνει, με κάποιο παράξενο τρόπο νιώθει ότι τον αφορά.

Σκορπιός

Πώς θα καταλάβεις πως ένας Σκορπιός έχει πάρει κάτι προσωπικά; Γίνεται επικριτικός. Αρχίζει να κατακλύζεται με από αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις για ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με εκείνον.

Ζυγός

Οι Ζυγοί κάποιες φορές έχουν μανία με τον έλεγχο και τους απασχολεί πολύ το τι κάνουν οι άλλοι. Για παράδειγμα, αν ένας Ζυγός έχει πάει εκδρομή με φίλους, και οι φίλοι δε θέλουν να κάνουν ό,τι κι εκείνος, θα προσπαθήσει να τους χειριστεί ώστε να κυριαρχήσει το δικό του πρόγραμμα. Ένα είναι σίγουρο: Αν αρνηθούν, ο Ζυγός θα εκνευριστεί.

Ιχθύς

Ο Ιχθύς νιώθει πολλές τύψεις και οι τύψεις είναι ένα βασικό σημάδι ότι παίρνει τα πράγματα προσωπικά. Οι ενοχές έχουν να κάνουν με τον έλεγχο και δείχνουν ένα άτομο που θέλει να κρατάει τα ηνία για οτιδήποτε συμβαίνει γύρω του. Ακόμα και εκείνα που κανείς δεν μπορεί να ελέγξει ή να προγραμματίσει.

Καρκίνος

Οι Καρκίνοι είναι πολύ στοργικοί, αλλά κάποιες φορές η στοργή τους χάνει τον στόχο της. Δεν μπορείς να εμποδίσεις κάποιον να είναι στεναχωρημένος ή να κάνει λάθη. Στο μεταξύ, ο Καρκίνος θέλει να κάνει αυτό ακριβώς. Οι άνθρωποι θα κλαίνε και θα κάνουν λάθη και θα χαίρονται και τον Καρκίνο δεν θα έπρεπε να τον επηρεάζει καθόλου αυτό. Δεν είναι δική του υποχρέωση να κάνει τους άλλους να νιώθουν καλύτερα.

Αιγόκερως

Όταν κάτι πηγαίνει κάτι στραβά, ο Αιγόκερως καταλήγει στο ότι φταίει εκείνος. Ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τη δουλειά. Αν πάρει άλλος την προαγωγή που περίμενε τόσο καιρό, θα το πάρει προσωπικά. Ακόμα και αν η επιλογή του άλλου εργαζομένου βγάζει νόημα λόγω χρόνων στην εταιρία ή εμπειρίας.

Οι Αιγόκεροι κάνουν πράγματα ενεργά για να κερδίσουν την επιβράβευση, την έγκριση και την προσοχή. Όταν δεν παίρνουν το feedback που θέλουν, ναι, το παίρνουν προσωπικά.

Πηγή: Your Tango Featured image: Thought Catalog