Για να ξεκαθαρίσουμε το εξής. Το να τσακωθείς, να διαφωνήσεις, να εκνευριστείς με τον φίλο σου είναι φυσιολογικό και μέσα στο πρόγραμμα, οπότε ατάκες του τύπου “ντροπή του που δεν σε πήγε 3ήμερο στη Ρώμη, το κάθαρμα” δεν θα τις διαβάσεις εδώ. Λάθη κάνουμε όλοι, και ειδικά όσο είμαστε νεότεροι και άπειροι, το να κάνεις λάθη στις σχέσεις σου είναι σχεδόν επιβεβλημένο. Θα τρέξεις, θα παίξεις, θα λερωθείς. Καμία σχέση δεν είναι τέλεια, κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος, και όσοι σου φαίνονται πως είναι, είναι οι χειρότεροι απ’όλους. Εδώ θα ασχοληθούμε με τις άλλες, βαθύτερες ποιότητες και συμπεριφορές ενός ανθρώπου στη σχέση του, αυτές που ενδεχομένως τον καθιστούν κακό σύντροφο.

Τον ενδιαφέρει μόνο το σεξ. Όχι δεν μιλάμε για αυτή την ωραία φάση που και οι δύο θέλετε πάρα πολύ ο ένας τον άλλο και περνάτε εργατοώρες στο κρεβάτι. Εννοούμε τη φάση που δεν τον έχεις δει ποτέ πρωί, δεν έχετε πάει μαζί ούτε για φαγητό, δεν βρίσκεστε ποτέ κάπου αλλού εκτός από το σπίτι του και ποτέ πριν τις 9 το βράδυ. Εάν οι συναντήσεις σας αποτελούνται μόνο από βραδιές πάθους και τίποτα άλλο, προφανώς κάτι πάει λάθος εδώ.

Οι γύρω σου τον αντιπαθούν. Το έχεις πάθει, το έχω πάθει, όλοι το έχουν πάθει. Όταν οι πιο στενοί σου άνθρωποι τον αποκαλούν “ακατανόμαστο”, όχι δεν είναι επειδή σε ζηλεύουν, ούτε επειδή δεν μπορούν να καταλάβουν τη ρετρό περίπλοκη σχέση που έχετε. Συνήθως οι γύρω σου τον αντιπαθούν γιατί είναι απλά απαράδεκτος, γιατί σε έχουν δει να κλαις 15 φορές ο καθένας, και γιατί αυτοί που δεν είναι ερωτευμένοι μαζί του, βλέπουν αυτό που πραγματικά είναι. Επειδή ο έρωτας δεν διαρκεί για πολύ, με τη πάροδο του χρόνου συνειδητοποιείς ότι όλοι αυτοί είχαν δίκιο.

Κοιτάει μόνο τη βόλεψή του. Βρίσκεστε στα μέρη του, όταν μπορεί, αν μπορεί. Οι φίλοι του είναι πολύ συχνά παρόντες και τα ραντεβού μεταξύ σας αποτελούν μια μακρινή ανάμνηση. Προφανώς και δεν είναι πολύ συντροφικό όλο αυτό. Ο άνθρωπος που θέλει να περάσει χρόνο μαζί σου και να απολαύσει τη παρέα σου, θα βρει τον χρόνο και τον τρόπο να το κάνει. Έστω για μια ώρα.

Σε κάνει να νιώθεις λίγη/χαζή/άσχημη. Τώρα θα μιλήσω λίγο σαν τη μαμά σου, αλλά καμιά φορά οι μαμάδες τα λένε σωστά. Εάν δίπλα σε έναν άντρα δεν νιώθεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου, τότε δεν είναι αυτός ο σωστός άντρας για εσένα. Όταν ο σύντροφός σου με λόγια ή συμπεριφορές σε κάνει να νιώθεις άσχημα για εσένα την ίδια, τότε μιλάμε για ψυχολογική βία και τέτοια πράγματα δεν ανεχόμαστε. Ο φίλος σου πρέπει να σε θεωρεί όμορφη και ξεχωριστή. Πάντα.