Όταν ακούς Ιταλία τι σκέφτεσαι; Pizza, μακαρόνια, Fontana di Trevi και ξανά pizza, Μιλάνο, και ξανά μακαρόνια…

Η ιταλική κουζίνα έχει καταφέρει να θεωρείται μια από τις πιο δημοφιλές. Εξάλλου, δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος που θα ταξιδέψει σε αυτή την χώρα, να μην την δοκιμάσει και να φύγει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι Ιταλοί σεφ προτιμούν τα υψηλής ποιότητας συστατικά και το αποτέλεσμα αν όχι πάντα, τις περισσότερες φορές είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικό.

Το καλό είναι ότι δεν απαιτεί να ξέρεις υπερβολικά δύσκολες και περίπλοκες τεχνικές μαγειρικής, αρκεί να προσέξεις τα παρακάτω σημεία και σίγουρα θα δεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς.

Μην προσθέτεις ελαιόλαδο όταν βράζεις μακαρόνια

Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, τα μακαρόνια όταν βράζονται δεν χρειάζονται ελαιόλαδο. Και αυτό γιατί στην πραγματικότητα, δεν βοηθάει στο να μην κολλήσουν τα μακαρόνια μεταξύ τους. Το μυστικό για να μην κολλήσουν είναι το διαρκές ανακάτεμα.

Στο σερβίρισμα των μακαρονιών, πρόσθεσε κάτι τραγανό

Ένα από τα μυστικά των σεφ της ιταλικής κουζίνας είναι ότι στα μακαρόνια προσθέτουν πάντα ένα συστατικό με τραγανή υφή. Όπως οι ίδιοι παραδέχονται, αυτό είναι ένα τρικ για να μετατρέψουν στο λεπτό το πιάτο τους σε λίγο πιο ενδιαφέρον. Προτείνουν ραβιόλια αγκινάρας, φρυγανιά ή κρουτόν.

Μην ρίχνεις την σως από πάνω, αλλά κατά την διάρκεια του μαγειρέματος

Από τα βασικότερα λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι είναι ότι προσθέτουμε την κέτσαπ πάνω από τα μακαρόνια, κάτι που οι Ιταλοί δεν κάνουν. Αντιθέτως, κατά την διάρκεια βρασίματος των μακαρονιών, ρίχνουν και την σως που επιθυμούν, ανακατεύοντας πολύ καλά.

Μην φοβάστε να τα κάνετε λίγο παραπάνω al dente

Το γνωρίζαμε ότι το κατάλληλο μαγείρεμα ζυμαρικών είναι al dente. Γι’αυτό και οι σεφ μας συμβουλεύουν να τα βράζουμε 1 λεπτό λιγότερο απ’ότι γράφει στην συσκευασία.