Η απάντηση είναι ναι. Όταν οι Gen Z-ers και οι millennials γεράσουν, ευτυχώς θα είναι όλοι γεμάτοι με τατουάζ μικροσκοπικών cupcakes, στίχους, λουλούδια με λεπτεπίλεπτο μελάνι και υπερρεαλιστικά πορτρέτα των τριχωτών φίλων τους. Οι άνθρωποι έχουν αρχίσει να ζουν τη στιγμή και δεν ανησυχούν πια τόσο για το πως θα φαίνεται ένα σχέδιο όταν το σώμα τους αλλάξει με τα χρόνια.

Καθώς τα τατουάζ γίνονται πλεόν λιγότερο ταμπού, εξαφανίζονται μαζί και οι ενδοιασμοί σχετικά με το σημείο και το στυλ που θα έχουν. Εξάλλου δεν υπάρχουν πλέον “καλά τατουάζ” και “κακά τατουάζ”. Το internet τα έχει ισοπεδώσει πλέον όλα αυτά, μέσα από διάφορους tattoo artists, οι οποίοι έχουν το δικό τους στυλ και το αντίστοιχο κοινό που ταυτίζεται με τη δουλειά τους.

Με βάση αυτό, η βιομηχανία τατουάζ βλέπει τις τάσεις να επανέρχονται ξανά και ξανά και παρακάτω θα δεις κάποιες από τις μεγαλύτερες τάσεις στα τατουάζ για το 2024. Βέβαια, άσχετα με τη λίστα, το καλύτερο τατουάζ για εσένα, είναι αυτό που θα εξακολουθείς να βλέπεις με ενθουσιασμό στον καθρέφτη σου, χρόνια μετά.

Ρεαλιστικά & δισδιάστατα tattoo 

Η Ana Guzman, tattoo artist από τη Νέα Υόρκη, ανέφερε πως συχνά της ζητούν να συνδυάσουν δύο στυλ: δισδιάστατα τατουάζ και ρεαλισμό. Ενώ τα ρεαλιστικά τατουάζ στοχεύουν να αποτυπώσουν το σχέδιο όπως είναι στη ζωή, η δισδιάστατη τέχνη σχεδιάζεται χωρίς βάθος, με επίπεδη εμφάνιση, σκόπιμα μη ρεαλιστική. Αυτό ξεφεύγει από τα όρια του είδους, δημιουργώντας ένα παιχνιδιάρικο συνδυασμό του ρεαλιστικού και του εμφανώς ψεύτικου.

Μανίκι με “stickers”

Το μανίκι με “αυτοκόλλητα” δεν είναι τόσο ένα στυλ τατουάζ, όσο ένα στυλ τοποθέτησης τατουάζ. Περιλαμβάνει πολλά μικρά tattoo, όλα τοποθετημένα φαινομενικά τυχαία πάνω στο χέρι. Αντί δηλαδή για μεγάλα σχέδια που καταλαμβάνουν μεγάλη έκταση, μια συλλογή από μικρά tattoo, επιτρέπει χώρο για όλο και περισσότερα. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι χαριτωμένο και κομψό. Αυτό το στυλ είναι επίσης χρήσιμο για εκείνους που θέλουν να μην ξεφύγουν οικονομικά. Αντί να κάνεις οικονομία για ένα μεγάλο tattoo, μπορείς να δημιουργήσεις ένα μανίκι με μεμονωμένα μικροσκοπικά τατουάζ με την πάροδο του χρόνου.

https://www.instagram.com/p/Ct_2SRfNG2C/?img_index=1

Μόνιμα κοσμήματα

Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα μόνιμα κοσμήματα: κολιέ, βραχιόλια, αλυσίδες και tattoo αντί για δαχτυλίδια. Τα σχέδια έχουν συχνά σχήμα που μιμείται τον τρόπο με τον οποίο θα έπεφτε ένα βραχιόλι στον καρπό, με μεμονωμένες κουκκίδες που μοιάζουν με αλυσίδα από ασήμι ή χρυσό. Είναι ένα όμορφο στολίδι για το σώμα και σίγουρα ένα κόσμημα που δεν μπορείς να χάσεις.

https://www.instagram.com/p/CzkP5oPrUYZ/

Πορτρέτα κατοικίδιων ζώων

Ονομάζεται μικρο-ρεαλισμός και είναι το στυλ που αποτελείται από μικροσκοπικά, υπερ-ρεαλιστικά σχέδια – ως μία από τις κορυφαίες τάσεις του τατουάζ για το 2023. Το είδος παραμένει δημοφιλές, και μάλιστα παρατηρείται άνοδος. Οι πελάτες ζητούν πορτρέτα κατοικίδιων ζώων σε ρεαλιστικό στυλ, ώστε να αποτυπωθεί καλύτερα η αληθινή τους υπόσταση. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν εμμονή με τα κατοικίδιά τους και είναι πρόθυμοι να τα κάνουν τα τατουάζ, ώστε να τα έχουν πάντα μαζί τους!

https://www.instagram.com/p/C2NxKyirv7D/?img_index=1

Νοσταλγικές παιδικές εικόνες

Όπως ακριβώς υπάρχει η τάση προς τη νοσταλγία των δεκαετιών του ’80 και του ’90, έτσι συμβαίνει και με τα τατουάζ. Επομένως, θα δεις σχέδια με χαρακτήρες όπως Hello Kitty και Disney να επανέρχονται, ή ακόμα και χαρακτήρες από ταινίες ή παιδικά βιβλία.

https://www.instagram.com/p/C0bmo2LCkQE/

Άσχετα από τις τάσεις, αυτό που έχει σημασία είναι να επιλέξεις ένα σχέδιο που σου αρέσει πάνω σου. Πολλές φορές δε χρειάζεται καν να είναι κάτι συμβολικό, ή κάτι που να σε εκφράζει 100%, ούτε να το σκέφτεσαι για πολύ καιρό μέχρι να το πάρεις απόφαση!