Είναι η φωνή του σαββατοκύριακου. Κομποζάρει τέλεια με φέτες μαρμελάδα, δυνατούς καφέδες και βίντεο με θεαματικά γκολ από τα λαμπερά πρωταθλήματα του εξωτερικού τα πρωινά του σαββατοκύριακου. Η ίδια φωνή κλείνει τα Κυριακάτικα βράδια μας αναλύοντας αγώνες ελληνικού πρωταθλήματος, αμφισβητούμενες φάσεις και σχολιάζοντας τους αγώνες του σαββατοκύριακου από όλο τον κόσμο, πάντα με χιούμορ και μη αναμενόμενες για την ελληνική τηλεόραση ατάκες.

voglis 4 (Custom)

Ο Πάνος Βόγλης του «Γκολ χωρίς σύνορα» και του «ΣΚΑΪ Goal!», των επιτυχημένων αθλητικών εκπομπών του ΣΚΑΙ, έγραφε καλά και αγαπούσε τον αθλητισμό από μικρός αλλά αυτό που τον οδήγησε στην σχολή του Χρήστου Σωτηρακόπουλου ήταν η προτροπή της μητέρας του μετά τον στρατό. Δεκαπέντε χρόνια στο αθλητικό ρεπορτάζ δηλώνει πως η διαδικασία του ρεπορτάζ στον δρόμο είναι αυτό που σε διαμορφώνει ως δημοσιογράφο. ‘’Μου άρεσε να βγαίνω, να κυνηγάω την είδηση, μετά πέρασα στην παρουσίαση. Δεν το είχα ως στόχο, νιώθω περισσότερο ρεπόρτερ και λιγότερο παρουσιαστής’’. Για τον παρουσιαστή του ΣΚΑΙ ’ο δημοσιογράφος δεν πρέπει να είναι επιτυχημένος πρέπει να είναι αρχικά καλός στην δουλειά του, να είναι αξιόπιστος και να κάνει μια εκπομπή φροντίζοντας να είναι κάτι ενδιαφέρον ώστε να μην βαριέται ο θεατής’’. Εξάλλου ‘’το μοναδικό επάγγελμα που θα έκανα είναι αυτό που κάνω, μου αρέσει πολύ και θα το άλλαζα μόνο αν δεν μπορούσα να ζήσω από αυτό. Δεν έχω κάνει καμιά άλλη δουλειά εκτός από αυτή.’’. Παρόλα αυτά θα ήθελε κάποιος να του έχει πει στα πρώτα του βήματα ‘’πως τελειώνει νωρίς η αθωότητα. Να μου είχαν πει ’αυτό που βλέπεις, μην το πεις όπως το βλέπεις’’, ότι δεν θα μπορέσω να είμαι πάντα αντικειμενικός.’’. Ξεκινώντας, ’δεν είχα κάποιο πρότυπο. Αρκετοί είναι οι συνάδελφοι που εκτιμούσα και εκτιμώ αλλά δεν ήθελα να τους μοιάσω. Θέλω να έχω τον δικό μου ‘χαρακτήρα’ σε αυτό που κάνω’’.

Μια από τις καλύτερες εποχές στην δουλειά για εκείνον ήταν στο αθλητικό τμήμα του Alpha όπου βρέθηκε για δέκα χρόνια (1999-2009). ‘’Οι συνεργάτες ήταν όλοι αξιόλογοι, είχαμε δεθεί πολύ, δουλεύαμε πολλές ώρες μαζί αλλά κάναμε και παρέα. Και τώρα φυσικά στον ΣΚΑΙ είμαστε πάλι πολύ καλά, έχουμε μια ομάδα με νέα παιδιά και όλοι μαζί απολαμβάνουμε ό,τι κάνουμε.’’

Για την επιτυχία της εκπομπής τους σχολιάζει πως ‘’το μυστικό είναι να είσαι ο εαυτός σου, μόνο τότε μπορείς να γίνεις καλός σε αυτό που κάνεις’’ και δίνει τα εύσημα στον αρχισυντάκτη του ‘’η δύναμη πίσω από την επιτυχία της εκπομπής είναι ο Άγγελος Τόμπρος, ο αρχισυντάκτης μας. Η προεργασία της ομάδας με την καθοδήγηση του αρχισυντάκτη είναι καλή τόσο ώστε ο παρουσιαστής να βγαίνει άνετος και να καταλήγουμε σε μια χαλαρή εκπομπή. Και αυτό το λαμβάνει ο θεατής. Είναι πολύ καλή η δουλειά της ομάδας’’.

‘’Θα ήθελα να φύγω από την παρουσίαση της εκπομπής του σαββατοκύριακου όταν θα έχω κάνει τον κύκλο μου ώστε να ανανεωθεί η εκπομπή από πρόσωπα. Είναι το καλύτερο πράγμα που έχω καταφέρει στην ζωή μου, είμαι περήφανος για την εκπομπή.’’ σχολιάζει για το μέλλον του στην συγκεκριμένη εκπομπή.

Δεν θέλει να πάρει συνεντεύξεις τόσο από ανθρώπους της επικαιρότητας όσο από ανθρώπους που θαυμάζει και θέλει να τους γνωρίσει. ‘’Θα ήθελα να πάρω συνέντευξη από τον Μάικλ Τζόρνταν, έχει ενδιαφέρουσα ζωή, σταμάτησε το μπάσκετ πάνω στο απόγειο της καριέρας του, είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγαλύτερος παίκτης σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά θεωρώ πως πέρα από αυτό έχει να πει πολλά πράγματα.’’ και αφήνει μια ανοικτή επιθυμία για συνέντευξη στον Ότο Ρεχάγκελ ‘’μιας και είναι ο άνθρωπος που έχει αλλάξει πολλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.’’

voglis 5 (Custom)

Παραμένοντας στα θέλω του και στα μελλοντικά σχέδια απαντάει πως θα ήταν πολύ ευχαριστημένος με μια περιγραφή τελικού NBA, ή αγώνων Μουντιάλ και μεγάλο του όνειρο είναι να δημιουργήσει ένα αθλητικό ραδιόφωνο όπως το έχει στο μυαλό του. Τονίζει πόσο σημαντικό είναι για εκείνον στο ‘’τέλος της ημέρας’’ να έχει κάνει κάτι αξιοπρέπες και καθαρό. Αν είχε τρεις ευχές θα ζητούσε ‘’να μπορέσω να κάνω το αθλητικό ραδιόφωνο, να κάνω μια καλή οικογένεια και να καταφέρω να μην αδικώ ανθρώπους στον χώρο της δουλειάς μου. Να έχω πιο λειτουργική ευθυκρισία.’’

Για το τι χρειάζεται να αλλάξει στον ελληνικό αθλητισμό; ‘’Πρέπει να αλλάξουν πολλά και σε πολλούς τομείς. Ούτε οι παράγοντες είναι όλοι όπως θα έπρεπε, ούτε οι διαιτησία λειτουργεί πάντα όπως θα έπρεπε, ούτε οι προπονητές είναι όλοι εξαιρετικοί. Αν είναι οι παίκτες καλοί δεν αρκεί. Δεν φτάνει.’’ Με ποδοσφαιρική ορολογία, η θέση που του ταιριάζει στο ‘ρόστερ’ της δημοσιογραφίας είναι αυτή του τερματοφύλακα, ‘’η θέση που βλέπει το παιχνίδι από απόσταση. Είναι εγκεφαλική η θέση. Δεν θα μπορούσα να παίζω κέντρο.’’ λέει ο ίδιος.

Τον ελεύθερο του χρόνο προσπαθεί να κάνει γυμναστική, να διαβάζει βιβλία που να του παρουσιάζουν και άλλες οπτικές για την ζωή. Να του δείξουν και άλλους τρόπους σκέψεις. Και κάνει ταξίδια. ‘’Γράφω και διηγήματα. Και τα αποθηκεύω με ονόματα όπως ‘’Καραγκούνης’’ για να μην τα βρίσκουν οι φίλοι μου’’ αστείευεται με τον τρόπο του, ώστε να μην αποκαλυφθούν ποτέ οι ιστορίες που γράφει.

Μεγάλωσε στην Γλυφάδα, τον ενδιαφέρουν τα κοινά, αλλά όχι η πολιτική. ‘’Στο κομμάτι που θα μπορούσα να προσφέρω, στον αθλητικό τομέα και μόνο.’’

trivia2

trivia1

Φωτογράφος: Ελένη Καββάδα