Βαρέθηκες και εσύ να διαβάζεις στο γραφείο σου ή να αραδιάζεις τα βιβλία και τα τετράδια σου στον καναπέ; Ψάχνεις ένα ήσυχο μέρος που να μπορεί συνάμα να σε κρατήσει σε εγρήγορση, να κάνει το διάβασμα σου πιο αποδοτικό και να σου ανεβάσει τη διάθεση;

Αν η απάντηση σου σε αυτά τα ερωτήματα, είναι ναι τότε διάβασε για τις 5 βιβλιοθήκες της πόλης, οι οποίες μπορούν να κάνουν το διάβασμα σου ακόμη πιο απολαυστικό.

Η βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος»

Παίρνεις το καφεδάκι σου από το καφέ που βρίσκεται στην είσοδο του Ιδρύματος, κάνεις μία χαλαρωτική βόλτα στους χώρους πρασίνου χαζεύοντας τους αθλητές που κάνουν προπόνηση με τα ιστιοπλοϊκά τους στην πισίνα και ακούγοντας τους ήχους από τους μουσικούς που βρίσκονται εκεί. Αφού πάρεις την ενέργεια σου, εισέρχεσαι στην πλήρως εξελιγμένη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος. Προχωρώντας θα δεις μεγάλα, ξύλινα γραφεία στα οποία μπορείς να αρχίσεις το διάβασμα σου χαζεύοντας από το παράθυρο και έχοντας πλήρη ησυχία γύρω σου! Σ’ αυτό τον χώρο θα είναι και νέα στέγη της Εθνικής βιβλιοθήκης που σύντομα θα γεμίσει με 1.200.000 τόμους της συλλογής. Οι καινούργιες εγκαταστάσεις, με τα πέντε σύγχρονα αναγνωστήρια, θα παρέχουν πια κατάλληλες συνθήκες και σύγχρονες υποδομές για τη διαφύλαξη, τη συντήρηση και την ψηφιοποίηση των συλλογών. Το σημαντικό είναι ότι η νέα βιβλιοθήκη θα διευρύνει τη δράση της με ένα νέο δανειστικό τμήμα.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή από τις 6:00 π.μ μέχρι τις 12:00 π.μ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

Η βιβλιοθήκη του Ευγενίδειου Ιδρύματος

Άλλη μία θρυλική βιβλιοθήκη που δεσπόζει στην περιοχή των Νοτίων Προαστίων εδώ και πολλές δεκαετίες. Πάνω στη Λεωφόρο Συγγρού και έχοντας εύκολη πρόσβαση σε αυτή, μπορείς να πας να διαβάσεις και να βρεις εκεί επιπρόσθετη βοήθεια από τα συγγράμματα και τα βιβλία που έχεις τη δυνατότητα να δανειστείς. Σκούρα, ξύλινα θρανία και τοίχοι γεμάτοι με βιβλία σε εμπνέουν να βάλεις και εσύ το λιθαράκι σου σε όλον αυτόν τον κόσμο της γνώσης που βρίσκεται γύρω σου!

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή από τις 8:30 π.μ μέχρι τις 8:00 μ.μ , Δευτέρα και Σάββατο από τις 8:30 π.μ μέχρι τις 3:30 μ.μ 

eygeneidio

 Η βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων

Αν οι σπουδές ή τα ενδιαφέροντα σου σχετίζονται με τον πολιτικό βίο ή την ιστορία αυτού του Έθνους, τότε σίγουρα έχεις ένα λόγο παραπάνω για να επισκεφτείς τη βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων. Το περιβάλλον και η αίσθηση που σου αποπνέει  η ιδέα ότι βρίσκεσαι στην κοιτίδα της δημοκρατίας και της λήψης σημαντικών αποφάσεων σε κάνει να βλέπεις και το δικό σου αναγνωστικό έργο με μεγαλύτερη σοβαρότητα και σύνεση.

Ωράριο λειτουργίας: Κεντρική βιβλιοθήκη καθημερινά από τις 9:00 π.μ  μέχρι τις 2.00 μ.μ  και από τις 5:30 μ.μ  μέχρι τις 8:30 μ.μ , Σάββατο από τις 9:00 π.μ μέχρι τις 2:00 μ.μ / Μπενάκειος Δευτέρα-Τρίτη από τις 9:00 π.μ  μέχρι τις 6:00 μ.μ, Τετάρτη ως Παρασκευή από τις 9:00 π.μ  μέχρι τις 3:00 μ.μ , Σάββατο από τις  9:00 μέχρι τις 2:00 μ.μ / Πόλης Δευτέρα-Τρίτη από τις 9:00 π.μ  μέχρι τις 3:00 μ.μ  και από τις  3:00 μ.μ  μέχρι τις 6:00 μ.μ  (ανάγνωση μετά από συνεννόηση), Τετάρτη ως Παρασκευή από τις 9:00 π.μ μέχρι τις 3:00 μ.μ , Σάββατο από τις  9:00 π.μ μέχρι τις 2:00 μ.μ (ανάγνωση μετά από συνεννόηση).

Scripta Πτερόεντα
Scripta Πτερόεντα

Η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη

Η Γεννάδιος Βιβλιοθήκη άνοιξε τις πύλες της στο αναγνωστικό κοινό το 1926. Εκ τότε, η βιβλιοθήκη αυτή στο Κολωνάκι, έχει γίνει μία από τις πιο φημισμένες σε όλη την Ελλάδα. Διαθέτει 120.000 τόμους ερευνητικής συλλογής και 26.000 τόμους βιβλίων από τη συλλογή του διπλωμάτη Ιωάννη Γεννάδιου στο όνομα του οποίου και δημιουργήθηκε. Το αναγνωστήριο της στο ισόγειο του κτιρίου αλλά και η περιρρέουσα καλλιτεχνική ατμόσφαιρα θα σε κάνει να μη θες να τελειώσει ποτέ το διάβασμα σου.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα ως Παρασκευή από τις  9:00 π.μ  μέχρι τις 5:00 μ.μ, εκτός Πέμπτης (από τις 9:00 π.μ μέχρι τις 8:00 μ.μ), Σάββατο από τις 9:00 π.μ  μέχρι τις 2:00 μ.μ.

gennadios

Η εναλλακτική βιβλιοθήκη Κόμικς

Στη γειτονιά του Ψυρρή, μπορείς αν αγαπάς και εσύ τα κόμικς να βρεις το αναγνωστικό spot σου. Η βιβλιοθήκη αυτή είναι μία εναλλακτική πρωτοβουλία από την Comicdom και το Impact Hub Athens και σου δίνει τη δυνατότητα να δανειστείς βιβλία της ένατης τέχνης. Η ζωντάνια του χώρου και η καινοτομία των συνεργασιών με τεχνολογικά εργαστήρια ή άλλες βιβλιοθήκες, θα σε βοηθήσουν να εκφραστείς ελεύθερα και να κάνεις το διάβασμα σου ακόμη πιο αποδοτικό και εμπνευσμένο.

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή από τις 4:00 μ.μ μέχρι τις 8:00 μ.μ και το Σάββατο από τις 12:00 μ.μ μέχρι τις 8:00 μ.μ.

komiks

 Η βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων

Η βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων είναι μία από τις πιο φημισμένες βιβλιοθήκες της πόλης. Διαθέτει 55.000 τόμους βιβλίων, μεγάλη συλλογή από εφημερίδες και περιοδικά αλλά και διάφορα παιδικά ή μουσικά τμήματα. Αν θες να διεισδύσεις για τα καλά στο χώρο της γνώσης και μάθησης, τότε αυτή η βιβλιοθήκη είναι το κατάλληλο μέρος. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά από τις 8:00 π.μ μέχρι τις 7:00 μ.μ και Τετάρτη από τις 9:00 π.μ μέχρι τις 3:00 μ.μ. 1082293_image_1

Η βιβλιοθήκη ΑΣΚΤ

Με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους και μία συλλογή περιοδικών, εφημερίδων, αντιγράφων, οπτικοακουστικού περιεχομένου, αφισών, έργων τέχνης και φυσικά βιβλίων, η βιβλιοθήκη ΑΣΚΤ θεωρείται επάξια η πιο «φιλότεχνη» βιβλιοθήκη της πόλης. Λίγη ώρα εκεί θα σε κάνει να μυηθείς στα μυστικά της τέχνης και των αξιών της. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Πέμπτη από τις 8:30 π.μ μέχρι τις 7 μ.μ , Παρασκευή 8:30 π.μ μέχρι τις 3 μ.μ. askt-bibliothhkh1-eswteriko

Η βιβλιοθήκη του Ινστιτούτο Θερβάντες

Αν αγαπάς την ισπανική γλώσσα και τη λατιγονενή κουλτούρα, τότε η βιβλιοθήκη του Ισπανικού Ινστιτούτου είναι το κατάλληλο μέρος για εσένα. Έχεις ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους χώρους της ενώ για τις υπηρεσίες δανεισμού και ίντερνετ αρκεί να βγάλεις μία οικονομική κάρτα μαζί με την εγγραφή σου! Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή  από τις 10:30 π.μ  μέχρι τις 3:00 μ.μ, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 4:00 μ.μ μέχρι τις 8:00 μ.μ, επιλεγμένα Σάββατα κάθε μήνα από τις 11:00 μέχρι τις 2:30 μ.μ.

thervantes

Η βιβλιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου

Η βιβλιοθήκη του Γαλλικού Ινστιτούτου ανταποκρίνεται στη φινέτσα και την εκλεπτυσμένη γαλλική αισθητική. Με συλλογές βιβλίων και οπτικοακουστικού περιεχομένου που μπορούν να εμπλουτίσουν τις γαλλικές σου γνώσεις αλλά  και εκδηλώσεις κινηματογράφου, θεάτρου, βιβλίων και γενικότερα πτυχών της τέχνης που σε γοητεύουν, η βιβλιοθήκη του IFA βρίσκεται επάξια στη λίστα με τις κορυφαίες βιβλιοθήκες της πρωτεύουσας.

Ωράριο λειτουργίας:  Τρίτη – Παρασκευή  από τις 10:00 π.μ μέχρι τις 7:00 μ.μ, Σάββατο από τις 9:00 π.μ μέχρι τις 2:00 μ.μ