Το να είσαι single σε κάνει τόσο ευάλωτο, όσο ένα ψάρι που δεν κάνει ποδήλατο. Παρ’ όλα αυτά το να είσαι σε σχέση δεν είναι θέμα ψυχικής ενδυνάμωσης, αλλά απόφασης να μοιραστείς κομμάτια της ζωής σου με ένα συγκεκριμένο άνθρωπο. Τι λάθη όμως κάνεις όταν βρίσκεσαι στην παρέα των singles που δεν σε βοηθάνε να βρεις σύντροφο;

Ο έρωτας περνάει μόνο τα βράδια Σαββάτου

tumblr_ndi1l4YaaQ1rs8w78o1_500

Μπορεί τις καθημερινές να είσαι απορροφημένος/η στις δουλειές σου, όμως ο έρωτας δεν κάνει μόνο μπαρότσαρκες τα Σαββατοκύριακα. Ο έρωτας παίρνει το μετρό, περπατάει σε πάρκα και πλατείες, δουλεύει και πηγαίνει σούπερ μάρκετ. Ο έρωτας μπορεί να είναι παντού. Τα μπαρ μπορεί να είναι ο ιδανικός χώρος για φλερτ, όμως πέφτουν κατά πολύ οι πιθανότητές σου να γνωρίσεις κάποιον όταν φλερτάρεις μόνο στις νυχτερινές σου εξόδους. Την επόμενη φορά που θα δεις εκείνον/η που κρατά το αγαπημένο σου βιβλίο στο μετρό, μην διστάσεις να του μιλήσεις.

Αποφεύγεις τις αλλαγές

tumblr_n02vzcxrFX1r5l1aoo1_500

Όταν περνάς κάθε μέρα της ζωής σου στα ίδια στέκια με τους ίδιους φίλους, είναι λογικό να μην γνωρίζεις συχνά νέα άτομα, επομένως εκείνοι με τους οποίους μπορείς να φλερτάρεις είναι ελάχιστοι. Πήγαινε με τους νέους σου συναδέλφους σε εκείνο το εστιατόριο που δεν έχεις πάει ποτέ, αγόρασε τον καφέ σου από άλλο μαγαζί αύριο το πρωί, πήγαινε σε εκείνο το πάρτι όπου θα ξέρεις μόνο τον οικοδεσπότη, γίνε μέλος εκείνης της ομάδας που ασχολείται με τα δικά σου ενδιαφέροντα. Όχι μόνο θα γνωρίσεις νέο κόσμο, αλλά θα βγεις και από την μιζέρια της ρουτίνας σου.

Δεν είσαι περήφανος για τον εαυτό σου

tumblr_mlbbjbshgd1rdpx3bo1_500

Ακούγεται κλισέ, όμως δεν είναι τυχαίο που οι ψυχοθεραπευτές προτείνουν να αγαπήσεις τον εαυτό σου πριν αγαπήσεις κάποιον άλλο. Όταν δεν νιώθεις σημαντικός/η η στάση του σώματός σου, τα ρούχα με τα οποία επιλέγεις να κρύβεις και όχι να ντύνεις τον εαυτό σου, ο τόνος της φωνής σου και ο κλειστός χαρακτήρας που βγάζεις, σε κάνουν να περνάς απαρατήρητος/η. Ακόμα κι αν δείχνεις αυτοπεποίθηση μέσα από στοιχεία της εξωτερικής σου εμφάνισης, είναι πιθανό να μιλάς υποτιμητικά για τον εαυτό σου στη φάση της γνωριμίας με το άτομο που σε ενδιαφέρει. Μεταξύ μας, ερωτευόμαστε ενδιαφέροντα άτομα, όχι απαραίτητα τέλεια, αλλά ανθρώπους που ξέρουν τα ελαττώματα και τα προτερήματά τους.

Ακολουθείς κανόνες

tumblr_n4k3ba9akk1qghs4io1_500

Κατά καιρούς έχουν βγει διάφοροι κανόνες του φλερτ. Οι άνδρες πρέπει να δείχνουν μαχητικοί και διεκδικητικοί, ενώ οι γυναίκες απόμακρες μα ταυτόχρονα ναζιάρες. Οι πρώτοι κάνουν πάντα την πρώτη κίνηση, ενώ απαγορεύεται να επικοινωνήσεις με το άτομο που σε ενδιαφέρει για τουλάχιστον τρεις μέρες από την στιγμή που πήρες τον αριθμό του. Οι αυστηροί κανόνες σε κάθε τομέα της ζωής συνήθως μας περιορίζουν. Εάν το love story της κολλητής σου έγινε πραγματικότητα με κάποια συγκεκριμένα βήματα, δεν σημαίνει πως κάτι παρόμοιο θα συμβεί και σε σένα. Ερωτευόμαστε αυθόρμητους ανθρώπους, όχι Ναπολέοντες που προγραμματίζουν κάθε κίνηση της ερωτικής μάχης.

Ψάχνεις τον έρωτα στο Tinder

tumblr_n7sd6el8CV1sy6m2qo1_500

Μεγαλώνοντας ακούγαμε και ιστορίες ανθρώπων που γνωρίστηκαν σε σάιτ γνωριμιών και δηλώνουν τρελά ερωτευμένοι. Το σενάριο δεν είναι διόλου απίθανο, μόνο που τα τελευταίο διάστημα τα εν λόγω σάιτ έχουν γίνει αρκετά διαδεδομένα, όχι τόσο ως μέρη αναζήτησης του έρωτα, αλλά ως μηχανής εύρεσης συντρόφων της μια βραδιάς. Τώρα έχουμε στη διάθεσή μας και το applications, όπως το Tinder, τα οποία κατεβάζουν οι περισσότεροι στα κινητά του για «χαβαλέ». Κάνουν πλάκες ο ένας στον άλλο ή αναζητούν ανοιχτά το σεξ. Το να ψάξεις τον μελλοντικό σου σύντροφο στο Tinder, είναι πιο δύσκολο και από το να βρεις ψύλλο στα άχυρα.