Εάν είσαι από τους τυχερούς που έχουν βρεθεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Σφακιά σίγουρα έχεις επισκεφτεί και τον φούρνο Ντουρουντούς. Έχοντας οδηγήσει πολλά χιλιόμετρα και τα περισσότερα γεμάτα στροφές και υψομετρικές διαφορές, βλέπεις ξαφνικά αυτόν τον φούρνο. Κάνεις μια στάση πιστεύοντας πως θα διαρκέσει λίγο, αλλά πλανάσαι. Δεν μπήκες σε έναν συνηθισμένο φούρνο. Εδώ θα μείνεις για πολύ ώρα, μη ξέροντας τι να πρωτοδιαλέξεις.

Η ιστορία του φούρνου Ντουρουντούς ξεκινάει από πολύ παλιά και φτάνει μέχρι το σήμερα. Όπως θα διαβάσεις και στο site τους η γιαγιά Άννα ερχόμενη από το φαράγγι της Σαμαριάς για να παντρευτεί στα Σφακιά, έφερε μαζί της όλα τα μυστικά της μαγειρικής της. Αυτά τα μυστικά σύντομα τα μοιράστηκε με τις κόρες και τη νύφη της  κι εκείνες με τη σειρά τους τα κληροδότησαν στα παιδιά τους. Η διαδρομή όμως δεν σταματά εκεί αφού ο αγαπημένος μας φούρνος μπορεί να βρίσκεται στα Σφακιά αλλά όλα τα χειροποίητα, παραδοσιακά προϊόντα τους μπορείς να τα αποκτήσεις πια μέσω του e-shop του.

Για να σε βγάλουμε από τα δύσκολα διλλήματα εμείς κάναμε ήδη ΝΤΟΥ στη γεύση όλων αυτών των πρωτότυπων αρτοσκευασμάτων και είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε τα δικά μας αγαπημένα.

Η ευχάριστη έκπληξη είναι ότι εδώ δεν πρόκειται για έναν φούρνο με τις παραδοσιακές γεύσεις. Οι άνθρωποι του Ντουρουντούς δεν πιστεύουν πως για να είναι κάτι νόστιμο χρειάζεται να περιέχει ζάχαρη ή αλάτι.

Για αυτό εάν πιστεύεις πως ήρθε ή ώρα να ακολουθήσεις μια πιο υγιεινή διατροφή τότε οφείλεις να δοκιμάσεις τη Super Healthy σειρά με βιολογικά προϊόντα χωρίς ζάχαρη και αλάτι. Δεν έχει καμιά σημασία εάν προτιμάς τα γλυκά ή τα αλμυρά, γιατί εδώ θα βρεις τις αγαπημένες μας μπουκιές βρώμης, και στην αλμυρή αλλά και στη γλυκιά τους εκδοχή.

Αρτοσκευάσματα από άλευρα οσπρίων

Κάποια από τα προϊόντα που μας εντυπωσίασαν από την αρχή είναι αυτά που έχουν φτιαχτεί με άλευρα οσπρίων. Πρώτα στις προτιμήσεις μας είναι τα κριτσίνια που έχουν φτιαχτεί από φάβα, φακή και ρεβύθι.

Κλασικές επιλογές σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή

Εάν σου αρέσουν οι πιο κλασικές επιλογές τότε έχουμε να σου προτείνουμε την καλύτερη παρέα για τον καφέ σου. Βιολογικά λαδοκούλουρα και φυσικά αξεπέραστα κουλουράκια κανέλας. Μια από τις πιο κλασικές γεύσεις και ένα υλικό που είναι γνωστό για την θρεπτική του αξία είναι το χαρούπι. Εάν λοιπόν αγαπάς τις παραδοσιακές γεύσεις αλλά θέλεις παράλληλα και ένα twist νέων γεύσεων τότε μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα μπισκότα με χαρούπι και φουντούκια. Μας ευχαριστείς αργότερα.

Τσέκαρε τις βιολογικές αλμυρές μπουκιές βρώμης ή το βιολογικό καβρουμαδάκι αν θες μία αλμυρή έμπνευση τις ώρες του γραφείου ή τα κριτσίνια κανελάτα για να κρύψεις στο συρτάρι.

Σημείωσε ακόμα πως ο φούρνος Ντουρουντούς έχει επάξια κερδίσει ήδη δύο διακρίσεις. Το Χρυσό Βραβείο Γεύσης 2020 BGFA και το χρυσό βραβείο Authentic Taste of Greece 2020/2021 από τον οργανισμό GTBB. Και αυτό δεν είναι λίγο ε;