Τριγυρίζοντας τη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο θα συναντήσετε πολλές πόρτες ανοιχτές. Ακόμα και αν είστε απλώς περαστικοί, μη διστάσετε να μπείτε…

open house 1 Το Open House Thessaloniki δεν υπόσχεται τίποτα λιγότερο από όσα προδίδει ο τίτλος του. Για δύο ημέρες ( Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Νοεμβρίου) περισσότερα από 60 κτίρια, μέσα και έξω από το κέντρο της πόλης,  είναι έτοιμα να σας υποδεχθούν και να σας ξεναγήσουν -δωρεάν- στους χώρους τους.
Οpen House Thessaloniki 2014 | χάρτης
Οpen House Thessaloniki 2014 | χάρτης
    Δημόσια και ιδιωτικά αρχιτεκτονήματα, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ποιότητες που γοητεύουν, επιλέχθηκαν από τον θεσμό του Open House προκειμένου να φιλοξενήσουν για ακόμα μια χρονιά κάθε γνώριμο ή νέο επισκέπτη τους.
open house 3
Βυζαντινό Μουσείο Πολιτισμού, φωτογραφία: Kimberley Powell
Η ιδέα του Open House ξεκίνησε πριν από δύο περίπου δεκαετίες στο Λονδίνο και πολύ γρήγορα διαδόθηκε. Στόχος το σύντομο αρχιτεκτονικό ταξίδι μέσα στην πόλη και η άμεση επαφή των ‘ταξιδιωτών’ με την αρχιτεκτονική της. Η Θεσσαλονίκη μετατρέπεται σε ένα μεγάλο μουσείο με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια.
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΜΗΝA, Ι. Δραγούμη 19 φωτογραφία: αρχείο Urban Soul Project
ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΜΗΝA, Ι. Δραγούμη 19
φωτογραφία: αρχείο Urban Soul Project
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΜΠΑΡ, Προξένου Κορομηλά 4 φωτογραφία: Σωτήρης Παπαδόπουλος
ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ-ΜΠΑΡ, Προξένου Κορομηλά 4
φωτογραφία: Σωτήρης Παπαδόπουλος
  Η δράση Οpen House  πραγματοποιείται για τρίτη φορά  στην πόλη. Οι δυο προηγούμενες αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις (23-25/12 και 18-20/10/13) είχαν μεγάλη ανταπόκριση. Το 2013 σημειώθηκαν 22.000 επισκέψεις σε 67 κτίρια μόλις μέσα σε ένα τριήμερο.   Το Open House επιφυλάσσει και φέτος πολλές ευχάριστες εκπλήξεις…   Το πρόγραμμα του OHT 2014 θα βρείτε εδώ : http://www.openhousethessaloniki.gr/gr/program/2014
‘The Met Hotel’
‘The Met Hotel’