Το γυμναστήριο είναι ένας χώρος σχεδόν ασπρόμαυρος (όπου άσπρο = γυναίκα, όπου μαύρο= άντρας) όπου το μαύρο είναι ο χώρος με τα ελεύθερα βάρη, η ζυγαριά, ο ψύκτης και τα αποδυτήρια των αντρών και άσπρο ο χώρος με τους διαδρόμους και τα ποδήλατα, η αίθουσα με τα ομαδικά, οι πάγκοι των κοιλιακών και το μηχάνημα αυτόματης πώλησης (για κάποιο λόγο πάντα ξεχνάμε να φέρουμε μπουκαλάκι με νερό!). Τις φορές αυτές που θα υπάρξει όμως κάποιου είδους  crossover και αυτά τα 2 χρώματα θα συναντηθούν, εγγυημένα, το μαύρο κολλάει, σκαλώνει και θέλοντας να είναι κοινωνικός, να σε γνωρίσει, να σου μιλήσει, να σε φλερτάρει, θα πει, μια από τις παρακάτω ατάκες (εγγυημένης αποτυχίας) και εσύ με την σειρά σου θα τελειώσεις, ακόμα κι αν δεν είναι η κατάλληλη ώρα, την άσκηση που έκανες και θα προχωρήσεις. Μέχρι να έρθει το επόμενο κύμα…

  • «Είσαι καινούργια; Δεν σε έχω ξαναδεί!» Ότι δηλαδή ξέρει όλες τις κοπέλες του γυμναστηρίου, ήδη, αλλά εσύ του ξέφυγες.-και πρέπει να επανορθώσεις-.
  • «Μόνη σου είσαι;» Ατάκα άνευ λογικής, αλλά κάπως έπρεπε να σπάσει τον πάγο.
  • «Πως και κάνεις βάρη; Δεν βλέπω συχνά κοπέλες να κάνουν βάρη» Είναι η στιγμή που κοιτάς  τον ουρανό, σκέφτεσαι «τι φάση;» και για να μην αρχίσεις να του λες γιατί σου αρέσουν τα βάρη –κάτι που δεν τον αφορά στο κάτω κάτω- κοιτάς δεξιά και αριστερά (οι πιθανότητες λένε ότι θα υπάρχει τουλάχιστον άλλη μια κοπέλα στον χώρο εκείνη την στιγμή) του δείχνεις την άλλη κοπέλα και του λες «Ορίστε είμαστε δύο» βάζεις το ακουστικό σου και συνεχίζεις.
  • Δίπλα- δίπλα στον διάδρομο/ποδήλατο/ελλειπτικό «Που πας;» αναφερόμενος στην ταχύτητα με την οποία τρέχεις ή τα χλμ που έχεις «διανύσει» – Όχι τόσο μακριά απ όσο φαίνεται-
  • «Μαρία;» γυρνάς «Αααα… σε πέρασα για μια γνωστή μου, αλλα δεν είσαι (no shit Sherlock) πως σε λένε;» Σημείωση προς τους χειριστές αυτής της ατάκας «ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ΠΟΤΕ!»
  • «Θες να κάνουμε εναλλάξ;» σε ρωτάει για άσκηση, λες οκ, πάτε εναλλάξ και παράλληλα σου αναλύει το θετικά και αρνητικά της άσκησης, γιατί την κάνει έτσι σου δίνει συμβουλές και μετά καταλήγετε να κάνετε εναλλάξ τη μισή προπόνηση ενώ σου έχει πάρει τα αυτιά. Απλά όχι αγόρια. Οκ. Μπορεί αν ξέρετε περισσότερα, αλλα ΟΧΙ!
  • «Μπορείς να με βοηθήσεις;» Σου λέει ο φουσκωτός που κάνει στον πάγκο 120 κιλά και εσύ 30. Ούτε εσύ θα νιώσεις άνετα να τον βοηθήσεις, ούτε αυτός, αλλα ούτε και θα έχει κανένα αποτέλεσμα είτε στο κομμάτι του φλερτ είτε στο κομμάτι της άσκησης. Επίσης φαίνεται αστείο.

Καταλήγοντας λοιπόν, αγαπητά αγόρια που με διαβάζετε αυτή τη στιγμή, μπορεί να μη μας φαίνεται (συνήθως) αλλά έχουμε ένα στόχο κι εμείς όταν πηγαίνουμε για προπόνηση και αυτός είναι να γυμναστούμε, όχι να πιάσουμε ψιλή κουβεντούλα, βρείτε λοιπόν το θάρρος να μιλήσετε σ ένα διάλειμμα, στο τέλος της προπόνησης ή ακόμα καλύτερα έξω από το γυμναστήριο και προς Θεού ΜΗ χρησιμοποιήσετε καμία από της παραπάνω ατάκες. Δοκιμάστε με ένα «Γεια σου» κι αν η συνέχεια δεν βγει ομαλά κι αυτόματα μάλλον καλύτερα την επόμενη φορά να συγκεντρωθείτε λίγο παραπάνω στην προπόνηση απ’ ότι στις κοπελίτσες που κυκλοφορούν τριγύρω σας και πώς να τις προσεγγίσετε!