Η νοσταλγία των millenials χτύπησε κόκκινο όταν πριν από περίπου μία εβδομάδα η Olivia Rodrigo κυκλοφόρησε τον πρώτο της μουσικό δίσκο. Το Driver’s License είχε καταφέρει να περάσει αρκετούς μήνες στην νο.1 θέση των παγκόσμιων charts και είχε έρθει πλέον η ώρα να κάνει το επόμενο βήμα της. H 18χρονη όμως έκανε ένα μουσικό άλμα και “ράγισε” τις καρδιές της Gen Z και των Millenials μαζί.

Το Sour της Olivia Rodrigo μιλά για όλους εκείνους τους συμμαθητές που δε θες να ξαναδείς μπροστά σου, αλλά και για τους έρωτες που δε μπορείς να ξεχάσεις

Από τότε που η πιο πρόσφατη γενιά των 20άρηδων χτυπιόταν σε γυμνάσιο και λύκειο με τραγούδια των Paramore και της Avril Lavigne, δεν υπήρξε κάποια μουσική που να δημιουργήσει το ίδιο φαινόμενο. Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια και να έρθει στο προσκήνιο το TikTok ώστε όλο αυτό να ξαναγεννηθεί. Το ντεμπούτο της Olivia Rodrigo φαίνεται πως χρωστά πολλά στο συγκεκριμένο μέσο. Μέσα σε ένα βράδυ έγινε το τραγούδι που συνόδευε όλα τα νέα βίντεο. Ωστόσο, και οι αναφορές του κομματιού σε αληθινά πρόσωπα ήταν αυτές που δημιούργησαν έναν ακόμη μεγαλύτερο κύκλο ενδιαφέροντος.

Ο Olivia Rodrigo αγαπήθηκε πολύ μέσα από την Disney και τώρα φαίνεται να βρίσκει σταδιακά τον εαυτό της. Έχει βρει έναν δικό της ήχο που την εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο και τον ανανεώνει συνεχώς. Δεν είναι ποπ και ούτε προσπαθεί να βάλει μία ταμπέλα στον εαυτό της. Η μουσική της πλέον δεν είναι ένα μέρος συνάντησης των χρηστών του TikTok, αλλά ένα δοχείο γεμάτο νοσταλγία στο οποίο μας αρέσει να “βουτάμε” συχνά.

Το Twitter είχε τις καλύτερες αντιδράσεις για τον νέο δίσκο 

Όσοι δεν έμαθαν την Olivia Rodrigo μέσα από το Driver’s License, την έμαθαν τελικά με αφορμή το νέο δίσκο. Για αρκετές μέρες τα νέα της τραγούδια μονοπώλησαν όλες τις συζητήσεις σε όλες τις πλατφόρμες. Στο επίκεντρο φυσικά βρίσκονταν για άλλη μία φορά οι millenials. Μία γενιά που ουδεμία σχέση έχει με την κουλτούρα από την οποία αφορμάται η Rodrigo. Κι όμως, όλοι εμείς ξαφνικά γίναμε οι μεγαλύτεροι θαυμαστές της. Ευχηθήκαμε μάλιστα να είχαμε ακούσει αυτά τα τραγούδια στην εφηβεία μας.

Και όχι, δεν είναι προαπαιτούμενο να είχες πολλαπλά heartbreaks στο σχολείο για να απολαύσεις αυτόν τον δίσκο. Όσο η Gen Z τα φτιάχνει και χωρίζει κάθε 20 δευτερόλεπτα, εμείς πλέον έχουμε την ελευθερία να βάλουμε το good4u τέρμα στο αυτοκίνητο και να τραγουδήσουμε με την καρδιά μας. Ακόμα και για το αγόρι που θέλαμε τόσα χρόνια στο σχολείο και σήμερα δεν ξέρουμε καν πού βρίσκεται.