Η Όλγα- Μαρία είναι travel blogger και content creator και μας ταξιδεύει και εμάς τόσο μέσα από τις αναρτήσεις της στο Instagram όσο και μέσα από κανάλι της στο Youtube.

Τι είναι για εσένα το ταξίδι;

Το ταξίδι για εμένα είναι τρόπος ζωής. Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς να ταξιδεύω. Από μια ημερήσια εκδρομή μέχρι ένα μεγάλο ταξίδι και τα δύο μπορεί να είναι ευεργετικά για εμένα. Θεωρώ ότι από τα ταξίδια μόνο κερδισμένοι μπορούμε να βγούμε!

Υπάρχει κάποια πόλη, είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό, που πια να αποκαλείς ‘’σπίτι’’ σου;

Σπίτι μου είναι αναμφισβήτητα η πόλη στην οποία μεγάλωσα και ζω μέχρι στιγμής, η Θεσσαλονίκη. Μία πόλη που ίσως να την άλλαζα μόνο για να μείνω σε κάποιο νησί της χώρα μας. Θα μπορούσα να πω όμως ότι ως ταξιδιώτης έχω συνηθίσει να προσαρμόζομαι εύκολα σε νέα περιβάλλοντα, να είμαι ευέλικτη και να δοκιμάζω καινούργια πράγματα. Έτσι “σπίτι” μου θεωρώ κάθε μέρος που νιώθω οικεία και ασφάλεια. Ένα από αυτά είναι η Σαντορίνη όπου έζησα για 6 μήνες αλλά και η Νορβηγία που την επισκέφθηκα δύο φορές.

Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στο να ταξιδεύεις πολύ συχνά;

Μια από τις πιο σημαντικές προκλήσεις του να ταξιδεύεις συχνά είναι η οργάνωση των ταξιδιών καθώς αυτό απαιτεί αρκετό χρόνο από την καθημερινότητα. Το να βρεθούν βολικές πτήσεις, διαμονή, τα μέρη που θες να επισκεφθείς, απαιτεί χρόνο και μεράκι. Επίσης άλλη μία πρόκληση είναι το κόστος του ταξιδιού αν έχεις συγκεκριμένο budget και δεν θέλεις να ξεφύγεις πολύ από αυτό.

Ποιο κομμάτι απολαμβάνεις περισσότερο σε ένα ταξίδι;

Απολαμβάνω πολλά κομμάτια του ταξιδιού. Ένα από αυτά είναι οι στιγμές στο αεροπλάνο. Αποτελεί αγαπημένο μέσο μεταφοράς αφού σου επιτρέπει να παρατηρείς τον κόσμο από ψηλά. Ιδιαιτέρως όταν οι πτήσεις είναι νωρίς το πρωί ή το απόγευμα όπου απολαμβάνει κάνεις την ανατολή και τη δύση του ηλίου. Ο ουρανός αποκτά χρώματα μαγικά. Ακόμη, λατρεύω στα ταξίδια μου να δοκιμάζω νέες δραστηριότητες που δεν μου δίνεται η ευκαιρία να τις έχω στη χώρα μου συχνά. Για παράδειγμα το snowmobile στο Ροβανιέμι. Μοναδική εμπειρία που δεν θα την ξεχάσω ποτέ!

Έχεις κάποια ανάμνηση από τα ταξίδια που έκανες στην παιδική σου ηλικία;

Δεν θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό με αεροπλάνο, ήταν στο Παρίσι. Αν και είχα ξαναμπεί σε αεροπλάνο για εσωτερική πτήση, τότε ήταν το πρώτο μου ταξίδι με μεγαλύτερη διάρκεια. Θυμάμαι ήταν Αύγουστος και μου έκανε εντύπωση που περνούσαμε επάνω από τις Άλπεις και ήταν χιονισμένα. Φυσικά όμως, ο ενθουσιασμός για αυτό το ταξίδι ήταν μεγάλος γιατί θα επισκεπτόμουν και την Disneyland!

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέρος σε όλο τον κόσμο και γιατί;

Αν και έχω ταξιδέψει μόλις σε 13 χώρες και έχω ακόμη μακρύ δρόμο μπροστά μου, μέχρι στιγμής το αγαπημένο μου μέρος είναι το Ροβανιέμι της Φινλανδίας και έπειτα η Νορβηγία. Το Ροβανιέμι επειδή έχει μοναδικά τοπία, χιονισμένα, ομορφιά που δεν τη συναντάς στην κεντρική Ευρώπη. Μόνο αν το επισκεφθεί κάποιος θα καταλάβει τι εννοώ. Ήταν ένα ταξίδι που πραγματικά δεν πρόκειται να το ξεχάσω ποτέ.

Η Νορβηγία γιατί το φυσικό περιβάλλον της είναι μοναδικό σε σχέση με τα μέρη που έχω επισκεφθεί μέχρι στιγμής. Αν και δεν την έχω γυρίσει όλη, μου έχει μείνει το βόρειο κομμάτι της κυρίως, όλα αυτά που έχω δει με έχουν κάνει να την αγαπήσω και να θέλω να πάω ξανά.

Τι σου έχουν διδάξει τα ταξίδια σου;

Στο πρακτικό κομμάτι με έχουν κάνει πιο οργανωτική αν και είμαι γενικά στη ζωή μου. Σε γενικές γραμμές όμως, μου έχουν διδάξει να μην φοβάμαι, να τολμάω και να ζω την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία. Η ζωή είναι μικρή και αξίζει να την ζούμε όπως θέλουμε! Σε αυτό τον κόσμο ερχόμαστε μόνο μία φορά για αυτό live your life and forget your age!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Εριέττα Κούρκουλου: Το παράδειγμα ότι ο ήρωας «σχηματίζεται» στην καρδιά