Οι αναμνήσεις από τη γιαγιά της οικογένειας, την Άννα και οι συνταγές που πέρασε στις νεότερες γενιές έγιναν ο σκελετός να αρχίσει η οικογένεια Ντουρουντούς να δημιουργεί τα προϊόντα του Φούρνου Ντουρουντούς πάνω σε σωστές και αυθεντικές γεύσεις.

Πώς ήταν η εξέλιξη από έναν φούρνο στα Σφακιά σε ένα από τα πιο αγαπημένα μας brands αρτοσκευασμάτων;

Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να δημιουργήσουμε ένα εργαστήριο με σκοπό να μάθουμε σε όλους τι είναι πραγματικά Σφακιανό. Δηλαδή οι αγνές, καθαρές και ατόφιες γεύσεις. Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε ένα οδοιπορικό ανά την Ελλάδα το οποίο σιγά σιγά βγήκε και εκτός συνόρων και συνεχίζουμε.

Η ομάδα σας έχει επικεντρωθεί σε μία πιο healthy προσέγγιση, πώς έχετε σκοπό να το κάνετε αυτό; Τι σημαίνει για τα δικά σας προϊόντα η ένδειξη BIO;

Έχοντας στο μυαλό μας ότι η κρητική διατροφή είναι η πιο αναγνωρισμένη ανά τον κόσμο, στηρίζουμε τις συνταγές μας πάνω σε αυτή. Ζυμώνουμε με ελαιόλαδο, χρησιμοποιούμε κρητικό χαρούπι, δεν χρησιμοποιούμε συντηρητικά, έχουμε προϊόντα χωρίς πρόσθετο αλάτι και χωρίς πρόσθετα σάκχαρα.

Έχουμε μία ολοκληρωμένη σειρά από βιολογικούς κωδικούς, γνωρίζοντας ότι όλοι αναζητούν το πιο αγνό και καθαρό προϊόν και τους το προσφέρουμε με την ένδειξη ΒΙΟ πάνω.

Τι σημαίνει για εσάς το βραβείο γεύσης 2020 BGFA;

Ένα βραβείο για εμάς είναι πολύ σημαντικό. Έτσι βλέπουμε ότι υπάρχει αναγνώριση από τον κόσμο ότι πραγματικά κάνουμε κάτι σωστό. Το βραβείο αυτό το πήραμε για την υψηλή διατροφική αξία των προϊόντων μας αλλά και για την ποιότητά τους.

Εκτός από το eshop πως αλλιώς μπορούμε να προμηθευτούμε τα αγαπημένα μας προϊόντα σας;

Τα προϊόντα μας φτάνουν τώρα πια εύκολα στην πόρτα σας με το e-shop μας. Αλλά αναζητήστε τα και στα καλύτερα καταστήματα και delicattesen ανά την Ελλάδα. 

Ποια είναι τα best sellers σας; Ποια αγαπάει περισσότερο ο κόσμος;

Ο κόσμος δείχνει μια ξεκάθαρη προτίμηση από τη βιολογική μας σειρά στο Παξιμάδι από 100% Βρώμη Χωρίς Πρόσθετο Αλάτι, στο Κριτσινι από Φαγόπυρο  και στην Κρίθινη Μπουκιά. Από τη συμβατική- παραδοσιακή μας σειρά πρώτο σε πωλήσεις είναι το Καύκαλο από κρητικό Χαρούπι και το κρίθινο προζυμένιο κουλούρι χωρίς μαγιά.

Τα κριτσίνια μας, έχουν κατοχυρώσει χρόνια τώρα μία θέση στο ντουλάπι κάθε νοικοκυριού με αγαπημένες γεύσεις όπως το χαρούπι, το πολύσπορο και το γραβιέρας. Οι νέοι κωδικοί βέβαια που μόλις κυκλοφόρησαν με τα άλευρα οσπρίων έχουν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον.

Στο site σας έχετε μερικές υπέροχες συνταγές. Ποιες είναι οι δικές σας αγαπημένες;

Στο site μας θέλαμε να δώσουμε κάποιες ιδέες για το πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα προϊόντα μας σε κάποιες συνταγές. Σκοπός μας είναι να σκεφτείτε ότι όταν θέλετε να κάνετε ένα Cheesecake γλυκό ή αλμυρό τα προϊόντα Ντουρουντούς μπορούν κάλλιστα να μπουν στη βάση του. Η αν θέλετε να φτιάξετε μία σαλάτα οι μπουκιές μας κρίθινες ή χαρουπιού μπορούν κάλλιστα να αντικαταστήσουν το λεγόμενο κρουτόν.

Στην Ελλάδα είμαστε, ας φάμε ελληνικά, ας  χρησιμοποιήσουμε τις  σωστές λέξεις και κυρίως τα  σωστά υλικά.

Διάβασε ακόμα: Ανακαλύψαμε το e-shop του Φούρνου Ντουρουντούς που συνδυάζει την παράδοση με τις νέες τάσεις της διατροφής

featured photo: Φούρνος Ντουρουντούς