Οι Μεγάλες Προσδοκίες του Κάρολου Ντίκενς είναι ένα από εκείνα τα έργα που δεν θα κουραστούμε να βλέπουμε στη μικρή ή τη μεγάλη οθόνη. Εδώ και δεκαετίες έχουν γίνει πολλές προσπάθειες μεταφοράς τους, με την ταινία του 1946 να αποτελεί ακόμη και σήμερα την σημαντικότερη κινηματογραφική απόπειρα. Τώρα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και μία μίνι σειρά βασισμένη στο δημοφιλές αυτό λογοτεχνικό έργο.

Η Olivia Colman θα πρωταγωνιστήσει στη νέα μίνι σειρά Μεγάλες Προσδοκίες

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η συγκεκριμένη μεταφορά θα ακολουθήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την αρχική ιστορία. Σε αυτή, ο Pip είναι ένα νεαρό, φτωχό αγόρι στην Αγγλία που όταν κλείνει τα 19 ξεκινά να λαμβάνει χρήματα από κάποιον ανώνυμο χορηγό. Αργότερα αποδεικνύεται ότι πρόκειται για την κυρία Havisham, η οποία καλεί τον Pip στο σπίτι της. Εκεί εκείνος γνωρίζει και ερωτεύεται την Estella, την υιοθετημένη κόρη της κυρίας Havisham. Ωστόσο, τότε τα πράγματα παίρνουν μία απρόσμενη τροπή και ο Pip και η Estella πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να μείνουν μαζί, παρά τα όσα τους χωρίζουν.

Όπως καταλαβαίνεις, η Olivia Colman πρόκειται να είναι αυτή που θα ενσαρκώσει την κυρία Havisham. Πρόκειται για μία δύστροπη γυναίκα, που επειδή παλιότερα κάποιος την εγκατέλειψε ακριβώς λίγο πριν τον γάμο της, πλέον έχει μία γενικότερη αντιπάθεια απέναντι στους άντρες. Η γενικότερη καλή συμπεριφορά της απέναντι στους άλλους δεν είναι παρά μία προσπάθεια να πετύχει το σχέδιο της και να μην αφήσει τους ανθρώπους γύρω της να ευτυχήσουν.

Θα δούμε πολλά ακόμη γνωστά ονόματα στο backstage της σειράς

Παραγωγοί της σειράς πρόκειται να είναι ο Tom Hardy και ο Ridley Scott. Ωστόσο, ακριβώς επειδή η μίνι αυτή σειρά αποτελεί προσπάθεια του BBC να αναβιώσει όλες τις περίφημες ιστορίες του Καρόλου Ντίκενς, στο τιμόνι του σεναρίου βρίσκεται ο Steven Knight ο ο οποίος προηγουμένως μετέφερε και τη Χριστουγεννιάτικη Ιστορία στη μικρή οθόνη για λογαριασμό του BBC. Τέλος, τη σκηνοθεσία της σειράς έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας η Lucy Forbes, η οποία σκηνοθέτησε και την πολύ πετυχημένη σειρά του Netflix, Τhe End of the Fucking World.