Τα τελευταία χρόνια, τα ντοκιμαντέρ και οι βιογραφικές ταινίες γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς. Μεταξύ άλλων, αποτελούν ιδανική ευκαιρία για να μάθει κανείς για τη ζωή και το έργο ανθρώπων που ξεχώρισαν μέσα στα χρόνια. Η Olivia Wilde θέλει να μας συστήσει έναν τέτοιο άνθρωπο και συγκεκριμένα την αθλήτρια Kerri Strug.

Την Kerri Strug την πρωτογνωρίσαμε μέσα από το ντοκιμαντέρ του Netflix, Athlete A

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ έριξε φως στην σεξουαλική κακοποίηση ορισμένων αθλητριών αλλά και στις πιέσεις που εκείνες δέχονταν για να πετύχουν τις εξαιρετικές αποδόσεις τους. Μία από αυτές ήταν και η Strug που κέρδισε χρυσό μετάλλιο στην ενόργανη στους Ολυμπιακούς του 1996, τρεις μήνες μετά από έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό.

Σήμερα, η Olivia Wilde θέλει να συστήσει στο κοινό την Kerri Strug λίγο καλύτερα. Σήμερα εκείνη είναι 43 ετών, έχει φτιάξει την δική της οικογένεια και έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Κοινωνιολογία. Την τότε Strug θα υποδυθεί η Thomasin McKenzie, που είδαμε πρόσφατα στο Leave no Trace, αλλά και στο Jojo Rabbit. H ταινία θα επικεντρωθεί στην εποχή που η Strug βρισκόταν στο απόγειο της αθλητικής της καριέρας καθώς και στις πιέσεις που δέχθηκε για να πετύχει τελικά τη χρυσή νίκη.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Kerri Strug (@kerristrug96)

Για την Olivia Wilde το σενάριο του Ronnie Sandahl ήταν ένα από τα καλύτερα που έχει διαβάσει

Λέγεται μάλιστα ότι το στούντιο της Searchligh πλήρωσε περίπου 15 εκατομμύρια για τα δικαιώματα της ιστορίας της Strug. Για την Wilde αποτελεί σήμερα μία μεγάλη πρόκληση η μεταφορά της ιστορίας της στη μεγάλη οθόνη. Αυτό που όλοι περιμένουν είναι μια ανθρώπινη σκοπιά ως προς την ψυχική και σωματική πίεση που δέχονται οι 18χρονες αθλήτριες. Κάτι που όπως όλα δείχνουν εξακολουθεί να συμβαίνει μέχρι σήμερα και όλοι εύχονται να σταματήσει.

Η νέα αυτή βιογραφική ταινία θα έχει τον τίτλο Perfect – για ευνόητους λόγους. Μετά από το Booksmart και το Don’t Worry, Darling, φαίνεται πως θα είναι το επόμενο πολλά υποσχόμενο project της Olivia Wilde. Εμείς απλά περιμένουμε να ακούσουμε και να δούμε την ιστορία της Kerri Strug με μία μεγαλύτερη ειλικρίνεια.

featured image: Universal Pictures | Booksmart