fd832f8cd1c0ff6b4714db2d90832b4d

Το σπίτι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ζωή και την καθημερινότητα. Οπότε ομορφαίνοντάς το, δίνουμε στη ζωή και την καθημερινότητα μια άλλη, πιο όμορφη, όψη. Σκεφτείτε τώρα πόσες ώρες περνάμε καθημερινά στο σαλόνι μας. Εκεί κουβεντιάζουμε, διαβάζουμε, βλέπουμε ταινίες, περνάμε χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, τρώμε, κοιμόμαστε και η λίστα δεν τελειώνει!

Αν θέλετε λοιπόν και εσείς να ανανεώσετε το σαλόνι σας χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα, δεν έχετε παρά να δείτε τις παρακάτω ιδέες και να εμπνευστείτε.

Ο διαφορετικός τοίχος. Αν το υπόλοιπο σαλόνι κυριαρχείται από γήινους ή minimal τόνους, βάψτε έναν από τους τοίχους του σαλονιού σας σε ένα έντονο ή σκούρο χρώμα. Το σκούρο πράσινο, το μπορντώ και για τους πιο τολμηρούς το μαύρο αποτελούν ιδανικές επιλογές. Η διαδικασία αυτή μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο, αλλά με την κατάλληλη παρέα και μουσική θα μετατραπεί σε ευχάριστη.

Τα κάδρα. Πολλά κάδρα σε διαφορετικά μεγέθη μπορούν να «γεμίσουν» ευφάνταστα έναν τοίχο. Μπορείτε να καδράρετε αφίσες, σκίτσα, φωτογραφίες και ό,τι άλλο σας εκφράζει. Αυτή η διακόσμηση θα χρειαστεί μόνο λίγες ώρες, αλλά να είστε σίγουροι ότι το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό.

deco.2

Τα πολυχρηστικά ράφια. Μια κατασκευή από ράφια ή και μεμονωμένα κομμάτια μπορούν να «φιλοξενήσουν» βιβλία, κάδρα, διακοσμητικά ή τα αναμνηστικά από τα ταξίδια σας. Τα ράφια ποικίλλουν ανάλογα με το υλικό, το χρώμα και τους βραχίονες στήριξης για τον τοίχο. Πρόκειται για μία πολύ οικονομική ιδέα.

deco.3

Το περίτεχνο φωτιστικό. Είναι βέβαιο ότι η τοποθέτηση ενός νέου φωτιστικού θα ανανεώσει την γενική εικόνα του σαλονιού σας. Μπορείτε να αγοράσετε ένα καινούριο φωτιστικό από το εμπόριο ή να φτιάξετε ένα μόνοι σας. Ένα ιδιαίτερο -και εύκολο στην κατασκευή του- φωτιστικό συνθέτουν οι λάμπες που είναι τοποθετημένες κοντά η μία στην άλλη και κρέμονται από χρωματιστά καλώδια.deco.4  

Τα μαξιλάρια ή/και το ριχτάρι. Οι καναπέδες έχουν κυρίαρχο ρόλο στο χώρο και στη διακόσμηση ενός σαλονιού. Γι’αυτό το λόγο η αντικατάστασή τους είναι δύσκολη και πολυδάπανη. Αυτό που μπορείτε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση είναι να «φρεσκάρετε» τον καναπέ σας με εντυπωσιακά μαξιλάρια ή ένα πρωτότυπο ριχτάρι. Μαξιλάρια σε διαφορετικές υφές, χρώματα και patterns και πλεκτά ριχτάρια σε aztec prints είναι ό,τι πιο στυλάτο. Να θυμάστε πάντα ότι πρέπει να διατηρείται η ισορροπία ανάμεσα σε καναπέ και αξεσουάρ: ένας καναπές σε ουδέτερο χρώμα μπορεί να στολιστεί με περίτεχνα αξεσουάρ, ενώ ένας καναπές σε έντονο χρώμα είναι προτιμότερο να διακοσμηθεί με πιο «ήσυχα» αξεσουάρ.

deco.5 Το side table. Είναι το μικρό βοηθητικό τραπεζάκι, που τοποθετείται δίπλα από την πολυθρόνα ή τον καναπέ ή ανάμεσα σε δύο καναπέδες που σχηματίζουν γωνία. Εκτός του ότι προσδίδει κομψότητα στο χώρο σας, είναι πολύ πρακτικό. Μπορεί να αποτελέσει θέση για τα βιβλία που διαβάζετε, για τα γυαλία σας ή για άλλα προσωπικά αντικείμενα. Βέβαια, μπορείτε απλώς να το διακοσμήσετε με ένα φωτιστικό ή κεριά. Το side table μπορεί να κατασκευαστεί και από εσάς τους ίδιους.

Το χαλί. Εκείνα τα μικρά χαλιά με τα περίεργα χρώματα και σχέδια, που συνήθως βρίσκονται κάτω από το coffee table, μπορούν να ομορφύνουν εύκολα και γρήγορα το σαλόνι. Επιλέξτε ένα σε bohemian ύφος, προκειμένου να κάνετε mix ‘n’ match με το στυλ του υπόλοιπου σαλονιού σας, είτε αυτό είναι κλασσικό, βιομηχανικό ή minimal.

Βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και δημιουργείστε ένα χώρο, που θα έχει την προσωπική υπογραφή σας. Αφού τον διαμορφώσετε, δημιουργήστε μέσα σε αυτόν τις πιο όμορφες αναμνήσεις.