Ο χειμώνας σιγά σιγά πλησιάζει και όλα παίρνουν τη σειρά τους ή καλύτερα το δρόμο τους. Αν αποφάσισες ότι μερικά από τα πράγματα που έχεις στο σπίτι σου δε τα χρειάζεσαι πια, τότε εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε. Ας ξεκινήσουμε από τη βασική αρχή αυτού του άρθρου: δε χρειάζεται να πετάξεις τίποτα. Υπάρχει πάντα κάποιος εκεί έξω που σίγουρα έχει ανάγκη αυτό που εσύ θεωρείς περιττό και εσύ ίσως οφείλεις να τον βρεις.

Μπορείς να πουλήσεις ή μπορείς και να χαρίσεις. Αυτό εξαρτάται από εσένα αλλά φυσικά και από τα πράγματα που διαθέτεις.

Οργανισμοί για να χαρίσεις ή να πουλήσεις τα παλιά σου αντικείμενα

Ότι χαρίζεται, χαρίζει χαρά: 

Φαγητό: ο οργανισμός “Προσφέρω, είναι εδώ για να μας λύσει τα χέρια. Με 3 απλά βήματα μπορείς να επιλέξεις τι θέλεις να δωρίσεις και σε ποιον οργανισμό προτιμάς να το κάνεις. Αυτοί με τη σειρά τους βοηθάνε άπορους συμπολίτες μας.

Έπιπλα: η ομάδα PETO είναι μια ομάδα ατόμων που έκαναν χρήση τοξικών ουσιών. Με ένα απλό τηλεφώνημα μπορείς να τους πας παλιά ή και καινούργια έπιπλα και αυτοί θα τα επισκευάσουν ή θα τα μεταποιήσουν. Μπορείς να τους βρεις στο παρακάτω τηλέφωνο: 210 6625096

Ρούχα: το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων έχει ανάγκη από ρούχα, σεντόνια και παπλώματα. Το πρόβλημα λύνεται αν σταματήσουμε όλοι να γυρνάμε το κεφάλι και ξεκινήσουμε να κοιτάζουμε αυτούς τους ανθρώπους στα μάτια με αξιοπρέπεια και γνωρίζοντας ότι έχουμε κάνει κάτι. Βιβλία, Ταινίες, Περιοδικά: ένα ακόμη ίδρυμα που χρειάζεται τη βοήθειά σου είναι το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας. Η ενίσχυση της βιβλιοθήκης του από βιβλία κάθε είδους και για κάθε ηλικία είναι αναγκαία.

Δες ακόμη : οικονομικές ιδέες για να ανανεώσεις το σαλόνι σου

Ό,τι πουλιέται παίρνει ξανά πνοή: 

Οργανισμοί για να χαρίσεις ή να πουλήσεις τα παλιά σου αντικείμενα

Από το ξεκαθάρισμα που έκανες στο σπίτι σου, μάλλον αποφάσισες ότι από μερικά κομμάτια μπορείς να βγάλεις κάποια παραπάνω χρήματα. Και πολύ καλά έκανες γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και φυσικά τα χρήματα δε μας περισσεύουν.

  • Σε κάθε πόλη υπάρχουν καταστήματα second hand που θα εκτιμήσουν τα ρούχα που έχεις να τους δώσεις όπως και παλιές αντικερί αν μιλάμε για παλιά έπιπλα. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να περάσεις μια βόλτα από εκεί και να συζητήσετε τις τιμές.
  • Φυσικά, μπορείς να πουλήσεις τα κομμάτια σου και online στο Wildrobe