Μπήκε λοιπόν κι ο Οκτώβριος, μέσα στον οποίο πολλοί στριμώχνουν από άγνοια ή από συνήθεια ένα ξέμπαρκο “μ”, εκεί ανάμεσα στο ωμέγα και στο βήτα. Γκουγκλάροντας στο διαδίκτυο “Οκτώμβριος” (μέσα σε εισαγωγικά για να μη γίνει αυτόματη διόρθωση), επιστρέφονται 77.600 αποτελέσματα, ενώ 23.500 φορές ο δέκατος μήνας του χρόνου εμφανίζεται γραμμένος λανθασμένα στη γενική πτώση (μεταξύ αυτών των περιπτώσεων είναι και οι ιστοσελίδες ενός μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού, ενός δημοτικού σχολείου, ακόμα και της Διαύγειας – φευ!).
pug fall

 
Επειδή λοιπόν ο μήνας που μόλις ξεκίνησε συνοδεύεται αρκετές φορές από αυτό το γλωσσικό λάθος, ας κάνεις ό,τι μπορείς για να μη γίνει γενικότερα ο μήνας των “λαθών”. Για εμάς λοιπόν, τον Οκτώβριο θα είναι λάθος:
1. Να μην εξοπλιστείς με μια καλή ανθεκτική ομπρέλα, μια αδιάβροχη καμπαρντίνα και ένα ωραίο ζευγάρι γαλότσες. Ξέρεις πολύ καλά πως αν τα φθινοπωρινά καιρικά φαινόμενα σε βρουν απροετοίμαστο/-η, θα καταφύγεις ως συνήθως στον πρώτο πλανόδιο που θα βρεις μπροστά σου και θα βγάλεις τη σεζόν με μια μισοχαλασμένη ομπρέλα ή κάνοντας λούτσα τα σταράκια σου. 2. Να μην υποβάλεις αίτηση συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα κατάρτισης του ΟΑΕΔ για ανέργους 29-64 ετών (αν φυσικά είσαι άνεργος/-η τέτοιων ηλικιών). Αιτήσεις θα υποβάλλονται από τις 10 Οκτωβρίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2014, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voucher.gov.gr . 3. Να μην πας έστω μία φορά στο γήπεδο. Σε ένα οποιοδήποτε ανοιχτό γήπεδο ή στίβο, για να τρέξεις, να νιώσεις σαν σε campus, να δεις την ομάδα σου ή το παιδί σου να αθλείται. Λογικά η θερμοκρασία τον Οκτώβριο θα πέσει “τόσο-όσο”, που θα ευχαριστηθείς την άθληση ή το θέαμα μέχρι να μπει ο χειμώνας, όταν και θα προτιμάς τη θαλπωρή του σπιτιού. 4. Να μην επιδιώξεις ένα τελευταίο μπάνιο στη θάλασσα για φέτος, μόλις παρουσιαστεί η παραμικρή ευκαιρία. Είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. 5. Να μην ελέγξεις την υγεία των μαστών σου αν είσαι γυναίκα, ή αν είσαι άντρας να μην προτρέπεις σε αυτό τις γυναίκες του στενού σου περιβάλλοντος. Οκτώβριος, μήνας ευαισθητοποίησης για την υγεία του μαστού, μην ξεχνιόμαστε.
Πηγή: www.monopoli.gr